U Kotoru je danas počeo samit lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije pod sloganom "Jedan region, zajednička vizija", na kojem će se razmatrati Plan rasta za Zapadni Balkan. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da će region Zapadnog Balkana verovatno čekati još šest godina za ulazak u Evropsku uniju i da je to u redu.
Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišli su radove na novim novosadskim mostovima.
Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas u Kotoru pred početak samita lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije pod sloganom "Jedan region, zajednička vizija", da nema nikakvu poruku za Crnu Goru po pitanju rezolucije o Srebrenici i poručio da svako treba da donese svoju odluku, a da će se Srbija u skladu sa tim ponašati u budućnosti.
Evropski komesar za susedstvo i proširenje Oliver Varhelji saopštio je danas da će lideri Zapadnog Balkana tokom današnjeg samita u Kotoru razgovarati o tri nova prioriteta za pristup jedinstvenom tržištu, u okviru Plana rasta za Zapadni Balkan.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ideja o rezoluciji o Jasenovcu dobra ideja i da ćemo sagledati oberučke kako da je u budućnosti prihvatimo, ali da je pitanje za predstavnike građana Crne Gore da li to žele ili ne.
Slovačkog premijera Roberta Fica na koga je juče izvršen atentat u gradu Handlovi, čeka još jedna operacija, javlja slovački portal Pravda.  
Rat u Ukrajini – 812. dan. Iz Moskve je saopšteno da je nad Krimom uništeno pet raketa dugog dometa. Generalštab ukrajinske vojske saopštio da su se neke jedinice na Kupjanskom pravcu pregrupisale prema Harkovu. Ambasadori zemalja članica EU saglasili su se u načelu da još četiri ruska medija dodaju na listu sankcija. Moskva poručila da će ruske snage uništiti svu američku vojnu opremu koju dobija Ukrajina.
Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Kine Si Đinping, posle razgovora u Pekingu, usvojili su i potpisali zajedničku izjavu o produbljivanju odnosa sveobuhvatnog partnerstva i strateške interakcije, prenose RIA Novosti.  
Sukob Izraela i Hamasa – 223. dan. Izrael je proširio ofanzivu u Rafi. U iščekivanju kopnene ofanzive, taj grad na jugu Gaze napustilo je 460.000 Palestinaca. Hitna evakuacija naređena je i na severu Gaze zbog napada na Džabaliju. Evropska unija poziva Izrael da odmah prekine vojnu operaciju u Rafi. Bela kuća je obavestila Kongres da će Izraelu poslati vojnu pomoć vrednu milijardu dolara.
Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je uhapšen Dragan Mijatović iz Sombora, zbog pretnje ugrožavanja sigurnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Posle dogovora predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika veliki srpski Sabor zakazan je za 8. jun u Beogradu. Sabor će se održati posle sednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se raspravljati o rezoluciji o Srebrenici, koja je zakazana za 23. maj. Srpsku delegaciju u Njujorku predvodiće predsednik Vučić.
Ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donika Gervala saopštila je danas da je pismom obavestila Savet Evrope da će Priština do kraja maja uputiti tzv. kosovskom ustavnom sudu predlog statuta Zajednice srpskih opština.
Osporavati pravo Aleksandru Vulinu, kao lideru jedne političke partije i potpredsedniku Vlade, da iznese stav o stranačkom političkom skupu premijera Albanije Edija Rame na tlu treće države nije u skladu sa demokratskim načelima, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Kotoru, na samitu lidera Zapadnog Balkana i EU pod sloganom "Jedan region, zajednička vizija", da je promenjen pristup EU po pitanju Plana rasta za ZB dobra prilika i na dobrobit svima u regionu.
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o osnivanju Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju kako bi se domaćoj i stranoj javnosti dodatno promovisali državni interesi i to kroz prezentovanje nacionalnih vrednosti i ciljeva.
Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Marko Đurić razgovarao je sa ministrom inostranih poslova Kraljevine Maroko Naserom Buritom.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas na marginama Samita EU Zapadni Balkan u Kotoru sa pomoćnikom državnog sekretara za evro-azijske poslove Stejt departmenta Džejmsom OBrajanom o aktuelnoj regionalnoj i geopolitičkoj situaciji, napretku u procesu približavanja Zapadnog Balkana, mogućnostima za dalje jačanje odnosa i širenje saradnje Srbije i EU.
Salaš porodice Tikvicki na Bikovu kod Subotice čuva uspomenu na nekadašnja vremena i odiše mirnoćom koju je u današnje vreme teško doživeti...
Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je na olujnu košavu danas i sutra u Vojvodini, Pomoravlju i Podunavlju.
Volonteri Crvenog krsta u Senti, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, uspešno su realizovali desetu akciju u ovoj godini. Gotovo četrdeset građana dobrovoljno je dalo krv.