Autobusni prijevoznik FlixBus obilježava pet godina od ulaska na hrvatsko tržište, tijekom kojih je prevezao više od tri milijuna putnika, a za ovu godinu najavljuje obnovu svih međunarodnih linija na kojima je prometovao prije dvije godine.
Američki predsjednik Joe Biden pridružit će se u ponedjeljak virtualnom samitu istočnoeuropskih NATO članica u Bukureštu, rekao je rumunjski predsjednik Klaus Iohannis, a fokus samita bit će na sigurnosti crnomorske regije i Ukrajine.
Britanskog prirodoslovca, televizijskog autora i pisca Davida Attenborougha britanske su vlasti zadužile za poticajnu akciju čija je svrha uhvatiti se u koštac s problemima klimatskih promjena, imenovavši ga 'narodnim zastupnikom' uoči održavanja konferencije UN-a o klimatskim promjenama (COP26) u studenome u škotskome gradu Glasgowu.
Vesna Fabijančić Križanić, potpredsjednica DIP-a, za N1 je komentirala predaju financijskih izvješća kandidata na predstojećim lokalnim izborima, koji će se održati 16. svibnja.
Gošća Novog dana bila je kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolot. Najavila je kaznenu prijavu zbog prljave predizborne kampanje.