Poljski tužilac raspisao je potjernicu za bivšim sudijom 2. odjeljenja Vojvodskog upravnog suda u Varšavi Tomašem Šmitom, koji je podnio zahtjev za politički azil u Bjelorusiji i koji se suočava sa optužbama za špijunažu u Poljskoj, saopštio je portparol Nacionalnog tužilaštva ...
BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će se pokazati da rezolucija o Srebrenici nije podijelila samo region, već i svijet, i da će u četvrtak, 23. maja, moći da se zaključi da se rađa novi poredak u svijetu.
SAD su blokirale danas uvoz iz 26 kineskih tekstilnih firmi u sklopu napora da eliminišu uvoz robe za koju sumnjaju da je proizvedena pomoću prinudnog rada Ujgura.
BERLIN - Njemački političar Martin Nojmajer, član Slobodne demokratske partije (FDP) Njemačke, objavio je na društvenim mrežama snimak na kome liže pisoar i četke u javnom toaletu i pjeva nacističke pesme, zbog čega je protiv njega pokrenut krivični postupak.
Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas u Banjaluci da vladajuća koalicija u Republici Srpskoj nije donijela odluku o izlasku na lokalne izbore u BiH niti po kojem zakonu i da se čeka stav opozicije.
Recept za rižu sa povrćem i piletinom je jedan od onih koji možete pripremiti uz jednu jedninu rečenicu uputstva.
Sanja Kužet čeka dijete sa partnerom Nemanjom Živojinovićem, direktorom marketinga jedne auto-kompanije, a voditeljka je već u osmom mjesecu trudnoće.
BEOGRAD - Priština nije ispunila uslove međunarodne zajednice za članstvo u Savjetu Evrope, pošto nije napravljen nijedan korak ka formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO), poručile su Francuska, Njemačka i Italija u pismu upućenom premijeru samoproglašenog Kosova Aljbinu Kurtiju.
Kako žive monah i vuk u manastiru Kovilje? Ko je koga pripitomio?
MINHEN – Regionalni sud u Minhenu proglasio je krivim trojicu optuženih (45, 32, 38) za internetsku prevaru od koje su profitirali više desetina miliona evra.
Fudbalska reprezentacija Srbije imaće dvije provjere prije odlaska u Njemačku gdje je nakon 24 godine očekuju mečevi na Evropskom prvenstvu.
BANJALUKA - Poznati banjalučki fotograf Aleksandar Čavić dobitnik je Betine nagrade publike za najbolju fotografiju za 2024. godinu.
Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će zajedno sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom posjetiti slovačkog premijera Roberta Fica na koga je izvršen atentat, kada budu mogli zajedno da odu u Bratislavu.
U mnogim evropskim gradovima uvedene su zone niske emisije, odnosno zone ograničenog saobraćaja u kojima je zabranjen pristup vozilima koja previše zagađuju.