Najmanje četiri osobe su povređene večeras u pucnjavi u Briselu, saopštila je lokalna policija.
Uz neposrednu podršku Ministarstva spoljnih poslova, kao i ambasada Republike Srbije u Tel Avivu i u Кairu, u koordinaciji sa nadležnim organima Države Izrael i Arapske Republike Egipat, 4. decembra ove godine iz Pojasa Gaze u Egipat su evakuisane još dve porodice srpskih državljana - Mona Abu Elaiš, sa troje dece i Đulja Al Hisi, sa suprugom i troje dece.
Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je danas da Mađarska i Srbija dele izazove u vezi sa migracionom situacijom duž zapadnobalkanske rute.
Rat u Ukrajini – 651. dan. Kijev tvrdi da ukrajinski dronovi pogodili veliki naftni terminal na Krimu. Moskva ističe da je ruska PVO oborila više od 40 bespilotnih letelica iznad Azovskog mora i Krima. Iz Rusije će u Ukrajinu biti vraćeno šestoro dece po dogovoru u kojem je posredovao Katar. Britanski šef diplomatije Dejvid Kameron najavljuje da će London nastaviti finansijski da podržava Kijev.
Zemlje EU naručile su samo 60.000 artiljerijskih granata u okviru nove šeme Unije da pomogne da se Ukrajini isporuči milion komada municije sledećeg proleća, rekli su neimenovani dobro obavešteni izvori za Rojters.
Ubistvo bivšeg poslanika Vrhovne rade Ilje Kive organizovala je Služba bezbednosti Ukrajine (SBU), objavio je list "Ukrajinska pravda", pozivajući se na sagovornike iz agencija za sprovođenje zakona.  
Nemačka čini sve što može da vojno pomogne Ukrajini, ali proizvodnja oružja i municije za Ukrajinu je sporija od planiranog, izjavio je danas nemački ministar odbrane Boris Pistorijus i dodao da Nemačka nije saveznik Ukrajine, jer nije u situaciji koja je obavezuje da se meša u okviru Alijanse.
Američka raketa HARM, koju koristi ukrajinska vojska, pala je danas na igralište u centru Donjecka, oštetivši fasade susednih višespratnica.
Ruska Duma usvojila je zakon kojim se proširuju ovlašćenja ruskog predsednika i omogućava mu se da preduzima mere u slučaju neprijateljskih aktivnosti stranih država.
Stanovnici malog grčkog sela Metamorfosi, u Tesaliji, glasali su za preseljenje cele seoske zajednice nakon septembarske poplave kako bi se zaštitili od moguće buduće katastrofe koju mogu doneti klimatske promene.
Avion u kojem se nalazio ruski predsednik Vladimir Putin bio je u pratnji lovaca Su-35S vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, sve do sletanja u Abu Dabi, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Francuska je danas naredila primernu treče doze vakcine protiv ptičijeg gripa na patkama u oblastima koje su najugroženije, pozivajući se na "nove naučne dokaze" i kako bi se izbegao porast bolesti.
Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok "pogrešno razume" stav Mađarske o pristupanju Ukrajine Evropskoj uniji, saopštio je ministar spoljnih poslova Peter Sijarto na Fejsbuku.
Britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron potvrdiće važnost podrške i humanitarnog finansiranja Ukrajini, ali i održavanja dobrih odnosa između Vašingtona i Londona tokom njegove prve posete Vašingtonu otkako je preuzeo svoju funkciju prošlog meseca, saopšeno je iz britanske kancelarije za inostrane poslove.
Lideri zemalja Grupe 7 (G7) održaće danas onlajn sastanak sa predsednikom Volodimirom Zelenskim, prenosi Rojters. Ministri spoljnih poslova sedam zemalja će na sastanku razgovarati o situaciji u Ukrajini i na Bliskom istoku, ali i o veštačkoj inteligenciji, najavio je glavni sekretar kabineta Japana Hirokazu Macuno na konferenciji za novinare.
Rusija je tokom noci lansirala ukupno 48 dronova na Ukrajinu, a većina ih je oborena, saopštile su danas ukrajinske vazduhoplovne snage.
Rat u Ukrajini ušao je u 649. dan. Ukrajinska vojska tvrdi da je tokom noći oborila 18 od 23 ruske bespilotne letelice širom zemlje. Sa druge strane, ruski zvaničnici saopštavaju da su ukrajinski dronovi napali skladište nafte u Lugansku. Predsednik Bugarske Rumen Radev stavio je veto na odluku o isporuci bugarskih oklopnih vozila Ukrajini.
Odlaganje američke pomoći Ukrajini, o čemu se raspravlja u Kongresu SAD, stvorilo bi "veliki rizik" da Ukrajina izgubi u ratu sa Rusijom, izjavio je danas šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrij Jermak.
U britanskom nuklearnom postrojenju Selafildu iz ogromnog silosa curi sve više radioaktivnog otpada, koji bi mogao da predstavlja rizik po okruženje, otkriva danas Gardijan.
Ministar odbrane Ukrajine Rustem Umerov razgovarao je sa glavnokomandujućim švedskih oružanih snaga, generalom Mikaelom Bidenom, o pitanju lokalizacije odbrambene proizvodnje u Ukrajini.