Patrijarh srpski Porfirije doputovaće danas u Crnu Goru, prvo u Berane, a kako je ranije najavljeno sutra će služiti liturgiju povodom 80 godina od genocida u selu Velika kod Plava.
Veliki požar se širi na nepristupačnom terenu između Cetinja i Budve, a vatrogasne ekipe upućene na intervenciju morale su zbog loših uslova da se vrate, saopšteno je iz policije.
Tri državljanina Pakistana uhapšena su u Crnoj Gori, kod graničnog prelaza Božaj, zbog sumnje da su oteli druge migrante, a oslobođeno je 11 zarobljenih migranata, nad kojima je vršeno nasilje, saopštio je danas vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović
U okviru izložbe "Put bez povratka od logora Slana do logora Jasenovac", koja je do kraja avgusta postavljena u Zagrebu, Documenta Centar za suočavanje s prošlošću upriličila je spomen šetnju po lokacijama sa kojih su Srbi i Jevreji odvođeni u ustaške logore - od Slane, Metajne i Jadovnog do Jasenovca.
U Malostonskom zalivu u Hrvatskoj događa se nezapamćeni pomor dagnji, a prema prvim procenama u uvali Brijesta, poznatoj po najmasovnijoj proizvodnji školjki u tom kraju, šteta je gotovo 80 posto.
Državljanka Srbije M. N. (1965), koja je povređena u saobraćajnoj nesreći na magistrali između Baošića i Bijele, podlegla je zadobijenim povredama.
Hibridni rat i pritisci protiv Republike Srpske, pre svega ekonomski i politički, biće nastavljeni do rešavanja globalnih pitanja kao što su izbori u SAD i sukob Zapada sa Rusijom u Ukrajini, kaže dekan Fakulteta za bezbednost i zaštitu Nezavisnog univerziteta Banjaluka Slobodan Župljanin.
Navršilo se 29 godina od likvidacije devet pripadnika Srpske vojske Krajine na Dinari koje su prethodno zarobili pripadnici Hrvatskog veća odbrane i Hrvatske vojske, a za ovaj zločin do danas niko nije odgovarao, saopšteno je iz Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas".
U brdima između budvanske i cetinjske opštine izbio je požar, potvrdio je za portal Dan komandir Službe zaštite i spašavanja Miloš Ćećanović.
Ljudi treba da razumeju da je Republika Srpska meta, a ne Milorad Dodik, poručio je danas predsednik Republike Srpske i istakao da njega samo pokušavaju da sklone zato što svojim karakterom i sa svojom ekipom koju ima oko sebe nije baš nagodan za bilo šta što nije u interesu Republike Srpske.
Ministarka bez portfelja zadužena za rodnu ravnopravnost, borbu protiv nasilja nad ženama i ekonomsko i političko osnaživanje žena Tatjana Macura sastala se tokom zvanične posete Republici Srpskoj sa načelnicom Opštine Jezero Snežanom Ružičić i istakla da je ta opština pravi primer kako jednakost žena i njihovo aktivno učešće u politici i ekonomiji, nisu "visoka politika" već stub oslonca i napretka svake dobro organizovane zajednice, ma kolika ona bila.  
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da će se obratiti poslanicima Skupštini Srbije na posebnoj sednici početkom jesenjeg zasedanja, jer sada, kaže, vremenski to nije bilo moguće.
Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić proglašen je nepoželjnom osobom u Hrvatskoj.
Ponovno oglašavanje Ambasade SAD u BiH je konstantno medijsko spinovanje i urušavanje ugleda nosilaca vlasti u Republici Srpskoj, izjavio je danas premijer Srpske Radovan Višković.
Repulbika Srpska ima pravo na Izborni zakon, ima pravo da uredi pitanje lokalnih izbora, izbore za Narodnu skupštinu i predsednika Republike Srpske, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Državljanin Crne Gore i državljanin Srbije spaseni su pošto im se na čamcu zamotao kanap oko propelera, zbog čega nisu mogli da upravljaju čamcem, saopštila je Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama.
Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, u BiH je do sada registrovano više od sedam hiljada osoba obolelih od morbila i dva smrtna slučaja.
Ministarstvo zdravlja Slovenije je do sada isplatilo ukupno 260.000 evra odštete za pet slučajeva teških komplikacija nakon vakcinacije protiv kovida-19, saopštilo je slovenačko Ministarstvo zdravlja. Pet osoba je primilo vakcine "comirnati" kompanije Fajzer ili "vakzevria" kompanije Astra Zeneka.  
Ustavni sud BiH, u kojem nema predstavnika Republike Srpske, privremeno je stavio van pravne snage Izborni zakon Srpske, saopšteno je nakon današnje vanredne sednice.
Situacija sa požarima u Severnoj Makedoniji se polako stabilizuje i više im nije potrebna pomoć drugih zemalja u gašenju vatrene stihije, rečeno je na jutrošnjem sastanku Centra za krizne situacije (CMC) na kojem je rečeno da su dve osobe za sada osumnjičene za podmetanje požara.