Glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru Miodrag Canović rekao je za Tanjug da još uvek nije stigao zapisnik o izvršenoj odbukciji tela Dalibora D., brata osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, kao i da nije pročitao navode medija da je on preminuo nasilnom smrću.
Predstavnici udruženja članova porodica nestalih Srba i Albanaca na KiM uputili su danas apel svima od kojih zavisi rešavanje pitanja nestalih da pomognu u rasvetljavanju njihove sudbine.
Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine.
Rano i toplo proleće, sa temperaturom iznad proseka za ovo doba godine, a onda naglo zahlađenje koje je zahvatilo našu zemlju sredinom ove sedmice, za sada nisu izazvali probleme pčelarima.
Na Pešteru je danas završena višednevna Združena taktička vežba sa bojevim gađanjem "Vihor 2024", a predsednik Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vučić čestitao je vojsci, načelniku Generalštaba i ministru odbrane na uspešno izvedenoj vežbi.
U periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine, pripadnici saobraćajne policije sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine, saopštio je MUP.
Danas je poslednji dan prijave, a o tome koje kategorije učenika imaju pravo na besplatne udžbenike Ministarstva prosvete, govorio je načelnik Školske uprave Novi Sad Milan Grujin u jutarnjem programu RTV-a.
U Školi za osnovno i srednje obrazovanje Milan Petrović održava se svečana akademija povodom dva jubileja: 25 godina rada sa osobama sa autizmom i 20 godina manifestacije "Kišobran za sve.
Gledano u celini u celoj Srbiji srednja majska dnevna temperatura vazduha trebalo bi da bude za 0,5 do 1,5 stepen iznad višegodišnjeg proseka (1981-2010). Istovremeno, u većem delu Srbije se predviđa da bi majska suma padavina trebalo da bude u granicama višegodišnjeg proseka (1981-2010). 
Magla će i danas u prvom delu dana usporavati saobraćaj na pojedinim putevima, uglavnom na onim koji prolazepored reka, saopštio je Auto-moto savez Srbije.
Na današnji dan 1999. godine prilikom NATO bombardovanja Novog Sada pogođena je arhitektonski izuzetno vredna zgrada Izvršnog veća Vojvodine u najužem gradskom jezgru - popularna "Banovina". Reč je o zgradi negdašnje banske uprave Dunavske banovine Kraljevine Jugoslavije. Zgrada je građena raskošno a posebno je reprezentativna njena unutrašnjost. Civilni ciljevi bili su na meti i u Nišu gde je poginuo dispečer "Elektroindustrije" Milen Milojković, a u naselju "Šljaka" uništeno je 10 porodičnih kuća i oštećena su postrojenja Duvanske industrije i još neki privredni objekti kao i železnička stanica "Crveni krst".
Danas će biti malo i umereno oblačno vreme s dužim sunčanim intervalima, a samo se u brdsko-planinskim predelima južne i jugoistočne Srbije uz više oblačnosti pre podne i sredinom dana ponegde očekuje slaba kratkotrajna kiša, a na visokim planinama kratkotrajno i slab sneg.
Vlada Srbije odlučila je na današnjoj sednici da rezervno snabdevanje električnom energijom krajnjih kupaca koji nemaju pravo na garantovano snabdevanje obavlja Akcionarsko društvo "Elektroprivreda Srbije" Beograd.
Komandant Kfora general-major Ozkan Ulutaš prisustvovaće Danu visokih zvanica na združenoj taktičkoj vežbi Vojske Srbije Vihor 2024 sutra na Privremenom poligonu na Pešteru, saopštio je danas portparol Kfora Salvatore Maskoli.