Policisti PU-ja Koper so tudi v ponedeljek izvajali poostren nadzor hitrosti in prisotnosti alkohola med vozniki. Med drugim sta policista ob 22. 30 na avtocesti ob počivališču Risnik zaustavila voznika, ki je vozil 251 kilometrov na uro.
Poslanec SDS-a Žan Mahnič na ponedeljkovem predobravnavnem naroku v zasebni tožbi, v kateri mu humanitarka Faila Pašić očita kaznivo dejanje razžalitve, ni priznal krivde.
V ponedeljek zvečer se je v Mariboru zgodil neobičajen rop – skupina moških je obstopila vozilo, v katerem je bil oškodovanec in ga poškodovala, Ko je voznik izstopil, so ga udarili in oropali.
Gorski reševalci so imeli v nedeljo znova polne roke dela. Dopoldne se je nad planino Pungrat v občini Tržič pri padcu poškodovala 62-letna planinka, ki jo je dežurna ekipa s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala v UKC Ljubljana.
V Kuzmi se je med delom v gozdu smrtno ponesrečil voznik traktorja. Tuja krivda je izključena.
Ob poslovnem objektu na območju Tezna v Mariboru je ponoči zagorelo več vozil, pri čemer je nastala večja premoženjska škoda.
V skladišču mariborskega podjetja za predelavo odpadkov Surovina je znova, že tretjič, zagorelo. Zagorelo je okoli 200 kubičnih metrov odpadkov. Po doslej znanih informacijah v požaru ni nastala materialna škoda.
Več pravnih oseb so se je v zadnjem času znašlo na udaru bančnih goljufij, ki se začnejo z lažnim elektronskim sporočilom v imenu banke in telefonskim klicem lažnega bankirja, končajo pa z vdorom v elektronsko banko in praznim bančnim računom.
Sodbo za Mitjo Oreška iz Peskovcev na Goričkem, ki je bil za lanski umor partnerice na prvostopenjskem sodišču obsojen na 22 let zapora in pol, je potrdil tudi senat Višjega sodišča v Mariboru. Sodba je s tem pravnomočna.
Iz Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da je v četrtek pes v Sovjaku v občini Sveti Jurij ob Ščavnici poklal osem ovac, ki so bile v ograjenem prostoru.
Pod Zmajskim mostom v Ljubljani so policisti v četrtek popoldne našli neodzivna moška, stara 27 in 32 let. Reševalci so jima takoj nudili zdravniško pomoč, a je bil 27-letnik že mrtev.
Policisti so pridržali 44-moškega, ki je z nožem napadel 35-letnika v avtomobilu. Po prvih ugotovitvah naj bi imela dolžniško-upniško razmerje. Lažje poškodovanega 35-letnika so oskrbeli v bolnišnici.
V sredo okoli 20. 25 so mariborski policisti prejeli klic, da je moški ženski odvzel stanovanjske ključe in se zaklenil v njeno stanovanje. Le nekaj minut za tem je v stanovanju zagorelo. Poskušal je skočiti skozi okno, a so ga policisti ustavili.
Na območju Male Mojstrovke je aprila plaz odnesel pet planincev, trije so bili huje poškodovani. Zaradi povzročitve splošne nevarnosti bo policija podala kazenski ovadbi, domnevno zoper vodjo ture in športno društvo, ki je odpravo organiziralo.
Na območju Zgornjega Dupleka je v torek zjutraj zagorela stanovanjska hiša. Posredovalo je več gasilcev Gasilske brigade Maribor in dveh prostovoljnih gasilskih društev, ki so požar pogasili.
V Malih Grahovšah v občini Laško se je v torek okoli 8. 30 zgodila delovna nesreča, v kateri je umrl 62-letnik.
Na območju Bovškega Gamsovca, 2392 metrov visoke gore v bližini Triglava, je dopoldne padla in zaradi telesnih poškodb umrla nemška planinka.
Policisti so okoli 18. 30 prijeli oboroženega moškega, ki je dopoldne streljal v okolici Ptuja in se zaprl v hišo. Odvzeli so mu prostost. V hiši po navedbah policije ni bilo drugih ljudi, so pa intenzivna pogajanja z osumljencem potekala ves dan.
V soboto zjutraj je uslužbenka policije na območju Sevnice zbila pešca, ki je bil hudo poškodovan. Preizkus alkoholiziranosti pri policistki ni pokazal vsebnosti alkohola, sporoča Generalna policijska uprava.
V Podgorju pri Slovenj Gradcu je ponoči zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Požar je gasilo 64 gasilcev, eden se je pri tem poškodoval. Ogenj je uničil ostrešje in zgornji bivalni del hiše.