Apelacioni sud u Beogradu odbio je zahtev advokata odbrane u predmetu protiv organizovane kriminalne grupe Vejka Belivuka i Marka Miljkovića, za izuzeće predsednika i članova sudskog veća koji sude u tom predmetu.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Medveđi uhapsili su O. P. (23), zbog sumnje da je 21-godišnju devojku udario, uvukao je na silu u svoje vozilo i davio.
Policija u Pančevu uhapsila je S. S. (42) iz Kovina, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju, u saradnji sa Regionalnim centrom granične policije prema Severnoj Makedoniji, po nalogu tužioca Višeg javnog tužilaštva u Vranju, uhapsili su D. Z. (38), iz okoline Sombora, jer su u njegovom vozilu pronašli 19 migranata.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, brzom i efikasnom akcijom, uhapsili su D. L. (30) iz okoline Šapca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju.
U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je bivši profesor Arhitektonskog fakulteta V.P. negirao optužbe da je polno uznemiravao dve studentkinje tog fakulteta.
Nakon što je Apelacioni sud tzv. Kosova proništio rešenje o produženju pritvora Slađanu Trajkoviću iz Mitrovice, Osnovni sud u Prištini ponovo je doneo rešenje kojim se mera sudskog pritvora produžava na još dva meseca, saopštio je Trajkovićev advokat Dejan Vasić.
Jedan muškarac je poginuo, a devojčica je povređena u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas oko 18.35 na pravcu Pepeljevac-Lajkovac, na auto-putu "Miloš Veliki" u smeru ka Beogradu.
U pucnjavi koja se dogodila u centru Subotice povređen je mlađi muškarac, koji je trenutno u operacionoj sali u Opštoj bolnici, van životne opasnosti, potvrđeno je za RTV.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu i inspektorima poreske policije, uhapsili su 11 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca, a koje su stekle protivpravnu imovinsku korist veću od 94 miliona dinara.
Policiji je prijavljeno da je u beogradskoj osnovnoj školi "Milena Pavlović Barili" 25. maja u svesci jedne učenice pronađen spisak đaka, navodno s natpisom "mete", saznaje danas Tanjug.
Jedna osoba je poginula kada je u mestu Ramoševo u opštini Tutin teretno vozilo sletelo sa puta, potvrđeno je Tanjugu u MUP-u.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu, po nalogu glavnog javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu, uhapsili su M. L. (1982) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje.
Dvojica radnika koji su montirali veliki LED ekran u Centru "Milenijum" u Vršcu, gde je trebalo da se danas održi MMA turnir, teško su povređena kada se konstrukcija obrušila na njih.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici su, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili razbojništvo izvršeno prošle godine i identifikovali M. N. (20), koji se tereti za ovo krivično delo.
Na predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu sud je odredio pritvor do 30 dana G.G., ujaku U.B. osumnjičenog da je u okolini Mladenovca ubio osam, a ranio 12 osoba.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru uhapsili su M. S. (1997) iz Sombora zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu sud je odredio pritvor do 30 dana A.D. (23) osumnjičenom da je 25. maja u Ulici Stefana Kneževića u Zemunu automobilom oborio dete koje je prelazilo ulicu na pešačkom prelazu, a potom pobegao.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su N. T. (39) iz ovog grada, jer su pretresom stana u kojem neprijavljeno stanuje pronašli marihuanu, hašis i digitalnu vagu.
Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu dostavljen je izveštaj o postupanju policijskih službenika Policijske uprave za grad Beograd, zajedno sa izjavom M.K. - majke K.K. koji je u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar počinio masovno ubistvo.