U nastavku suđenja pripadnicima grupe "vračarci" optuženim za tri teška ubistva i šest pokušaja teških ubistava, u Specijalnom sudu je danas prikazana pisana dokumentacija, među kojom su forenzički izveštaji o pregledu mesta zločina, kao i izveštaji o pretresu nekretnina i automobila osumničenih.
Maloletni M. B. bivši učenik Tehničke škole 9. maj u Bačkoj Palanci, fizički je napao nastavnika praktične nastave S. Z. tokom prvog časa u popodnevnoj smeni, saznaje RTV.
Apelacioni sud u Beogradu odbio je danas žalbu javnog tužilaštva za organizovani kriminal i potvrdio rešenje kojim je Dušku Šariću i Milanu Vučiniću, optuženim pripadnicima grupe Darka Šarića, određeno jemstvo za ukidanje pritvora.
Zaštitnik građana Zoran Pašalić najavio je danas da će Sektor za prava lica lišenih slobode te institucije u petak, 10. maja obaviti kontrolnu posetu policijskoj stanici u Srbobranu, nakon saznanja iz medija da je muškarac u prostorijama te ustanove izvršio samoubistvo.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave granične policije i Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici uhapsili su trojicu azerbejdžanskih državljana, jednog zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave, drugog osumnjičenog za falsifikovanje novca i trećeg zbog sumnje da je učinio oba krivična dela.
Policija u Novom Pazaru isključila je iz saobraćaja ženu staru 28 godina koja je vozila sa 2,00 promila alkohola u organizmu, saopštila je danas Policijska uprava u tom gradu.    
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bačkoj Palanci uhapsili su šesnaestogodišnjaka iz ovog mesta, zbog postojanja osnova sumnje da je napao nastavnika Srednje tehničke škole.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu zaplenili su više od 25 kilograma marihuane i uhapsili Ž. B. (1950) iz Kraljeva, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
U požaru koji je izbio u kući u selu Martinci stradale su dve ženske osobe, potvrđeno je u policiji u Sremskoj Mitrovici.  
Carinici na Horgošu su u saradnji sa policijom zaplenili neprijavljeni zlatni nakit i kolekciju luksuznih satova u vrednosti od 357.000 evra, saopštila je Uprava carina. Neprijavljeni nakit i satovi su otkriveni u mercedesu stranih registarskih oznaka kojim je tročlana porodica stranih državljana putovala iz Beča ka Beogradu.
U nesreći u Kuršumliji, gde se danas srušio ringišpil, povređeno je 13 dece, a jedno je životno ugroženo i prebačeno u Višu kliniku u Nišu, potvrdila je za Tanjug direktorka Doma zdravlja Kuršumlija Uranija Petrović.
Muškarac star 26 godina osuđen je danas u Mađarskoj na osam godina zatvora zbog trgovine ljudima i izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula i više povređeno tokom prevoženja grupe migranata iz Srbije.
Saobraćajna policija u Nišu isključila je iz saobraćaja četrdesetdvogodišnjeg vozača "renoa" zbog nasilničke vožnje.
Policija u Bečeju uhapsila je V.S (26) M.S (22) i T.K (23) koji se sumnjiče za razbojništvo jer su zadali više udaraca radniku obezbeđenja jednog salaša u Bečeju, zaključali ga i ukrali 50 jaganjaca i dve motorne testere, saopštila je Policijska uprava Novi Sad.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su D. B. (26) iz tog grada, zbog sumnje da je učinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bečeju uhapsili su V. S. (26), M. S. (22), T. K. (23) i J. B. (28), sa područja te opštine, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo razbojništvo.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici zaplenili su oko 3,8 kilograma biljne materije za koju se sumnja da je marihuana i uhapsili M. R. (33), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Srpska policija je u saradnji sa kolegama iz Austrije, Slovenije i Češke, u višemesečnoj zajedničkoj međunarodnoj akciji pod nazivom "Belvedere", zaplenila veću količinu droge, a tom prilikom u Srbiji je uhapšeno devet članova organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče za krijumčarenje narkotika na teritoriji naše zemlje, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Austrije i drugih država Evropske unije.
Javno tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je danas da je u Srbiji uhapšeno devet osoba, a u Češkoj jedna, koji se sumnjiče za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.
Španska policija uhapsila je 11 osoba zbog navodne umešanosti u krivična dela nezakonitog pritvora, nasilna pljačka, nedozvoljenog posedovanja oružja, povreda, falsifikovanja dokumenata, trgovina drogom, trgovina ljudima, a među uhapšenima je i vođa te kriminalne organizacije za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu.