Patrijarh srpski Porfirije boraviće sutra u selu Velika kod Plava, gde će služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u Crkvi Svetih mučenika Kirika i ulite povodom 80 godina od stradanja svetih mučenika veličkih i gornjepolimskih.
Dve nedelje pre FEST-a stigao je telegram reditelja Sidnija Polaka da film "Tutsi" ne može da pošalje u Beograd jer otvara Berlinski festival. U tom trenutku je za program bilo potvrđeno samo devet filmova. Možda je baš zato na dan početka FEST-a 83, TV Beograd ovako započela drugi Dnevnik: "Dragi gledaoci, dobro veče. Avion u kome se nalazi kopija ET Vanzemaljca sleteo je malopre na beogradski aerodrom. Film će sutra uveče u zakazanom terminu biti prikazan na FEST-u." Prevodioci Kosta i Nada Carina imali svega 24 sata za prevod i titlovanje.
Dogodilo se na današnji dan 1872 - rođen je srpski kompozitor i dirigent Stanislav Binički, autor marša "Na Drinu", direktor Beogradske opere. Kompoziciju i solo pevanje studirao je u Minhenu, a po dolasku u Beograd osnovao je vojni orkestar. Sa Stevanom Mokranjcem i Kostom Manojlovićem osnovao je 1899. "Srpsku muzičku školu" koja sada nosi ime "Mokranjac". Ostala dela: prva srpska opera "Na uranku", horske pesme zbirka "Seljančice", solo pesme, muzika za dramske komade, vojni marševi.
U Vojvodini danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, jutro biti sveže, a tokom dana pretežno sunčano i toplo.