Saobraćajna policija u Pančevu sankcionisala je tokom prošlog vikenda 454 prekršaja, tokom pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje vozača koji upravljaju pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine i nekorišćenja sigurnosnog pojasa, saopštila je danas Područna policijska uprava Pančevo.
Po nalogu potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića danas su u mesto Brvenica kod Raške upućeni pripadnici Helikopterske jedinice sa helikopterom "Bell 212" kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogli u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak. Efikasnom zajedničkom akcijom, požar je ubrzo lokalizovan.
U sudnici Okružnog zatvora u Beogradu danas je Uroš Blažić priznao da je u selima Malo Orašje i Dubona 4. maja prošle godine ubio devet i ranio 12 osoba.
U protekla 24 sata, na području Južnobačkog okruga, dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba zadobila teže, a devet lake povrede.
Kombi sa 50 migranata, prevrnuo se na auto-putu kod Bele Palanke. Prema informacijama PU Pirot, povređeno je više od 30 osoba.
Policija je u stanu na Vračaru pronašla telo žene V. A. (53), saznaje Tanjug.
Državljanka Srbije M. N. (1965), koja je povređena u saobraćajnoj nesreći na magistrali između Baošića i Bijele, podlegla je zadobijenim povredama.
Policija je večeras u stanu na Vračaru pronašla telo žene, saznaje Tanjug.
Futožanin Mirko Umićević (51) nestao je u juče prepodne i porodica moli sve koji neke informacije da im se jave ili obrate policiji. Nakon što je krenuo u radnju oko 11 sati, gubi mu se svaki trag. Na sebi je imao svetlo plavu majicu, teget šorts, i teget papuče.
Pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Policijske stanice Palilula u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili su A.T. (45) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović izrazio je zabrinutost zbog najnovijih pretnji smrću upućenih predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću putem društvene mreže X i naložio hitno identifikovanje i procesuiranje tvoraca ove objave, saopšteno je iz tog tužilaštva.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su N. M. (54), sa područja Opštine Mali Iđoš, za kojim se tragalo po naredbi Višeg suda u Subotici.
Viši sud u Beogradu danas je pravosnažno oslobodio profesora Aleka Kavčića po tužbi koju je protiv njega podnela izdavačka kuća Klet, za povredu poslovnog ugleda, saopštila je danas Fondacija Aleka Kavčića.
Somborska policija uhapsila je J. J. (1975) iz okoline Sombora zbog sumnje da je izazvao požar, saopštila je policijska uprava tog grada.
U okviru aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije u prometu duvana, duvanskih prerađevina i ostalih akciznih proizvoda, inspektori Sektora poreske policije Novi Sad zadržali su muškarca iz Pančeva kod koga je u motornom vozilu pronađeno 600 kilograma duvana u listu, dok je u magacinu koji je koristio na istoj adresi, pronađeno 145 kilograma suvog rezanog duvana i mašina za rezanje i parenje duvana.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su P. L. (20) iz tog grda, jer su u prostorijama koje je koristio pronašli marihuanu i kokain.
Predsednik Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Narodne skupštine Milovan Drecun izjavio je danas da će istraga da pokaže koji je bio cilj Fatona Hajrizija, zbog čega je bio na teritoriji centralne Srbije, kao i da nemački organi izgleda nisu voljni da mnogo sarađuju, odnosno da pruže potrebne informacije.
Pripadnici tzv. kosovske policije uhapsili su danas D. D. u južnom delu Kosovske Mitrovice, saopštila je danas tzv. kosovska policija, dodajući da je razlog hapšenja to što je D. D. osumnjičen da je u maju prošle godine u Zvečanu učestvovao u sukobu pripadnika Kfor-a, tzv. kosovske policije i građana, kada je povređeno više od 50 Srba i oko 25 pripadnika Kfor-a.
Požar koji je u popodnevnim satima izbio u Somboru je lokalizovan, izjavio je za Vojvođanski dnevnik Milan Stakić, zamenik gradonačelnika. 
 Srbin iz Zvečana Srećko Sofronijević koji je je uhapšen sredinom aprila na prelazu Brnjak, pušten je danas da se brani sa slobode, izjavio je za Tanjug njegov advokat Nebojša Vlajić.