Fudbalske reprezentacije Srbije i Slovenije odigrale su danas u Minhenu bez pobednika, 1:1 u meču drugog kola grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.
U požaru koji je u prepodnevnim časovima izbio u fabrici "Evrojug" u Šidu nastradao je radnik fabrike, saopštila je danas Opština Šid.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je večeras promociji naučnog časopisa "Napredak" i tom prilikom je izjavio da taj časopis već četiri godine omogućava prostor za razmenu ideja i promovisanje političke kulture i dijaloga.
Polaganjem testa iz jednog od pet ponuđenih predmeta učenici osmog razreda su danas završili polaganje završnog ispita i na taj način završili osnovnoškolsko obrazovanje.
Britanska ambasada proslavila je večeras zvaničan rođendan kralja Čarlsa Trećeg u rezidenciji ambasadora u Beogradu, a događaju je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Ministar spoljnih poslova Marko Đurić izjavio je danas da je dijalog Beograda i Prištine u komi i ocenio da je to između ostalog i zato što mnoge zemlje ne koriste svoj autoritet i uticaj ili nisu zainteresovane da spreče etnonacionalističko divljanje premijera privremenih pirištinskih insitucija Aljbina Krutija.
Jedanaesto plenarno zasedanje Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (PS PSuJIE) nastavljeno je danas u Skoplju, a srpsku delegaciju predvodi potpredsednica Narodne Skupštine Srbije Snežana Paunović.
Srbinu L. D. koji je sinoć uhapšen na bistričkom mostu zbog sumnje da je učestvovao u incidentima ispred opštinske zgrade u Zvečanu u maju prošle godine određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati, rekao je njegov advokat Ljubomir Pantović.
Na međunarodnoj taktičkoj vežbi obučavanja "Platinasti vuk 24" u bazi "Jug" kod Bujanovca danas je organizovan Dan visokih zvanica, a prisustvovali su ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.
Vlada Srbije saopštila je danas da je usvojila izmenjenu Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500, kojom se koriguje cena tog proizvoda, jer je došlo do rasta cena sirovine. Kada su u pitanju potrošači, povećanje cena neće značajno uticati na njihov standard, navodi se u saopštenju Vlade, u kom nije navedena cena.
Generalni direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Dušan Živković izjavio je danas da nema govora o privatizaciji naše najveće energetske kompanije, te da država ostaje njen vlasnik.
Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio da su otvaranjem radova na distributivnom gasovodu Pale-Jahorina načinjeni prvi koraci na izgradnji gasovoda Beograd-Banjaluka, projekta kojem može da se priključi i Federacija BiH ukoliko tako odluči.
U beogradskom Višem sudu danas je u nastavku parničnog postupka protiv Kecmanovića, punomoćnik te porodice Marina Ivelja predložio sudu suočenje maloletnog počinioca masakra i pedagoga OŠ "Vladislav Ribnikar" u kojoj je masakr počinjen.Punomoćnik Kecmanovića, Marina Ivelja je predložila njihovo suočenje na okolnosti da li je maloletni K.K. pričao sa njom kada je želeo da promeni smenu, što njegova majka navodi u mejlu koji je poslala školi, a što danas ispitana Jelena Vujičić, pedagog negira.
Danas je svetski dan izbeglica, a broj prisilno raseljenih u svetu dostigao je razmere bez presedana.
Povodom Svetskog dana izbeglica, 20. juna, Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije saopštava da je do danas pružena podrška za 53.407 porodica izbeglica i interno raseljenih lica koji su bili primorani da napuste svoje domove usled sukoba i progona ili drugih teških okolnosti.
Povodom predstojećih letnjih Olimpijskih igara, predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković zajedno sa ministrom kulture Nikolom Selakovićem prisustvovala je večeras otvaranju izložbe "Sport u umetnosti. Umetnost sporta", u Kulturnom centru Srbije u Parizu koja prikazuje umetnička dela i predmete nastale u periodu od 1858. do 2018. godine.
U Srbiji se danas očekuje pretežno sunčano i veoma toplo vreme sa temperaturama od 33 stepena na severozapadu i do 39 stepeni na jugoistoku Srbije, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.
Leto 2024. godine počinje večeras u 22 časova i 50 minuta, saopštilo je Astronomsko društvo "Ruđer Bošković" iz Beograda.
Još uvek je osrednji intezitet saobraćaj na putevima van gradova, saopštio je Auto-moto savez Srbije, a zadržavanja teretnih vozila najduža su na graničnom prelazu Batrovci.
Prema dugoročnoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, jun je topliji i suvlji uz moguću pojavu toplotnih talasa sa srednjom minimalnom i maksimalnom temperaturom vazduha iznad višegodišnjeg proseka.