​Problem oticanja nogu i nakupljanja viška vode u organizmu, koji se sliva u naše noge i zglobove rezultira otežavanjem redovnih svakodnevnih aktivnosti, uključujući i jednostavno hodanje koje postaje izuzetno bolno.

​Luksuzni modni brend Stela Makartni predstavio je torbu napravljenu od pečuraka.

Proizvođači vina konstantno pokušavaju da nađu najbolji način za skladištenje svojih vina. U potrazi za hladnim i mirnim mjestom sa konstantnom temperaturom, dolaze do zanimljivih skladišta, kao što je na primjer - morsko dno!

Posljednji dani maja, kao i cijelo ljeto, koje je pred nama, donose uglavnom lijepo vrijeme, ali sa njim stižu i razni insekti. Posebno se izdvajaju komarci, koji umiju da budu prilično dosadni i uporni.

Masaža se kao metod liječenja primjenjuje već 5.000 godina, ona nam pomaže da se opustimo i sačuvamo svoje zdravlje, dakle koristi se kako u relaksacione, tako i u terapeutske svrhe.

Osobe koje predugo sjede za kompjuterom imaju manji životni vijek i sklone su raznim bolestima, upozoravaju ljekari.

Cheesecake je kolač koji se u skoro svim varijantama sastoji iz tri dijela: donji sloj je najčešće od keksa ili biskvita, centralni sloj je taj koji ga i čini čuvenim, jer je od sira, a na kraju dolazi voće ili neki drugi preliv.

Čorba od listova rotkvice je naš današnji prijedlog.

​Ova tinktura je odlična za jačanje srčanog mišić, ali i za osobe koji već imaju problema sa pritiskom, arteriosklerozom, anginom pektoris ili kod srčanih mana i nervoze srca.

​TikTok ponovo nam je servirao #healthylifestyle trend - Aloe vera sok! A da li je zaista zdrav i efikasan kao što to tvrdi ova online zajednica?

Pospite talog kafe na prljavu površinu, zatim je četkicom dobro izribajte, a lako i brzo uklanja i tvrdokorne ostatke hrane.

KEMBRIDŽ - Dok se virus majmunskih boginja širi u Sjedinjenim Američkim Državama i u Evropi, farmaceutska kompanija Moderna Inc. testira u pretkliničkim ispitivanjima potencijalne vakcine protiv te bolesti.

Simptomi dijabetesa tipa 2 se ne pojavljuju uvijek odjednom. Medicinski stručnjaci savjetuju da pazite na bilo kakve promjene na noktima, rukama i nogama.

ČEČAVA - Sada kada imamo veći broj koza odlučili smo da na društvenim mrežama podijelimo obavještenje da ljudima kojima su iz zdravstvenih razloga potrebni kozji proizvodi, a ne mogu da ih kupe, darujemo ove proizvode.