Srpski fudbalski trener Dejan Stanković preuzeće Spartak iz Moskve na kraju sezone, saopštio je danas ruski klub.
Trener fudbalera Čukaričkog Goran Stanić izjavio je danas da očekuje drugačiju utakmicu protiv Partizana u odnosu na susret od pre mesec dana u kojem njegov tim pobedio "crno-bele" rezultatom 3:2.
U organizaciji Karate federacije Srbije i Karate saveza Vojvodine u Beočinu će u subotu, 18. maja biti održan Kup Srbije za kadete, juniore i seniore, a u nedelju, 19. maja međunarodni turnir Trofej Srbije – Dunav kup za poletarce, pionire i nade u borbama i katama. Očekuje se da u dva dana na takmičenjima u Beočinu učestvuje oko 1.200 takmičara iz devet zemalja: Bugarske, Mađarske, Slovačke i bivših jugoslovenskih republika.
Trener fudbalera TSC-a Žarko Lazetić izjavio je danas da očekuje težak meč protiv ekipe Mladosti, ali je dodao da veruje u pobedu svog tima u Lučanima. Fudbaleri TSC-a gostovaće sutra od 18.30 časova ekipi Mladosti u Lučanima u meču 36. kola Superlige Srbije, odnosno šestog kola plej-ofa. TSC je treći na tabeli plej-ofa SLS sa 72 boda, dok je Mladost sedma sa 43.
Selektor košarkaške reprezentacije Australije Brajan Gordžijan saopštio je danas spisak od 17 igrača koji će konkurisati za predstojeće Olimpijske igre u Parizu, prenosi Basketnjuz.
Košarkaši Bostona pobedili su Klivlend 113:98 u petom meču serije čime su se domogli finala Istočne konferencije posle sveukupnog rezultata 4:1.
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je jutros u Rio de Žaneiru od selekcije Dominikanske Republike 3:1, po setovima 25:18, 25:17, 21:25, 25:20 u prvoj utakmici ovogodišnjeg izdanja Lige nacija.
Fudbaleri Napretka dočekaće večeras od 19 sati u Kruševcu ekipu Crvene zvezde u 36. kolu Superlige Srbije, odnosno u šestom kolu plej-ofa.
Košarkaši Spartaka i Vojvodine igraju večeras drugu finalnu utakmicu ABA 2 lige. Razlika u prethodnoj utakmici je samo jedan poen u korist domaćina, a revanš meč će biti odigran u 19 časova u Dudovoj šumi, uz direktan prenos na prvom programu Radio-televizije Vojvodine.
Košarkaši Crvene zvezde poveli su 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige, pošto su večeras kao domaćini pobedili Partizan rezultatom 80:73.
Veslačku savez Srbije (VSS) oglasio se saopštenjem u kojem navodi da su izjave iz Partizana da najbolji takmičari neće učestvovati u kvalifikacijama za OI "optužbe bez činjenica u kojima se omalovažava rukovodstvo Saveza i nipodaštava rad angažovanih vrhunskih sportskih stručnjaka sa višegodišnjom uspešnom trenerskom karijerom.
Reprezentativac Srbije u basketu 3x3 Mihailo Vasić izjavio je danas da njegov tim spremno dočekuje predstojeće Olimpijske igre u Parizu.
Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović izjavila je danas da je njen krajnji cilj osvajanje medalje na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.
Beloruska teniserka Arina Sabalenka plasirala se u polufinale WTA turnira u Rimu, pošto je danas u četvrtfinalu pobedila Letonku Jelenu Ostapenko 6:2, 6:4.
Odgovor na pitanje ko će biti šampion u sezoni 2023/24. godine u fudbalskoj Superligi Srbije za žene, Spartak ili Crvena zvezda, moraće da sačeka odluku arbitražnog suda u Lozani (CAS) u postupku sa FS Srbije koji je pobedu Spartaka na terenu preinačio u korist Crvene zvezde i oduzeo bodove Spartaku (-6) za zelenim stolom.
Završni turnir košarkašica u juniorskoj konkurenciji biće održan od petka do nedelje u Odžacima. Mečevi će biti igrani u SPC "Odžaci“.
Srpski automobilista Dušan Borković prelazi u potpunosti na FIA TCR Svetsko prvenstvo od ove godine, saopšteno je danas.
Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je da očekuje težak meč protiv Vest Hema u poslednjem kolu Premijer lige i dodao da veruje da će "građani" uspeti da odbrane titulu, prenose britanski mediji.
Košarkaši Denver nagetsa savladali su Minesota timbervulvse rezultatom 112:97 u petom meču polufinalne serije Zapadne konferencije.
Čelnici Rolan Garosa saopštili su danas imena 16 dobitnika specijalnih pozivnica za drugi grend slem turnir sezone, po osam u ženskoj i muškoj konkurenciji.