Rusija će poslati dva aviona, helikopter i 50 spasilaca kako bi pomogli u potrazi za helikopterom predsednika Irana Ibrahima Raisija, izjavio je savetnik ruskog lidera Igor Levitin u razgovoru sa potpredsednikom Irana Muhamedom Mohberom.
Srpska atletičarka, Angelina Topić trijumfovala je na mitingu Dijamantske lige u Maroku u disciplini skok uvis i oborila državni rekord skokom 198 centimetara.
Klimatske promene pogoršavaju neurološka stanja, pogađaju milione širom sveta i zahtevaju hitnu akciju za ublažavanje rizika i očuvanje zdravlja mozga, upozoravaju britanski naučnici.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je šokiran vešću o nesreći helikoptera u kojem je bio predsednik Irana Ibrahim Raisi i izrazio nadu da će iranski narod sačuvati stabilnost.
Još jedan pokušaj grada Kajla u Teksasu da obori svetski rekord za najbrojnije okupljanje ljudi koji imaju isto ime propao je uprkos tome što se 706 muškaraca po imenu Kajl svih uzrasta pojavilo u parku u predgrađu Ostina.
Zapad je šokiran uspešnim napredovanjem ruske vojske u zoni specijalne operacije, izjavila je Margarita Simonjan, glavni urednik medijske grupe „Rusija sevodnja“ čiji je Sputnjik deo.
Građani Irana ujedinjeni su u molitvi za zdravlje predsednika Ibrahima Raisija, čiji je helikopter danas imao je „teško sletanje“ na severozapadu zemlje.
Episkop bački i novosadski Irinej izjavio je večeras da je Justin Ćelijski bio izuzetan teolog i da je njegovo bogoslovlje jedan od najvećih pravoslavnih bisera bogoslavlja.
Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin, izjavio je posle teškog sletanja helikopera predsednika Irana Ebrahima Raisija, da je teško oteti se utisku da su baš slobodni lideri sveta u velikoj opasnosti.
Samo dva meseca bila su potrebna zapadnim analitičarima da shvate šta je predsednik Rusije Vladimir Putin poručio kada je upozorio da se ”bal vampira” završava. ”Liberalni međunarodni poredak se polako raspada”, a ”njegov kolaps može biti iznenadan i nepovratan,” zabrinuto predviđa ”Ekonomist”, britanski magazin u (su)vlasništvu porodice Rotšild.
Aleksandra Krunić, srpska teniserka, izborila je plasman u glavni žreb VTA turnira u Rabatu.
Vremenska prognoza za ponedeljak, 20. maj 2024. godine.
Razdelnički događaji, svetske međe, dogodili su se u samo par dana – poseta Sija, pa žene Zelenskog i šefa diplomatije Ukrajine Beogradu, zatim Blinkena Kijevu, a onda i Putina Pekingu. Sve ovo vodi ka tome da bi nova Jalta mogla da bude u Srbiji, gde će se povući linije od kojih će zavisiti sudbina sveta, ocenjuje reditelj Dragoslav Bokan.
Rusija je spremna da pruži pomoć u potrazi za helikopterom u kojem se nalazio predsednik Irana i istrazi uzroka incidenta, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova za Sputnjik.
U Beogradu je održana velika međunarodna trka, pravi spektakl pod nazivom „One run“. U pitanju je međunarodna trka u okviru koje se trčalo na kilometar, pet, 10 i 21 kilometara, a učešće je uzela i ekipa Sputnjika.
Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da će odluku o krivičnom gonjenju nakon tuče košarkaša Partizana i Crvene Zvezde Džejmsa Nanelija i Stefana Lazarevića u Beogradskoj areni doneti nakon uzimanja izjava od svih svedoka incidenta.
„Gitar Art " koncert okupio je 1.000 gitarista na Trgu Republike u Beogradu, koji su muziciranjem u rokenrol slavlju sa poznatim muzičarima, postavili nacionalni rekord u prisustvu instrumentalista koji sviraju gitaru i slične istrumente na jednom mestu u Srbiji.
Košarkaški klub Partizan oglasio se posle navoda KK Crvene zvezde da je Džejms Naneli naneo teške telesne povrede Stefanu Lazareviću, a potom je usledilo i novo oglašavanje crveno-belih.
Vrhovni vođa Irana, ajatolah Ali Hamnei izrazio je nadu da je predsednik Irana Ibrahim Raisi preživeo helikoptersku nesreću.
Na severu Avganistana gradi se blizu 300 kilometara dug Koš-tepa kanal. Prva faza zapravo je već završena. Voda iz Amu Darje koristiće se za navodnjavanje stepsko-pustinjskih oblasti, značaj ovog projekta daleko je veći nego što se na prvi pogled čini.
Vozač Red Bula Maks Ferstapen trijumfovao je na Velikoj nagradi Ređo Emilije, sedmoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1.