Glasanjem u Narodnoj skupštini Republike Srpske izabrana su četiri delegata iz SNSD-a u Dom naroda PS BiH, dok je jedan delegat pripao SDS-u - potvrdio je predsednik Srpske Milorad Dodik.
Predsednik Vlade Republike Srpske i mandatar za sastav nove izvršne vlasti Radovan Višković izjavio je da u Republici Srpskoj niko sa nivoa BiH ne može organizovati referendum ni o kakvom pitanju, te da su takve stvari puste želje odlazećeg ministra odbrane u Savetu ministara Sifeta Podžića.
Lipicaneri su od danas pod zaštitom UNESKO-a, a ergela Vučijak kod Prnjavora, u kojoj se oni tradicionalno uzgajaju našla se na reprezentativnoj listi nematerijalne svetske kulturne baštine.
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas u Beranama Srpsku kuću – ustanovu kulture, prosvete, umetnosti, u kojoj će biti smeštene i delovati srpske kulturne organizacije iz Berana i Vasojevića, istakavši tom prilikom da je ovo mesto novog srpskog poleta i nove kreativnosti.
Sea Dance festival i grad Budva ovog decembra udružuju snage kako bi lansirali najveći doček 2023. godine na Jadranu. U petak, 30. decembra veliki Sea Dance Takeover dovodi na grandioznu pozornicu smeštenu na trgu ispred Starog grada vodeći bend našeg regiona, Dubiozu Kolektiv, maga globalne elektronske scene Denisa Sultu i Marka Nastića, veliko regionalno DJ ime. 
Hrvatski premijer Andrej Plenković konstatovao je na današnjoj sednici vlade da se stvaraju preduslovi da Hrvatska od 1. januara naredne godine uđe u evropodručje i bude članica Šengena.
Plašeći svet Republikom Srpskom koja je ustavna kategorija, premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti samo traži alibi za neispunjavanje svojih međunarodnih obaveza čime produbljuje krizu i odgađa rešenje, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Policijska uprava požeško-slavenska najavila je danas podizanje optužnog predloga za muškarca starog 47 godina, koji je na svojoj kući u mestu Jakšić kod Požega istakao jugoslovensku trobojku sa petokrakom.
Lider SNSD i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da ova stranka u novoj vladi trebalo da ima 10 ministarskih mesta prema računici na osnovu procenata koliko koja stranka ima poslanika.
Deo parlamentarne većine ozbiljno razmišlja da predloži predsednika Demosa Miodraga Lekića za kandidata na narednim predsedničlkim izborima, koji će biti raspisani početkom naredne godine, potvrđeno je podgoričkom Danu iz više partija koje sada imaju većinu u crnogorskom parlamentu.
Zakonodavni odbor Skupštine Crne Gore izjasnio se danas da je pravno neprihvatljiv predlog da se u Zakonu o popisu stanovništva izostave stvari koji se odnose na izjašnjavanje o nacionalnosti, verskoj pripadnosti i jeziku.
Iz Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Crne Gore, kojom rukovodi Jelena Perović, najavljeno je da će pokrenuti postupak protiv prve dame Lidije Đukanović, zbog njenog skupocenog stajlinga, piše portal podgoričkog Dana.
Uprava za statistiku Crne Gore "Monstat" objavila je preliminarne rezultate, prema kojima je ukupna spoljnotrgovinska robna razmjena Crne Gore u prvih deset meseci ove godine iznosila 3,52 milijarde evra, što je 47,9 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, a da je najveći spoljnotrgovinski partner u izvozu bila Srbija, prenosi Radio-televizija Crne Gore (RTCG).
Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je danas u Bukureštu, gde prisustvuje konferenciji ministara spoljnih poslova NATO, da je odluka Podgorice o pristupanju Alijansi bila mudra, jer je NATO, kaže, polisa osiguranja.