Indeks nabavnih menedžerjev v slovenskih proizvodnih podjetjih je s 33,9 točke že šesti mesec zapored precej pod mejo točk. Pravzaprav je na najnižji vrednosti v zadnjih 31 mesecih oziroma od začetka epidemije.
Na poziv zveze šolskih sindikatov je v 47 mestih v Srbiji po podatkih sindikata več kot 35. 0000 učiteljev na protestih zahtevalo ustavitev vseh oblik nasilja v šolah in pridobitev statusa uradnih oseb za učitelje.
Meghan Markle in princ Harry, kot ju še niste videli, oglašuje Netflix svojo težko pričakovano dokumentarno serijo v prvem napovedniku. Harry & Meghan, kot je naslov serije, bo osvetlila vzpone in padce ljubezenske zgodbe vojvoda in vojvodinje Susseških.
Elektronske vinjete so 1. decembra lani nadomestile klasične vinjete v obliki nalepk. Do konca letošnjega oktobra so skupno prodali skoraj 7,65 milijona e-vinjet v skupni vrednosti 210,4 milijona evrov. Ti prihodki so presegli predkoronske.
Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je dejal, da je Moskva pripravljena prisluhniti vsem, ki se želijo pogovarjati o Ukrajini, ob tem pa izrazil pripravljenost na pogovore z Zahodom, če je ta pripravljen premisliti o ruskih varnostnih predlogih.
Nogometaši Maroka na svetovnem prvenstvu v Katarju preboj v osmino finala isčejo na tekmi proti Kanadi, ki nima več možnosti za izločilne boje. Ob polčasu so vodili z 2:1.
Nas je staranja strah ali pa se ga veselimo? Kaj je bolje, prvo ali drugo? Kaj če ni dobro samo eno niti samo drugo, ampak je najbolje oboje? Da se staranja hkrati bojimo in se ga tudi veselimo? Zakaj?
Zborovodkinja Martina Batič je bila izbrana za novo vodjo nacionalnega danskega zbora Danish National Vocal Ensemble, ki deluje pod okriljem danske nacionalne televizije.
Potem ko je bil v sredo v eksploziji pisma bombe lažje poškodovan uslužbenec ukrajinskega veleposlaništva v Madridu, iz Španije prihajajo poročila o še drugih pisemskih bombah.
Veliko je bilo rečenega o gostinski ponudbi na prazničnih stojnicah v Ljubljani. V poplavi kuhanega vina, klobas in čevapčičev je vedno opazno manjkala kakovostna ponudba najboljših restavracij, nekaj, v čemer nas sosedje v Zagrebu krepko prekašajo.
Volivcem v 47 občinah, ki v nedeljo ne bodo v kraju stalnega prebivališča, se izteka možnost, da svoj glas na lokalnih volitvah za to določenih voliščih v svojih volilnih okrajih oddajo predčasno.
Stopnja brezposelnosti v evrskem območju je bila oktobra po desezoniranih podatkih evropskega statističnega urada Eurostat 6,5-odstotna, kar je 0,1 odstotne točke manj kot septembra in nova rekordno nizka številka.
Pokrajinski muzej Ptuj - Ormož v Miheličevi galeriji odpira fotografsko razstavo Gorana Turnška, ki živi in ustvarja na Nizozemskem. Predstavlja se s serijo avtoportretov, na katerih posnema svoja pokojna dedka in babico.
Kandidat za župana Mestne občine Maribor Franc Kangler (NLS) je tako kot v prvem tudi v drugem krogu letošnjih županskih volitev oddal svoj glas predčasno.  Ob odhodu z volišča v Mariboru je izrazil prepričanje o svojem uspehu.
Odrinil se je pri črti prostih metov, lebdel v zraku in zabil žogo skozi obroč. Vlatko Čančar je spomnil na legendarna zabijanja Micheala Jordana in Juliusa Ervinga.
Kriza družinske medicine v ZD-ju Ljubljana se še poglablja. Začasno so zaprte vse ambulante v enoti Polje, 11. 000 pacientov so preusmerili k zdravnikom v enoto Fužine.
Ameriški obrambni minister Lloyd Austin je v pogovoru s turškim kolegom Hulusijem Akarjem izrazil "močno nasprotovanje" novi turški vojaški operaciji v Siriji in zaskrbljenost zaradi zaostrovanja razmer v tej državi.
Zagovornik načela enakosti ob mednarodnem dnevu invalidov, 3. decembru, opominja, da je treba najpozneje do 11. decembra 2025 zagotoviti, da bodo obstoječi objekti v javni rabi dostopni vsem z invalidnostmi.
Na stadionu Ahmada Bin Alija v Al Rajanu se za konec skupinskega dela svetovnega prvenstva v skupini F merita Hrvaška in Belgija. Neposredni prenos srečanja je na TV SLO 2 in MMC-ju.
Prihodnje leto bo v Kranju stekla gradnja stanovanjske soseske Kranjska iskrica. Na približno 30. 000 kvadratnih metrov površin na degradiranem območju nekdanjih mlekarn bo zraslo deset večstanovanjskih objektov.