Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da je Hrvatska mogla da podigne optužnicu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Glini (1995) za krivično delo, ali nije jer je, kako tvrdi, postojala politička odluka da se preko nekih stvari pređe.
Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je za hrvatske medije u Davosu da je imao kratak sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da je tom prilikom, kako kaže, iskazao nezadovoljstvo podizanjem optužnice protiv četiri visoka hrvatska oficira.
Crnogorski predsednik Milo Đukanović je u svom dugom obraćanju naciji, povodom 16 godina nezavisnosti poručio, između ostalog, da je nakon izbora 2020. godine i, kako kaže, mirne, demokratske tranzicije vlasti mnogo toga u Crnoj Gori sasvim planski zaustavljeno i blokirano.
Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski razgovarao je telefonom sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem nakon odluke sabora SPC da prihvati autokefalnost Makedonske pravoslavne crkve - Ohridske arhiepiskopije, saopštio je danas kabinet makedonskog predsednika.
Nakon jutrošnje dojave da su u više škola na području sarajevskog kantona postavljene bombe, kao u kantonalnoj vladi, policija je na terenu.
U Višem sudu u Podgorici danas je nastavljeno suđenje Budimiru Krstoviću i njegovoj ćerki Marini, za šverc 1.206 kilograma kokaina, a optuženi je u obraćanju sudu rekao da je žrtva u ovom procesu.
Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, uhapšen je danas na podgoričkom aerodromu Golubovci, piše portal podgoričkih Vijesti.
U Bradini kod Konjica danas će biti obeleženo 30 godina od uništenja i spaljivanja ovog i okolnih sela, u kojima je na najbrutalniji način ubijeno 48 srpskih civila, veliki broj proteran i odveden u logore, a Crkva Vaznesenja Gospodnjeg zapaljena i srušena.
Kako da objasnimo da se neko protivi da ubice dece budu kažnjene, upitao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući reakcije iz Hrvatske na optužnicu u Srbiji za akciju "Oluja" i izjave hrvatskog predsednika Zorana Milanovića da će ta optužnica "koštati Srbiju" koja nikada neće uspeti da uđe u EU.
Ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov podržao je stav predsednika Balkanske biciklističke unije i direktora Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimira Kuvalje da ruski sportisti zaslužuju pošten tretman, te naglasio da ni u kom slučaju ne bi smeli da trpe sankcije ili zabrane u vezi sa nastupima na međunarodnim dogadajima.
  Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da će, kako kaže, Srbiju koštati optužnica koja je podignuta protiv četiri visoka oficira Hrvatske vojske i naveo da zbog "neinteligenotnog ponašanja" srpskog rukovodstva naša zemlja, tvrdi, nikada neće uspeti da uđe u Evropsku uniju.
Kod spomenika 12 beba na Novom groblju u Banjaluci danas je služen parastos i položeni su venci povodom 30 godina od njihove smrti u Univerzitetskom kliničkom centru usled nedostatka kiseonika koji nije mogao da bude dopremljen zbog ratnih dejstava.
Patrijarh srpski Porfirije objavio je danas u Skoplju da je Sveti Sabor Srpske pravoslavne crkve doneo odluku da odobri, blagoslovi i prizna autokefalnost Makedonske pravoslavne crkve - Ohridseke eparhije (MPC-OA).
Veliki požar u Bihaću jutros je zahvatio fabriku austrijske firme Austrotherm koja se bavi proizvodnjom stiropora, a u kojoj je zaposleno nekoliko stotina radnika.