Dvojica uhapšenih bombaša u Rijeci, Hrvat i Nemac, koje policija povezuje s nizom postavljenih eksplozivnih naprava, privedena su na ispitivanje u Županijsko državno tužilaštvo u Rijeci, nakon čega istražni sudija treba da donese odluku o određivanju jednomesečnog pritvora.
Najavljeno nadletanje američkih bombardera iznad BiH ima nameru da jedne obraduje, a druge da zastraši, iako ovo više nije svet u kom celi narodi mogu da se zastraše, izjavio je danas predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić.
Predsednika Crne Gore Jakov Milatović sastao se danas sa predstavnicima izbornih lista za parlamentarne izbore, nakon čega su predstavnici političkih stranaka rekli da su na njemu otvorene brojne teme.
Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomesečni pritvor osumnjičenima Amiru Ibrišimoviću, Ismetu Hamziću i Emiru Kukiću koji su uhapšeni u akciji "Skver". Pritvor je određen na predlog Tužilaštva Kantona Sarajevo.
Bujični potoci, koje je u protekla dva dana izazvala jaka kiša, izazvali su probleme u 20 zvorničkih mesnih zajednica, a na terenu su nadležne službe koje pomažu ugroženom stanovništvu, saopšteno je danas iz Gradske uprave Zvornik.
Zemljotres magnitude 3.7 po Rihteru registrovan je danas u 10.21 sati kod Kukeša u Albaniji, objavio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC).
Predsednik Crne Gore Jakov Milatović održaće danas u 10.00 sati sastanak sa predstavnicima izbornih lista za parlamentarne izbore, a na sastanak neće doći Milan Knežević, Vladimir Leposavić i Nikola Đurašković.
U Federaciji BiH od danas nema pušenja u zatvorenim javnim mestima, u javnom prevozu, ali i u automobilima gde se nalaze maloletne osobe, pošto je na snagu stupio Zakon o zabrani pušenja na javnom mestu.
Sastanci u Rusiji su bili uspešni i Republika Srpska je pokazala svoj značaj, izjavio je danas predsednik Srpske Milorad Dodik na konferenciji za novinare.
Predsednik Skupštine opštine (SO) Zeta i funkcioner Demokratske Crne Gore Luka Krstović saopštio je da je za 11. jun u 20 časova zakazao sednicu parlamenta na kojoj će se raspravljati o Deklaraciji o poništenju i nepriznavanju odluke o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas na skupu podrške "Srbija nade", ispred Narodne skupštine da je Republika Srpska zagledana u Srbiju, te da su ljudi iz RS ovde da podrže Srbiju i predsednika Vučića.
Srpska članica i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je danas da ono što rade "razularene privremene institucije u Prištini" predstavlja bezbednosnu pretnju za ceo region.
Pre 31 godinu dogodio se monstruozan zločin nad srpskim civilima u selu Bradina kod Konjica koje su počinile muslimanske i hrvatske vojne, paravojne i policijske snage, saopštio je danas Savez Srba iz regiona.
Na javni poziv predsednika Crne Gore Jakova Milatovića za dobijanje posla u njegovom kabinetu prijavilo se više od 1.000 građana, od kojih će oni sa najkvalitetnijim biografijama postati deo njegovog tima, preneo je danas RTCG.
Žreb za izborne liste koje je Državna izborna komisija (DIK) prihvatila i koje će učestvovati na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, zakazan je za danas u 17 časova, prenosi RTCG.
Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović potvrdio je da će se 30. maja sastati sa visokim zvaničnicima u Briselu, u svojoj prvoj zvaničnoj poseti od stupanja na dužnost, kao i da će veoma brzo nakon toga posetiti Beograd.
Hrvatska policija je uhapsila Srbina Čedu Smiljanića (1956) zbog navodno počinjenog ratnog zločina početkom 1990-ih godina na području Vukovara, saopštio je danas Dokumentaciono-informacioni centar "Veritas".
Evropol je danas saopštio da je uhapšeno 37 članova veoma nasilne kriminalne grupe sa Zapadnog Balkana koja je, uglavnom, bila uključena u krijumčarenje droge i vatrenog oružja širom Evrope.
Predsednik Kine Si Đinping uputio je čestitku predsedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću povodom stupanja na funkciju, saopšteno je iz službe za informisanje predsednika Crne Gore.
Crnogorski predsednik Jakov Milatović pozvao je na sastanak predstavnike svih političkih subjekata koje učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima.