Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović, ocenio je večeras da je kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović u prvom krugu "dostigao maksimum" i da je ubeđen da će u drugom krugu odneti "veliku zajedničku pobedu".
Prema prvim preliminarnim procenama na osnovu 100 odsto obrađenog uzorka CDT, kandidat DPS Milo Đukanović osvojio je 35,3 odsto glasova, kandidat PES Jakov Milatović 28,9 odsto, a kandidat DF Andrija Mandić 19 odsto glasova.
Predsednik Albanije Bajram Begaj primio je danas sekretara Svete stolice za odnose sa državama i međunarodnim organizacijama, nadbiskupa Pola Ričarda Galagera od koga je ponovo zatražio da Vatikan prizna tzv. Kosovo.
Nepoznata osoba stradala je od eksplozije na brdu Becanj u šumi "Prisjeka" kod Doboja, području koje je inače minirano, potvrđeno je banjalučkim Nezavisnim novinama.
Na sednici Predsjedništva BiH izabrani su novi diplomatski predstavnici BiH u svetu, a predsedavajuća Predsedništva, srpski član Željka Cvijanović izabrala je ambasadore iz reda srpskog naroda nakon predloga predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.
Srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović istakla je danas da je pitanje imovine jedna od mnogobrojnih antidejtonskih inicijativa koje se u BiH nastoje realizovati u sadejstvu političkog Sarajeva i međunarodnog faktora.
Bivši šef jugoslavenske vojne Kontraobaveštajne službe (KOS) Aleksandar Vasiljević danas je na osječkom Županijskom sudu u odsutnosti nepravosnažno osuđen na dvadeset godina zatvora.
Policija je danas izvukla telo ženske osobe (1961) koja je sa bebom primećena u Morači, ispod mosta "Blaža Jovanovića" u centru Podgorice.
U Federaciji BiH prošle godine izdato je 9.959 odobrenja za nabavku oružja, što je za 1.778 više nego godinu ranije. Podaci Ministarstva unutrašnjih poslova FBiH pokazuju da je u porastu broj izdatih oružnih listova i za fizička i za pravna lica.
Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da tok kampanje, izborni dan i konačno proglašenje rezulatata predsedničkih izbora predstavljaju veliku pobedu demokratije u Crnoj Gori.
Predsednički kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković podnela je ostavku na sve partijske funkcije, zbog lošeg rezultata osvojenog u prvom krugu predsedničkih izbora.
U Crnoj Gori su u 20 sati zatvorena biračka mesta na kojima su se građani danas opredeljivali između sedam predsedničkih kandidata. Prema podacima CDT izlaznost do 19 sati bila je 60,6 odsto, a CEMI je saopštio da je glasalo 60,5 odsto biračkog tela. U birački spisak je upisano 542.154 građana s pravom glasa.
Pitanje zakona o imovini BiH nikada neće doći na dnevni red, poručio je danas predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i istakao da imovina po Ustavu i Dejtonskom sporazumu nesumnjivo, bez ikakve potrebe za dokazivanjem, pripada entitetima.
U Crnoj Gori će sutra biti održani predsednički izbori koji bi mogli da budu istorijska prekretnica jer će se građani izjašnjavati između aktuelnog predsednika i pretendenta na još jedan mandat Mila Đukanovića, koji je na vlasti duže od tri decenije i šest drugih kandidata.