Crnogorski biznismen Brano Mićunović preminuo je večeras u Budvi u 72. godini, javljaju mediji.
Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit saopštio je danas da podržava brzo usvajanje amandmana o integritetu izbornog procesa u Parlamentu BiH i poručio da se ne smeju umanjivati standardi OEBS i da se o nadležnostima Centralne izborne komisije (CIK) BiH ne može pregovarati.
Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Izborni zakon Republike Srpske, kojim je predviđeno da će izbore za organe vlasti u ovom BiH entitetu sprovoditi Republička izborna komisija, gradske, odnosno opštinske izborne komisije i birački odbori koje će imenovati nadležni republički organi.
Na Trgu Krajine u Banjaluci danas je počeo veliki miting pod nazivom Srpska te zove, najavljen kao odgovor na rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u maju u Generalnoj skupštini UN.
Osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je danas da rezolucija o Srebrenici nije usmerena samo protiv Republike Srpske već protiv svih Srba gde god da žive, i da ona služi stigmatizaciji čitavog jednog naroda.
Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas Izveštaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995. godine.
Vlada Crne Gore donela je na današnjoj sednici zaključak da prosledi Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) dokumentaciju o sporazumu o lobiranju koji je bivša vlada, premijera Dritana Abazovića, sklopila s kompanijom "Bipartizan Solution Inc." iz Vašingtona, saznaju nezvanično podgoričke Vijesti.
Direktorki Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović nakon saslušanja u SDT određeno je zadržavanje do 72 sata, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva.
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da se Republika Srpska prema događajima u Srebrenici uvek odnosila kao prema mestu gde je počinjen zločin, ali da nije tačno da je počinjen genocid, jer definicija genocida nije ispunjena ni u delovima u Srebrenici.
Strateške rezervne snage EUFOR-a raspoređene u BiH, radi obuke sa postojećim jedinicama ove međunarodne vojne misije i Oružanim snagama BiH, patroliraće širom BiH tokom aprila i maja, a ne samo na Palama i u Istočnom Sarajevu, rečeno je danas za Srnu iz mirovnih snaga.
Portparol Evropske unije Peter Stano pozvao je danas vođstvo Republike Srpske da obustavi zakonodavne incijative "koje bi podrivale ustavni poredak" Bosne i Hercegovine, povodom današnje posebne sednice Narodne skupštine RS.
Na osnovu 99,3 odsto obrađenih biračkih glasova, prema nezvaničnim rezultatima Državnog izbornog poverenstva, HDZ je osvojio 61 mandat, a koalicija oko SDP-a Reke pravde ostala je na 42 mandata, prenosi Index.hr.
Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Nenad Stevandić izjavio je, povodom današnje sednice parlamenta u Banjaluci, da je Skupština RS ostavila vremena kolegama u Federaciji BiH da se dogovore i zajednički usvoje izborni zakon koji bi, kako je naveo, bio iznad nametanja visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Kristijana Šmita i iznad intervencionizma.
Podrškom prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, grčki poslanici u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) podržavaju kršenje međunarodnog prava i protivreče svim evropskim principima o jednakosti i poštovanju manjina, prenosi grčki list "Helas džurnal".