Nakon što je danas dobio poziv selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergeja Barbareza za predstojeće prijateljske utakmice sa Engleskom (3. jun) i Italijom (9. jun), oglasio se David Vuković.

Malonogometni klub Hercegovina poveo je u finalu plej ofa Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine.

Srpski fudbalski trener Dejan Stanković preuzeće Spartak iz Moskve na kraju sezone, saopštio je danas ruski klub.

Iz Fudbalskog kluba Sarajevo oglasili su se povodom posjete Vincenta Tana, drugog investitora u klub, te malezijskog Sultana Pahanga Abdullaha, koje je ugostio predsjednik Ismir Mirvić.

Osim što je doveo Zvezdu na prag ABA titule trener crveno-bijelih Janis Sferopulos može da se diči još jednim važnim ostvarenjem.

NJUJORK - Košarkaški klub Bruklin saopštio je da će tokom naredne sezone povući dres sa brojem 15 koji je u redovima Netsa nosio Vins Karter, prenosi američka televizija I-Es-Pi-En (ESPN).

Juventus je pogotkom Dušana Vlahovića pobijedio Atalantu na neutralnom terenu u Rimu i tako osvojio Kup Italije.

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez objavio je danas spisak "zmajeva" za prijateljske duele s Engleskom i Italijom.

PERT - Selektor košarkaške reprezentacije Australije Brajan Gordžijan saopštio je danas spisak od 17 igrača koji će konkurisati za predstojeće Olimpijske igre u Parizu, prenosi Basketnjuz.

Budućnost Maurisija Poketina na klupi Čelsija je u magli, ali možda je sinoćnja pobjeda nad Brajtonom (2:1) pokazala šta o menadžeru misle igrači ''Plavaca''.

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez objavio je danas spisak "zmajeva" za prijateljske duele s Engleskom i Italijom.

Mnoga imena su se posljednjih sedmica dovodila u vezu sa Milanom, a Medijaset tvrdi da je klupi velikana najbliži Paulo Fonseka.

Američki teniser Tomi Pol plasirao se u polufinale Mastersa u Rimu pobjedom nad Hurbertom Hurkačem.

Gabrijel Boban ostaće u redovima člana WWin fudbalske lige Bosne i hercegovine, ekipa HŠK Posušje.

Na Forbesovoj listi najbolje plaćenih sportista dominira Portugalac Kristijano Ronaldo sa svojim basnoslovnim ugovorom u Saudijskoj Arabiji.