Srbska vlada je za direktorja varnostno-obveščevalne agencije BIA danes imenovala Aleksandra Vulina, proruskega bivšega notranjega in obrambnega ministra, ki je blizu srbskemu predsedniku Aleksandru Vučiću.
Epidemija gripe se je v Evropi začela zgodaj, pred prihajajočo zimo opozarjajo pristojni v EU-ju in pri WHO-ju. Narašča tudi zaskrbljenost zaradi pojava respiratornega sincicijskega virusa (RSV), medtem ko še vedno ostaja grožnja tudi covid-19.
Na poziv zveze šolskih sindikatov je v 47 mestih v Srbiji po podatkih sindikata več kot 35. 0000 učiteljev na protestih zahtevalo ustavitev vseh oblik nasilja v šolah in pridobitev statusa uradnih oseb za učitelje.
Reševalci so danes našli posmrtne ostanke še dveh žrtev sobotnega zemeljskega plazu na italijanskem otoku Ischia v Neapeljskem zalivu, tako da je število smrtnih žrtev naraslo na deset.
Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je dejal, da je Moskva pripravljena prisluhniti vsem, ki se želijo pogovarjati o Ukrajini, ob tem pa izrazil pripravljenost na pogovore z Zahodom, če je ta pripravljen premisliti o ruskih varnostnih predlogih.
Potem ko je bil v sredo v eksploziji pisma bombe lažje poškodovan uslužbenec ukrajinskega veleposlaništva v Madridu, iz Španije prihajajo poročila o še drugih pisemskih bombah.
Stopnja brezposelnosti v evrskem območju je bila oktobra po desezoniranih podatkih evropskega statističnega urada Eurostat 6,5-odstotna, kar je 0,1 odstotne točke manj kot septembra in nova rekordno nizka številka.
Ameriški obrambni minister Lloyd Austin je v pogovoru s turškim kolegom Hulusijem Akarjem izrazil "močno nasprotovanje" novi turški vojaški operaciji v Siriji in zaskrbljenost zaradi zaostrovanja razmer v tej državi.
Pred porodnišnico v Prištini je bila v sredo popoldne z več streli ubita nosečnica. Umoril naj bi jo njen mož. Gre za že drugi primer smrti med ženskami v zadnjih dneh na Kosovu.
Izraelske sile so med operacijo na okupiranem Zahodnem bregu v begunskem taborišču Dženin ubile dva Palestinca, pripadnika oboroženega krila palestinskega gibanja Islamski džihad. Letos je Izrael ubil že 210 ljudi, od tega 47 otrok.
Nekdanji domnevni vodja Zemunskega klana Luka Bojović se je po odsluženi zaporni kazni v Španiji v sredo zvečer vrnil v Srbijo, poročajo srbski mediji.
Vodjo džihadistične Islamske države Abuja Hasana Al Hašimija Al Kurašija so sredi oktobra v operaciji ubili uporniki iz vrst Svobodne sirske vojske v pokrajini Dara na jugu Sirije, je v sredo zvečer sporočilo osrednje poveljstvo ameriške vojske.
Pri raziskovalnem oddelku revije The Economist (EIU) so objavili seznam najdražjih mest na svetu. Neslavno prvo mesto si delita New York in Singapur, na tretje mesto se je uvrstil lanski "zmagovalec" Tel Aviv.
Na avtocesto v brazilski državi Parana se je utrgal plaz. Pod njim sta umrla dva človeka, več jih je pogrešanih. Najmanj šest ljudi je bilo do zdaj rešenih, reševalna akcija pa se kljub slabemu vremenu in možnosti novih plazov nadaljuje.
EU pričakuje, da bo Kitajska pozvala Rusijo, naj spoštuje temeljna načela Ustanovne listine ZN-a, in prispevala k prenehanju brutalnega ruskega uničevanja in okupacije Ukrajine, je med obiskom v Pekingu dejal predsednik Evropskega sveta Charles Michel.
Čeprav na Kitajskem potrjujejo skoraj rekordno visoko število okužb s koronavirusom, po protestih proti strogim proticovidnim ukrepom oblasti te zdaj nekoliko rahljajo.
Hrvaška policija išče voznika, ki je v Splitu med rutinskim nadzorom prometa namerno trčil v 20-letnega policista in ga pri tem huje poškodoval. Zaradi temeljitega pregledovanja vozil na cestah v okviru obsežne iskalne akcije nastajajo dolge kolone.
Skrajna sunitska skupina Islamska država je sporočila, da je bil njihov voditelj Abu Hasan Al Hašemi Al Kuraši ubit med spopadi s sovražnimi silami, pri čemer pa okoliščin in datuma smrti niso navedli.
V Bruslju se je začelo sojenje zaradi terorističnih napadov v belgijski prestolnici leta 2016. Gre za največje sojenje pred poroto v Belgiji, na njem pa je kot eden od devetih obtoženih navzoč tudi Francoz Salah Abdeslam, ki je bil že obsojen v Franciji.
V eksploziji pisma bombe je bil na ukrajinskem veleposlaništvu v Madridu lažje poškodovan uslužbenec veleposlaništva, ki je držal pismo. Poškodovanec je sam poiskal pomoč v bolnišnici, policija pa je odprla preiskavo.