Na današnji dan 1597. godine u Veneciji je odštampan prvi srpski bukvar. Reč je o delu danas poznatom kao Bukvar Inoka Save.
U okviru kampanje mesec borbe protiv melanoma, u Novom Sadu je održana edukativna tribina, na kojoj su članovi udruženja obolelih i lekari ukazali na važnost prevencije i redovnih pregleda.
Ministar turizma i omladine Husein Memić izjavio je danas da će od sutra biti pušteno još 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji i zamolio građane da budu ažurni u pripremi dokumentacije.
Zamenica predsednika Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar Bojana Nedeljković saopštila je da je danas na sastanku u Predsedništvu Srbije, na kojem je učestvovala zajedno sa Milankom Negić, majkom devojčice Sofije Negić stradale u masakru 3. maja, predstavnicima svih relevantnih državnih ustanova i predsednikom Srbije Aleksandarom Vučićem, dogovoreno da se školska godina u toj školi završava se 2. juna, jer je to jedino rešenje za izlazak iz krize.
Patrijarh srpski Porfirije uputio je večeras snažnu poruku podrške srpskom narodu na Kosovu i Metohiji posle molebna služenog pred moštima Svetog vladike Nikolaja Srpskog u hramu Svetog Save na Vračaru, saopštila je SPC.
U holu Naučno-tehnološkog parka (NTP) Novi Sad, u sredu 31. maja sa početkom u 10 sati, biće održan drugi "Dan otvorenih vrata".
Vodostaji Save i Dunava su u stagnaciji i Beograđani ne treba da imaju strah od izlivanja reka, rekao je za Tanjug v.d. direktor JVP Beogradvode Vladimir Batalović.
Najbolji srpski teniser Novak Đoković, danas je posle pobede nad Aleksandrom Kovačevićem (3:0) u prvom kolu Rolan Garosa, napisao poruku podrške srpskom narodu sa Kosova i Metohije.
Po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, vršilac dužnosti pomoćnika ministra Luka Čaušić održao je danas sastanak sa načelnicima organizacionih jedinica Sektora u Srbiji, direktorom JVP Srbijavode Goranom Puzovićem i pomoćnikom direktora RHMZ Goranom Mihajlovićem.
Situacija u Zvečanu je oko 18.00 bila relativno mirna, ali je na ulicama prisutan veliki broj građana, možda i do 1.000, dok jedinice Kfora u kordonu stoje ispred opštine Zvečan, javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta.
Priznanje koje Ministarstvo spoljnih poslova dodeljuje za izuzetan lični angažman i doprinos u promociji Srbije i njenog naroda u svetu, pripalo je Nikoli Jokiću, najboljem košarkašu na svetu, izjavio je danas šef diplomatije Ivica Dačić.
Nakon tragičnih događaja početkom maja, Srbiju su obeležile vesti o slučajevima maloletničke delinkvencije, zloupotrebe društvenih mreža i interneta. Četrnaestogodišnja devojčica nedavno je osumnjičena za pretnje i posedovanje metka, nakon čega joj je određeno zadržavanje do 30 dana. To je otvorilo pitanje da li se i kada takve i strože mere i kazne mogu izreći maloletnicima.
Manastir se nalazi na listi svetske kulturne baštine Uneska, a prošle godine uvršten je i na listu najugroženijih lokaliteta kulturnog nasleđa Evrope.
Tim koji radi na pripremanju sistema hitnog obaveštavanja o nestanku dece - Amber alert, razmatrao je danas procedure za postupanje načina prenošenja informacija u sredstvima javnog informisanja u cilju obaveštavanja javnosti o slučajevima nestanka, kao i modele sporazuma o saradnji.
Udruženje novinara Srbije (UNS), sa svojim ogrankom Društvom novinara Kosova i Metohije, osudilo je danas zabranu ulaska u zgradu opštine Zvečan novinarima srpskih redakcija u trenutku kada su pripadnici kosovske policije pozvali novinare medija na albanskom jeziku da zbog bezbednosti uđu u opštinski objekat.
Psiholozi su saglasni da je prevencija uvek najvažnija, kao i bavljenje uzrocima, a ne posledicama, kada se tragedije već dogode.
Ministarstvo prosvete predložilo je danas smenu direktorke Ogledne osnovne škole Vladislav Ribnikar.
Zaposleni u Fondu za humanitarno pravo optužili su Natašu Kandić za mobing i saopštenjem su, kako su naveli, želeli da skrenu pažnju javnosti na nezakonite postupke Nataše Kandić.
Patrijarh srpski Porfirije osveštao je 28. maja hram Svetih prepodobnomučenika đakona Avakuma i igumana Pajsija u zemunskom naselju Altini, a zatim i predvodio svetu Liturgiju u novoosvećenom hramu, saopštila je danas Srpska pravošlavna crkva.
Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je danas da je parlament konstatovao ostavku ministra prosvete Branka Ružića.