Uvođenjem kamera koje automatski detektuju saobraćajne prekršaje, utvrđeno je da se u prethodnih pet godina dogodilo 377 saobraćajnih nezgoda, u kojima su učestvovala vozila Hitne pomoći. Kako bi se smanjio, ali i sprečio broj nezgoda, Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa MUP-om organizovala je prvu u nizu edukaciju za vozače vozila Hitne medicinske pomoći.
U poslednja tri dana u saobraćajnim nesrećama u Srbiji poginulo je 10 osoba, a 63 osobe su povređene 63 učesnika u saobraćaju, saopštila je danas Uprava saobraćajne policije MUP-a i apelovala na sve učesnike u saobraćaju da u narednom periodu povećaju oprez i da poštovanjem propisa doprinesu unapređenju bezbednosti saobraćaja na putevima.
U bazi "Jug" i na poligonu "Borovac" kod Bujanovca u toku je intenzivna obuka pešadijske čete Vojske Srbije koja se priprema za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu.
Srbija je produžila privremenu zaštitu za izbeglice iz Ukrajine na još godinu dana, a Beogradski centar za ljudska prava pozdravio je danas tu dopunu Odluke Vlade Srbije o pružanju privremene zaštite raseljenim licima koja dolaze iz Ukrajine.
U Beogradu je danas otvorena druga Memorijalna naučno-stručna konferencije "Predrag Marić", na kojoj je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić istakao značaj skupa na kojem se razmenom iskustava i znanja unapređuje rad nadležnih službi na prevenciji, ali i na pravovremenom reagovanju u slučaju vanrednih situacija.
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić zatražio je danas od kineske kompanije izvođača radova na deonici autoputa Pakovraća – Požega, da hitno rekonstruiše i vrati spomenik palim borcima u Drugom svetskom ratu u selu Negrišori, jer je on od istorijskog značaja za građane tog kraja Srbije, saopštilo je Ministarstvo.
U Kragujevcu je predstavljen koncept Inovacionog distrikta u Državnom data centru. Ovo je prvi centar za informaciono komunikacione tehnologije, koji prerasta u nešto više i spaja različite IT delatnosti, jedinstven kako u Srbiji tako i u jugoistočnoj Evropi.
Nacionalna služba za zapošljavanje saopštila je da će sutra početi isplata redovne i privremene novčane naknade za februar.
Potpredsednica Vlade Republike Srbije, predsednica Кoordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i ministarka kulture Maja Gojković danas je, povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, istakla značaj preventivnih pregleda i pozvala žene da na taj način brinu o svom zdravlju.
Republički zavod za statistiku objavio je podatke o cenama poljoprivrednih proizvoda u prvoj nedelji marta, iz kojih se vide najčešće i maksimalne cene po gradovima Srbije.
Dugogodišnji radnik Novosadske televizije, Miroslav Farkaš, preminuo je danas u 58. godini života posle kraće i teške bolesti.
Počela je danas prijava u novi elektronski registar poljoprivrednih gazdinstava (eRPG), a za dva meseca eID broj je preuzelo 236.000 poljoprivrednih gazdinstava, rekla je ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković.
Danas se obeležava Nacionalni dan borbe protiv raka dojke, bolesti koja predstavlja najčešći maligni tumor kod žena u Srbiji. Svaka osma žena u našoj zemlji oboli od raka dojke, a broj novootkrivenih slučajeva ove bolesti iznosi preko 4.000 godišnje. Tim povodom, NJ.К.V. Princeza Кatarina podseća na veliku važnost prevencije i upućuje apel svim ženama da budu odgovorne za svoje zdravlje, da idu na redovne preventivne preglede, kako bi rak dojke mogao da bude uočen na vreme.
Javno komunalno preduzeće „Zoohigijena veterina Novi Sad“ bavi se zbrinjavanjem napuštenih životinja.