Prostovoljni gasilci s Ptuja in Grajene so ponoči posredovali zaradi požara na Vičavi.
Celjska tožilka Marija Sladič je na tokratni obravnavi na celjskem okrožnem sodišču nekoliko spremenila obtožnico za Gregorja Ducmana, ki mu očita umor matere marca lani v Zalogu pri Šempetru.
Na celjskem okrožnem sodišču je predobravnavni narok za predsednika SDS-a Janeza Janšo glede žaljive obdolžitvijo nekdanjega direktorja STA Bojana Veselinoviča. Janša krivde ni priznal, sojenje pa se bo začelo predvidoma 20. marca.
V sodnem postopku Eugenije Carl in Mojce Šetinc Pašek proti Janezu Janši je ta vložil zahtevo za varstvo zakonitosti, na zahtevo tožnic pa je predsednik vrhovnega sodišča iz postopka izločil sodnico Barbaro Zobec.
Celjski kriminalisti kazensko ovadili moškega, osumljenega prikazovanja, izdelave, posesti in posredovanja pornografskega gradiva. Pri hišni preiskavi so na elektronskih napravah našli več kot 2700 slikovnih in videodatotek hujših spolnih zlorab otrok.
Prometna nesreča 24. oktobra letos, v kateri je na štajerski avtocesti pred izvozom Slovenska Bistrica jug proti Mariboru umrl 49-letni voznik tovornega vozila, se je zgodila zaradi naravne smrti voznika.
Na policiji ugotavljajo nove primere žrtev, ujetih v past kriminalne združbe, ki izkorišča stisko ljudi. Prejeli so še 23 prijav kaznivih dejanj goljufije, povezane z izročanjem denarnih sredstev tretji osebi.
V četrtek ob 21. 20 se je na pomurski avtocesti zunaj naselja Vučja vas v občini Križevci zgodila huda prometna nesreča. Umrl je 48-letni voznik tovornega vozila.
Okoli enih ponoči je na odlagališču odpadnega lesa na Cesti v Prod v Ljubljani izbruhnil ogenj. Do onesnaženja okolja po prvih podatkih ni prišlo, a svetujejo, da se ljudje v okolici ne zadržujejo ter zaprejo okna in ugasnejo klimatske naprave.
Policija je po poročanju POP TV-ja potrdila, da je vložila novo kazensko ovadbo za štiri kazniva dejanja umora v Tekačevem leta 1997. Poleg Kristijana Kamenika je zdaj hrvaški državljan osumljen, da je v hudodelski združbi povzročil smrt štirih ljudi.
Uspešno je končano iskanje še enega ubežnika, ki je bil vključen v letošnjo kampanjo za izsleditev najbolj iskanih evropskih ubežnikov. Konec prejšnjega tedna se je 37-letni moški namreč sam zglasil na prestajanje kazni, sporoča GPU.
Na Okrožnem sodišču v Krškem se je začela glavna obravnava v sojenju Muhabiju Gashiju, ki mu obtožnica očita umor partnerice, s katero sta imela šest otrok. V zagovoru je priznal, da je ženo usodnega 1. februarja letos pretepel, a je ni hotel ubiti.
Okrožno sodišče v Murski Soboti je nekdanjega ljutomerskega župnika Andreja Zrima spoznalo za krivega kaznivega dejanja kršitve spolne nedotakljivosti z zlorabo položaja. Višje sodišče v Mariboru je sodbo, ki je s tem postala pravnomočna, potrdilo.
Koprski policisti so v nedeljo dopoldne obravnavali smrt 21-letne državljanke Nepala, ki je pred tem v skupini nezakonito prečkala mejo s Hrvaško. V nedeljo zjutraj pa so v Dragonji ustavili kombi, v katerem je voznik prevažal 17 ljudi.
Policisti so v soboto zvečer na prošnjo zaposlenih v enem izmed gostinskih lokalov posredovali v središču Ljubljane. Ob tem so zanikali domnevno neprimerno ravnanje svojih kolegov.
Kaj je bil vzrok smrti novorojenčka, ki so ga našli v grosupeljski sortirnici odpadkov na odlagališču Špaja dolina, bo pokazala preiskava.
Tragična vest z območja Grosuplja: v tamkajšnji sortirnici odpadkov na deponiji Špaja dolina so v soboto zjutraj ob 8. uri pri ločevanju odpadkov našli truplo novorojenčka. Truplo so odpeljali na obdukcijo. Policija preiskuje primer.
Za posledicami hude prometne nesreče, ki se je 23. oktobra zaradi vožnje v napačno smer zgodila na vzhodni ljubljanski obvoznici med Zadobrovo in Bizovikom v smeri Malenc, je umrla še ena od udeleženih potnic. Število umrlih se je tako povišalo na tri.
Nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CERT pred nakupovalnim dnem, imenovanim črni petek, opozarja na nove pristope spletnih goljufov k zavajanju potrošnikov. V zadnjem času tako opažajo porast lažnih spletnih trgovin s čevlji.
Občinski svetnik v Občini Mokronog - Trebelno Borut Knez, ki za občinskega svetnika kandidira tudi na letošnjih lokalnih volitvah, je v soboto med vožnjo pod vplivom alkohola zbil 66-letnega invalida in odpeljal s kraja dogodka.