Azerbajdžan je 21. septembra prevzel nadzor nad Gorskim Karabahom v bliskoviti ofenzivi. Poleg humanitarne krize zbujajo skrb tudi napovedi glede kulturne dediščine v tej regiji, kjer so do nedavna živeli pretežno etnični Armenci.
Nemški študenti bionike so v morju pri Kanarskih otokih preizkusili svoj izum - podmornico s pogonom na pedale, ki naj bi bila precej bolj prijazna morskemu življu od obstoječe tehnologije.
Slovaška bo zaradi povečanega števila prebežnikov uvedla začasen nadzor na meji z Madžarsko. Bratislava je odločitev utemeljila s ponovno uvedbo mejnih nadzorov Avstrije, Češke in Poljske na meji s Slovaško.
Dogodke zavoda za zaposlovanje v Bosni in Hercegovini, na katerih so predstavljali možnosti za zaposlitev v Sloveniji, je obiskalo 4300 ljudi, velik del razgovorov z delodajalci pa se je končal z resno namero za zaposlitev, pravijo na zavodu.
Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik se je odzvala na očitke iz dveh afer, v katerih se je znašla v zadnjih dneh. "Ugotovili smo sume na kar nekaj nepravilnosti v primeru izdaje moje letalske vozovnice za polet v New York," je pojasnila.
Slovenski nogometni prvak Olimpija bo v četrtek ob 18. 45 v Stožicah igral tekmo 2. kroga skupinskega dela Konferenčne lige. Nasproti bo stal Slovan iz Bratislave.
Nekdanjega direktorja Ukoma Uroša Urbanije tudi tokrat ni bilo pred preiskovalno komisijo DZ-ja, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank. Komisija priče, ki se izogibajo zaslišanju, vabi z vsemi "zakonskimi prisilnimi sredstvi".
Skupna ocena neposredne škode naravne nesreče, ki je avgusta prizadela Slovenijo, in njenih posledic za prebivalstvo, gospodarstvo in okolje po oceni vlade znaša približno 9,9 milijarde evrov.
Letošnji Nobelovi nagrajenci za kemijo so Moungi Bawendi, Louis Brus in Aleksej Ekimov, in sicer za prispevek na področju kvantnih pik, je sporočila Švedska kraljeva akademija znanosti.
Slovenska futsalska reprezentanca bo v petek ob 20. 15 v Ljubljani igrala tretjo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2024. Tekmec izbrancev Tomislava Horvata bo Španija.
Na filozofski fakulteti imajo težave z informacijskim sistemom. Nekateri študenti ne vedo niti tega, ali so vpisani ali ne, in imajo zaradi tega številne težave, denimo pri vpisu v študentske domove ali pridobitvi subvencije za študentsko prehrano.
Oktobra naj bi potekal 60. filmski festival Antalya Golden Orange, a so ga odpovedali, potem ko je politični dokumentarec vznejevoljil turško vlado. Film govori o zdravnici in učitelju, ki sta po poskusu državnega udara v letu 2016 ostala brez službe.
V zadnjih tednih število obolelih s covidom-19 narašča, kar je po začetku šolskega leta pričakovano. Infektologe vseeno skrbi, da bi bile v prihodnjih mesecih zaradi različnih respiratornih obolenj bolnišnice preobremenjene.
Predsednica republike Nataša Pirc Musar je prekinila sodelovanje s članico Mladinskega posvetovalnega odbora, ki je nespoštljivo komunicirala po ponedeljkovi novinarski konferenci Pohoda za življenje, ki nasprotuje pravici do splava.
Slovenska skladateljica, ki deluje na Nizozemskem, je ustvarila novo delo, ki ga bo izvedel Simfonični orkester RTV Slovenija pod vodstvom Stevna Loya. Skladba in izvedba sta del projekta B-AIR, ki ga vodi Radio Slovenija.
Godalkanje je glasbeno-izobraževalna platforma, ki že več kot deset let navdihuje mlade glasbenike, godalce. Del svoje produkcije so ob pomoči mentorjev Bojana Cvetrežnika in Barje Drnovšek predstavili tudi v oddaji Prva vrsta.
V nedeljo, 22. oktobra, bo v slovenski prestolnici potekal ljubljanski maraton, ki bo imel letos novo startno mesto.
Ameriški hokejist Will Cullen po le šestih tekmah Lige ICEHL zapušča slovenskega prvaka SŽ Olimpijo. Kot so na družbenih omrežjih sporočili iz kluba, so z branilcem sporazumno prekinili pogodbo in mu zaželeli srečo na nadaljnji poti.
Že mesece se govori o seznamu ministrov v nemilosti Roberta Goloba in Vesne Vuković, in za zdaj kar drži, pravi Tomaž Celestina.
Lani sta se srečala na tekmi Lige narodov v Ljubljani, danes pa bi lahko videli novo soočenje Benjamina Šeška in Erlinga Haalanda na zelenici, saj se bosta Leipzig in Manchester City zvečer ob 21. 00 pomerila v 2. krogu Lige prvakov.