Ministrstvo za infrastrukturo, ki pripravlja ukrepe za blažitev posledic visokih cen energentov, je predvidelo, da bi energetske vavčerje dobilo približno 150. 000 najbolj ranljivih. Poleg tega naj bi znižali nekatere prispevke na položnicah za električno
Novak Đoković se bo po avstralski odisejadi na teniška igrišča vrnil na turnirju serije 500 v Dubaju, ki bo potekal od 14. do 21. februarja.
Prvi film v arabščini v Netflixovem katalogu lastne produkcije dviguje prah v Egiptu, češ da z domnevno nemoralnostjo spodkopava tradicionalne vrednote. Številni egiptovski igralci in kritiki pa so javno izrazili svojo podporo filmu.
"Če je kapitalizem tako super, zakaj so potem vsi na antidepresivih?" se med drugim sprašujejo avtorji razstave Live, Laugh, Love, ki s tem naslovom izpostavljajo "parolo družbe pozitivnega mišljenja" kot "pasivno-agresivno obliko cenzure".
Danski nogometaš Christian Eriksen, ki se je lani zgrudil na evropskem prvenstvu in je trenutno brez kluba, se pol leta po dogodku pripravlja pri svojem nekdanjem klubu Ajaxu.
Na eni izmed osnovnih šol v Logatcu si je devetošolka vzela življenje. Na šoli tragičnega dogodka ne želijo komentirati, saj so močno pretreseni. Otroku, ki je v stiski, je treba takoj zagotoviti pomoč, čakalne dobe pri strokovnjakih pa so dolge.
Evropska komisija je med obiskom srbske premierke Ane Brnabić v Bruslju izrazila zadovoljstvo z napredkom Srbije za vstop v Evropsko unijo.
V Ljubljani bodo vpis v osnovne šole izvedli med 14. in 18. februarjem. Staršem priporočajo, da se zaradi prvega pozitivnega stika s šolo pridejo vpisat osebno, možen pa bo tudi vpis na daljavo, je dejala Marija Fabčič z ljubljanske občine.
Družina Kumar je bila precej presenečena, ko je na dom v New Jerseyju prejela prve pakete pohištva, ki jih "niso naročili". Pozneje se je izkazalo, da je nakup med igro z maminim telefonom opravil 22-mesečni Ayaansh.
V Slovenskem etnografskem muzeju so cikel letošnjih "osebnih razstav" začeli s postavitvijo oblikovalke Jasne Kralj Pavlovec. Razstava jas (in) SEM pripoveduje zgodbo osmih projektov, pri katerih je sodelovala kot oblikovalka ali mentorica v SEM-u.
Minister za notranje zadeve Aleš Hojs se je v Zagrebu sešel s hrvaškim kolegom Davorjem Božinovićem in mu zagotovil, da Slovenija podpira Hrvaško članstvo v schengenu ne glede na odprt mejni spor med državama.
Katoliške škofije v Franciji so zbrale 20 milijonov evrov za odškodnine za tisoče žrtev spolnih zlorab, ki so jih zagrešili duhovniki, je sporočil sklad, zadolžen za zbiranje denarja.
V SD-ju, LMŠ-ju, Levici in SAB-u zahtevajo umik predloga dopolnitve kazenskega zakonika z dnevnega reda redne seje DZ-ja, ki se bo začela v ponedeljek. Predlaganih sprememb zakonika ne podpirajo niti v poslanskih skupinah DeSUS-a, Konkretno in NSi-ja.
Ugandsko sodišče je odločilo, da je prominentni pisatelj in kritik oblasti Kakwenza Rukirabashaija proti varščini lahko spuščen na prostost. A literat je bil nemudoma znova aretiran; njegov pripor traja že več tednov, bil pa naj bi tudi žrtev mučenja.