Moguća lokacija na kojoj se nalazi helikopter u kojem je bio iranski predsednik Ebrahim Raisi utvrđena je posle višečasovne potrage, saopštio je komandant Iranske revolucionarne garde (IRGC) za provinciju Istočni Azerbejdžan.
Sukob Izraela i Hamasa – 226. Izraelska vojska saopštila je da nastavlja da deluje u Džabaliji i Rafi. IDF su, istovremeno, pozvale Palestince da se evakuišu iz primorskih naselja na severu Gaze. Sa druge strane, Ministarstvo zdravlja, koje vodi Hamas, saopštilo je da je od 7. oktobra prošle godine u izraelskim napadima stradalo ukupno 35.386 Palestinaca.
Izraelske odbrambene snage (IDF) su danas objavile da su dvojica izraelskih vojnika poginula tokom borbi u južnom delu Pojasa Gaze.
Prema poslednjim informacijama, najmanje 31 osoba je ubijena, a više desetina povređeno u izraelskom vazdušnom napadu na izbeglički kamp Nuseirat u centralnom delu Pojasa Gaze, saopštila je palestinska Agencija za civilnu odbranu Gaze.
U poplavama koje su izazvale nove obilne padavine u Avganistanu, poginule su 84 osobe, nakon nedelja razornih bujica u kojima su već nastradale i nestale stotine ljudi, saopštile su danas lokalne vlasti.
Jordanski ministar spoljnih poslova Ajman Safadi saopštio je danas da njegova zemlja zahteva međunarodnu istragu o navodnim brojnim ratnim zločinima koji su počinjeni tokom rata Izraela i Hamasa u Gazi.
Premijer Izraela Benjamin Netanijahu optužio je svog koalicionog partnera, ministra ratnog kabineta Benija Ganca koji je zapretio ostavkom ako Netanijahu ne usvoji plan za Gazu do 8. juna, da "upućuje ultimatum premijeru, umesto Hamasu".
Francuska je pokrenula veliku operaciju u kojoj učestvuje više od 600 žandarma, kako bi u potpunosti povratila kontrolu nad putem između glavnog grada Nove Kaledonije Numee i aerodroma u toj francuskoj prekomorskoj teritoriji, gde je šest ljudi poginulo u neredima.
Nekadašnji predsednik SAD i republikanski predsednički kandidat Donald Tramp obećao je u govoru u Nacionalnoj streljačkoj asocijaciji (NRA) da ce olakšati propise o posedovanju oružja koje je uveo demokratski predsednik Džozef Bajden.
Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan, koji je u poseti Saudijskoj Arabiji, razgovarao je sa saudijskim prestolonaslednikom Muhamedom bin Salmanom o ratu Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze i o postizanju širokog bilateralnog sporazuma između dve zemlje, javila je saudijska državna novinska agencija.
  TEL AVIV, 18. maja (Tanjug) – Izraelski ministar Beni Ganc saopštio je da je prethodno savetovao premijera Benjamina Netanijahua da pokrene kopnenu ofanzivu na Rafu ranije, što je premijer navodno odbio.
Sukob Izraela i Hamasa ušao je u 225. dan. Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da je u napadu na operativni centar u Dženinu likvidiran uticajni ekstremista. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da se "obavezuje" da vrati preostale taoce kući, nakon što je prethodno saopšteno da su izraelske snage pronašle tela troje talaca koje je oteo Hamas. Agencija za pomorske trgovinske operacije Ujedinjenog Kraljevstva (UKMTO) saopštila je da je primila izveštaj o incidentu 76 nautičkih milja severozapadno od grada Hodejda u Jemenu.
Hiljade aktivista okupilo se večeras u centru Tel Aviva zahtevajući prevremene izbore i hitan dogovor o oslobađanju izraelskih talaca koji se nalaze u Pojasu Gaze, a demonstrantima se putem video-linka obratila bivša američka sekretarka Hilari Klinton.  
Rumunska senatorka i predsednica SOS partije Diana Jovanović Šošoka uputila je danas otvoreno pismo UN povodom predloga o obeležavanju takozvanog genocida u Srebrenici, za koji, kako dodaje, okrivljuju nevini srpski narod 29 godina nakon oružanog sukoba koji su izazvali NATO i SAD, i poručila da ostave Srbiju na miru i da prestanu da provociraju Balkan.
Kabinet izraelskog premijera Benjamina Netanijahua naveo je u saopštenju da bi zahtevi ministra Benija Gaca doveli do "prekida rata i poraza Izraela, napuštanja većine talaca, nastavka vlasti Hamasa i stvaranja palestinske države.
Izraelski ministar odbrane Beni Ganc zahteva od premijera Benjamina Netanijahua da se posveti dogovorenoj viziji sukoba u Gazi, koja bi uključivala dogovor o tome ko će upravljati palestinskom enklavom nakon okončanja sukoba.
Od početka izraelske kopnene operacije u Rafi 6. maja, iz ovog grada je pobeglo 800.000 ljudi, saopštio je danas šef Agencije UN za pomoć palestinskim izbleglicama (UNRWA) Filip Lazarini.
Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari izjavio je danas da je izraelska vojska pronašla telo taoca iz Pojasa Gaze, nakon što je juče saopštio da su tela tri ubijena zarobljenika vraćena u okviru specijalne misije.
Aktivistička grupa za digitalna prava Palestinaca "Sada Social" danas je pozvala na istraživanje američke kompanije Meta zbog navodnog curenja korisničkih podataka Izraelu, koje je Tel Aviv, kroz AI sistem navođenja "Lavanda", koristio da ubija Palestince.
Ministarstvo odbrane SAD najavilo je sledeći sastanak Kontakt grupe za odbranu Ukrajine u Ramštajn formatu za ponedeljak, 20. maja.