Najmanje 23 osobe su poginule kada se putnički autobus survao u reku u Andskim planinama na severu Perua, rekao je tužilac lokalnim medijima.
Na auto-putu E-75 kod  Kovilja došlo je do sudara dva kamiona. Povređan je muškarac 1986. godište koji je nakon zbrinjavanja na licu mesta po prvom prioritetu prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine izjavio je za portal RTV-a Zoran Krulj portparol Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad.
Pripadnici policije u Novom Sadu uhapsili su M. B. (33) iz Raške, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.
Advokat porodica osmorice poginulih rudara u rudniku "Soko" u Sokobanji Bratislav Stojanović saopštio je da podnosi ustavnu žalbu Ustavnom sudu Srbije zbog povrede prava na pravičnost suđenja, preneo je danas RTS.
Carinici su na graničnom prelazu Horgoš 27. aprila 2024. godine, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja tri jedinke zaštićenih vrsta zmija i jedne zaštićene kornjače.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Rumi uhapsili su S. R. (27), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
U periodu od 26. do 28. aprila, na području Južnobačkog okruga, dogodilo se 25 saobraćajnih nezgoda, u kojima je osam osoba teško, a 14 je lakše povređeno, saopšteno je iz Policijske uprave u Novom Sadu.
Osnovni sud u Prištini odredio je danas jednomesečni pritvor Bošnjaku Jusufu Šujaku koji je u subotu uhapšen na prelazu Brnjak pod sumnjom da je počinio navodni ratni zločin, izjavio je njegov advokat Ljubomir Pantović.
Dvojica Srba pretučena su u noći između subote i nedelje u Bošnjačkoj mahali u Kosovskoj Mitrovici izjavio je za Tanjug zamenik komandira tzv. kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani dodajući da su zbog toga uhapšena tri Albanca.
Dva radnika povređena su u požaru koji se prepodne desio u fabrici u Leštanima.
Policija je uhapsila 31 osobu na teritoriji više gradova zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile veći broj krivičnih dela pranje novca, poreska utaja i poreska prevara, saopštio je MUP.
Požar koji je jutros izbio u fabrici za proizvodnju boja i lakova u Apatinu lokalizovan je u 10.15, saznaje Tanjug.
Apelacioni sud u Beogradu smanjio za godinu dana kaznu zatvora bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i pravosnažno ga osudio na četiri godina jer je podstrekivao druge okrivljene da zapale imovinu novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave u Vranju, u koordinaciji sa Višim javnim tužilaštvom u Pirotu i Višim javnim tužilaštvom u Vranju, uhapsili su na području Vranja i Bujanovca M. V. (1994), B. N. (1977) i N. T. (2003) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopštio je MUP Srbije.
Jedan 41-ogodišnji muškarac je poginuo prilikom rušenja kuće u naselju Dobrica u Alibunaru, rečeno je Tanjugu u Policijskoj upravi u Pančevu.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave u Novom Sadu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Novom Sadu i Republičkom tržišnom inspekcijom, uhapsili su Novosađane S. J. (1982) i M. J. (1973), zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivična dela neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga i nedozvoljena trgovina.  
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su B. K. (2003) zbog postojanja osnova sumnje da je u prethodnom periodu izvršio tešku krađu i tri krivična dela neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. Sumnja se da je B. K. obio zaključani „pežo“ parkiran ispred kuće vlasnika automobila u Sremskoj Mitrovici i odvezao se njime u Šid.
Policija u Madridu uhapsila je Slobodana Milutinovića zvanog Snajper po međunarodnoj poternici Srbije, jer je pobegao iz kućnog pritvora, saznaje Tanjug.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, rasvetlili su krivično delo ubistvo u pokušaju i uhapsili M. P. (1983) osumnjičenog da je izvršio ovo krivično delo.
Apelaciono javno tužilaštvo u Nišu ovlastilo je Više javno tužilaštvo u tom gradu da preuzme radnje i mere radi utvrđivanja okolnosti pod kojima je 7. aprila preminuo Dalibor Dragijević u Policijskoj stanici u Boru tokom zadržavanja, saznaje Tanjug.