Štajerski policisti so prejšnji teden obravnavali poskus umora: 24-letnika z območja Poljčan je večkrat zabodel neznani moški. Policisti so ga izsledili in ugotovili, da ga je k dejanju napeljala njegova 20-letna žena, ki je bila prej v zvezi z žrtvijo.
Policisti so bili dopoldne obveščeni, da je na območju med hriboma Baba in Mali Javornik medvedka napadla in poškodovala 63-letnega moškega. Pozneje je skušala medvedka napasti še dva človeka – še enega lovca in kolesarja, a jo je lovcem uspelo pregnati.
Gorski reševalci so dopoldne našli pogrešanega turnega smučarja, ki so ga iskali od petka zvečer na območju Stola. Gre za avstrijskega državljana, ki je, kot kažejo okoliščine, v turnih smučarskih čevljih padel po grebenu in pri tem umrl.
Policisti so bili nekaj po 10. uri obveščeni o balonarski nesreči na Ljubljanskem barju med Škofljico in Igom, v kateri so se poškodovali štirje ljudje, vključno s pilotom. Poškodovanci so bili odpeljani v UKC Ljubljana, njihovo življenje pa ni ogroženo.
Na ljubljanskem višjem sodišču je potekala obravnava pritožbe na sodbo okrožnega sodišča, ki je nekdanje policijske sindikaliste obsodilo na pogojne kazni zaradi dogovarjanja o prometnem nadzoru nekdanjega ministra Borisa Koprivnikarja.
Preiskovalni sodnik celjskega okrožnega sodišča je 31-letnemu državljanu Kosova z začasnim bivališčem v Sloveniji, ki je osumljen, da je napadel in z nožem hudo poškodoval 28-letnega moškega s Kosova, zaradi poskusa uboja odredil sodno pridržanje.
Mariborski kriminalisti so prijeli trojico, 53-letno žensko, 71-letnega moškega in 56-letno srbsko državljanko, ki jih sumijo kaznivega dejanja trgovine z ljudmi. Policisti so bili obveščeni, da v nočnem lokalu pri Mariboru dekleta silijo v prostitucijo.
Novogoriško okrožno sodišče je odločilo, da morata nekdanji predsednik uprave Pivovarne Laško Boško Šrot in družba Atka Prima podjetju Fructal plačati 13 milijonov evrov. Toliko znaša 11 milijonov evrov težak zahtevek z večletnimi zamudnimi obrestmi.
V okviru sodne obdukcije so identificirali žensko truplo, ki so ga v četrtek našli nedaleč stran od osebnega avtomobila ljubljanskih registrskih oznak na kolovozni poti v bližini Črnič v ajdovski občini.
32-letnik je s tovornjakom vozil po gozdni cesti na območju Bohorja. Ker hitrosti ni prilagodil ostremu ovinku, je vozilo treščilo na bok in trčilo ob drevo. 32-letnik je umrl na kraju nesreče, 65-letni sopotnik ni bil poškovan.
Policisti so bili nekaj pred 19. uro obveščeni o hujši prometni nesreči, ki se je zgodila na območju Planine pri Sevnici, občina Šentjur, en človek je umrl.
Na cesti med Hotičem in Litijo se je nekaj po 12. uri zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 23-letni voznik osebnega vozila. Po do zdaj znanih podatkih je bil vzrok neprilagojena hitrost.
Nacionalni preiskovalni urad je konec decembra lani zaradi suma zlorabe položaja ovadil tri fizične osebe. Te naj bi leta 2010 dvema gospodarskima družbama pridobile več kot 30-milijonsko protipravno premoženjsko korist v škodo druge družbe iz Celja.
Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je končalo sojenje ortopedu iz novomeške bolnišnice Gregorju Kavčiču, ki mu je tožilstvo očitalo, da je prejemal podkupnino od podjetja Emporio Medical. Prisodili so mu tri leta zapora. Sodba še ni pravnomočna.