U Tunisu je svečano otvorena međunarodna konferencija "Finansiranje investicija i trgovine u Africi" FITA 2022, a ceremoniji otvaranja prisustvovala je i delegacija AP Vojvodine na čelu sa pokrajinskim sekretarom za privredu i turizam Nenadom Ivaniševićem, saopšteno je danas iz Pokrajinske vlade.
Devedeset prvi dan rata u Ukrajini, koji je i glavna tema samita u Davosu. Rusija poručuje da je spremna da uspostavi humanitarni koridor za brodove koji prevoze hranu iz Ukrajine.
Filipinski Kongres potvrdio je danas izbor Ferdinanda Markosa Mlađeg za predsednika Filipina, skoro četiri decenije pošto je njegov otac svrgnut u revoluciji.
Ruska Državna duma usvojila je danas predlog zakona o ukidanju gornje starosne granice za sklapanje prvog ugovora o služenju vojnog roka.
Ujedinjeni Arapski Emirati su krenuli sa isporukama nafte u Evropu, pošto evropski kupci odbijaju uvoz iz Rusije zbog napada te zemlje na Ukrajinu, javlja "Blumberg".
Litvanija će poslati 20 oklopnih vozila američke proizvodnje M113 Ukrajini, kao i vojne kamione i vozila za deminiranje, saopštilo je danas ministarstvo odbrane iz Vilnjusa.
Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da je situacija u Donbasu "izuzetno teška” i ocenio da je redovno snabdevanje Ukrajine oružjem najbolja strategija za održavanje globalne stabilnosti.
Severna Koreja lansirala je balističku raketu u pravcu svoje istočne obale, saopštile su odvojeno vojske Japana i Južne Koreje.
Kineske oružane snage organizovale su vojne vežbe u blizini ostrva Tajvan, a te mere su preduzete da "upozore SAD", navodi se u saopštenju Borbene komande istočne zone Narodne oslobodilačke armije Kine.
Najmanje 19 učenika i dve odrasle osobe ubijeni su kada je 18-godišnjak pucao u osnovnoj školi Rob u Juvaldeu u Teksasu, saopštile su lokalne vlasti te američke savezne države.
SAD od danas zatvaraju poslednji finansijski kanal preko kojeg Rusija vraća milijarde dolara dugovanja međunarodnim investitorima, čime će po prvi put od Oktobarske revolucije Rusija biti dovedena u poziciju da ne plaća dospele obaveze i dugovanja, javlja AP.
Četrnaest učenika i jedan nastavnik poginuli su u pucnjavi u osnovnoj školi Rob u Juvaldeu u Teksasu, saopštio je guverner te američke savenze države Greg Abot.
Najmanje 21 osoba je poginula kada je policija u Rio de Žaneiru izvršila rano jutros raciju u faveli Vila Kruzeiro tokom koje je došlo do žestokih sukoba, saopštili su zvanični izvori.
Vojska Južne Koreje podigla je danas borbene avione nakon što su najmanje četiri kineska i četiri ruska vojna aviona ušla u njenu zonu protivvazdušne odbrane, saopštio je Generalštab Vojske Južne Koreje.