Šentrupertski občinski svetniki so na včerajšnji seji potrdili prejemnike letošnji občinskih priznanj. Nova častna občanka bo postala Ruža Brcar, pred njo so ta lastkavi naziv prejeli Jože Frelih, prof. Jože Zupan, Franc Bartolj, dr. Jože Ramovš, Anton Rugelj in Jožef Brcar. Priznanje občine pa bo prejela nekdanja ravnateljica Glasbene šole Trebnje Tatjana Mihelčič Gregorčič.

preberite več »


Danes ob 9.13 se je na cesti Žužemberk-Bič, pri odcepu za Dobrnič, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Žužemberk so zavarovali kraj dogodka, do prihoda reševalcev oskrbeli eno poškodovano osebo, odklopili akumulator, vozilo postavili na kolesa in ga odstranili s ceste, usmerjali promet, razlite motorne tekočine posuli z vpojnim sredstvom ter z delavcem cestnega podjetja počistili cestišče. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovano osebo odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

preberite več »


Na nedavni proslavi ob Dneva upora v Črnomlju je bogastvo pisanih ljudskih noš iz črnomaljskega kraja žarelo v množici obiskovalcev, med katerimi so bile tudi nekatere, v dolgočasje odete uradne osebe. Že na vhodu, ko je varnostna služba prisotne podrobno pregledovala celo s skeniranjem vsebine torb ali nahrbtnikov, so pri pultu z garderobo navzoče toplo pozdravila tri belokranjsko gostoljubna in nasmejana dekleta.

preberite več »


Ribniško podjetje Košček je na razpisu javne agencije SPIRIT Slovenija prejelo 99.750 evrov za projekt promocije svoje blagovne znamke na Slovaškem. Ko so pri Reporterju začeli preiskovati, za kakšen projekt je Košček dobil sto tisočakov, se je v zgodbo vpletla Erika Žnidaršič, voditeljica oddaje Tarča na TV Slovenija, sicer pa hčerka lastnika podjetja Borisa Žnidaršiča in partnerica direktorja Koščka Davida Srdareva. Žnidaršičeva je najprej na facebooku potožila, da nekdo poskuša diskreditirati njene družinske člane, kasneje pa je še pritiskala na Reporterjevega novinarja Igorja Kršinarja.

preberite več »


Manualna medicina je del uradnega zdravstva in je osredotočena na zdravljenje gibalnega sistema: hrbtenice, sklepov, mišic, vezivnega in drugih mehkih tkiv. Obsega diagnostično in terapevtsko zdravljenje, kar pomeni, da preglede in terapije izvajajo zdravniki specialisti, ki so v osnovi nevrologi in ortopedi. Terapije, ki jih izvajajo zdravniki specialisti, so bistveno bolj učinkovite in ponujajo hitre rezultate.

preberite več »


Gospodarske družbe v Posavju so v letu 2023, kljub znižanju prihodkov za 17 odstotkov in znižanju odhodkov za 20 odstotkov glede na leto prej, izboljšale rezultate poslovanja, pravi vodja krške izpostave Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (Ajpes) Barbara Gerjevič.

preberite več »


Že včeraj se je nakazovalo, da nas danes čaka burno vremensko dogajanje. Zadnje napovedi to le še potrjujejo, opozarjajo na Agenciji RS za okolje (Arso).

preberite več »


Po informaciji občine sta sevniško podjetje Rafael in podjetje Sandija Tršinarja iz Kostanjevice na Krki dela končala pred rokom.

preberite več »


Upravno sodišče je zavrglo tožbi občin Brežice in Središče ob Dravi zaradi izpostav azilnega doma, ki ju namerava vlada urediti na Obrežju in v Središču ob Dravi. Posledično je sodišče zavrglo tudi predloga za začasno zadržanje izvrševanja sklepa vlade o lokaciji azilnih domov. Zoper odločitev je možna pritožba, so danes sporočili s sodišča.

preberite več »


Mestna občina Krško je uradno pridobila gradbeno dovoljenje za gradnjo novega bazenskega kompleksa. Bazen Krško bo nov športni kompleks, ki bo omogočal rekreacijo in druženje vseh obiskovalcev, ob tem sporočajo z občine.

preberite več »


Četrtek je dan za Dolenjski list, ki vam tudi tokrat v branje ponuja zanimive vsebine.

preberite več »


Sinoči nekaj po 22. uri se je zgodila prometna nesreča na Šmarješki cesti v Novem mestu, voznik osebnega avtomobila, ki jo je povzročil, je pobegnil s kraja, so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Na podlagi opisa vozila so policisti 27-letnega kršitelja izsledili v Žabji vasi. Ugotovili so, da je do nesreče prišlo, ko je povzročitelj na Šmarješki cesti zaradi nepravilnega vključevanja v promet odvzel prednost drugemu vozniku. 27-letnik je vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,12 miligrama alkohola (2,3 g/kg). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon o opravilih cestnega prometa za omenjene kršitve določa globo v višini 1.950 evrov, vozniku se izreče tudi 21 kazenskih točk.

preberite več »


Svojci od včeraj zjutraj pogrešajo 78-letnega Ivana Mavsarja z Gornje Pake pri Črnomlju. Visok je okoli 170 cm in ima sive lase. Nazadnje so ga opazili, ko je v jutranjih urah od doma na Gornji Paki odšel na vlak proti Ljubljani.

preberite več »


Skupina Krka je v prvem četrtletju letos ustvarila 486,1 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je šest odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček se je zvišal za 11 odstotkov na 98,8 milijona evrov. Oboje je največ v zgodovini družbe, je danes objavil novomeški farmacevt.

preberite več »


Papež in Smole 36 let po Olimpijskih igrah vnovič združujeta moči, le da to nista Sandi in Jože, pač pa Jože, ki ima trgovino koles Smole, in Sandijev sin Žiga Papež. 30-letni Žiga je sicer bolj predan tenisu kot kolesarstvu, a se je odločil, da bo eden izmed 300 kolesarjev na vzdržljivostni kolesarski preizkušnji North Cape 4000, kjer bo testiral lastne meje, hkrati pa zbiral denar za organizacijo T1 International, ki se v nerazvitih državah ukvarja s sladkornimi bolniki.

preberite več »


Svet regije Posavje, ki ga sestavljajo župani vseh šestih posavskih občin, je včeraj za novega predsednika imenoval brežiškega župana Ivana Molana. Dozdajšnjemu predsedujočemu, županu Bistrice ob Sotli Franju Debelaku, namreč danes poteče mandat.

preberite več »


Državni svet je včeraj obravnaval in podprl dopolnjen predlog resolucije o dolgoročni miroljubni rabi jedrske energije v Sloveniji. Svetniki so prepričani, da bo resolucija pomembno pripomogla pri pripravi projekta drugi blok nuklearke (Jek 2), uporabo jedrske energije pa vidijo kot enega od pogojev za nadaljnji razvoj Slovenije.

preberite več »


Brežiška atletinja Nika Glojnarič je na mitingu srebrne svetovne celinske serije v grškem mestu Vari v teku na 100 m ovire zasedla skupno šesto mesto. V finalu B je bila peta s časom 13,26 sekunde (veter +1,2 m/s).

preberite več »


Včeraj ob 16.37 je v Lazah pri Boštanju, občina Sevnica, zagorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Sevnica in PGD Boštanj so zavarovali kraj požara, ga pogasili in nevtralizirali motorne tekočine.

preberite več »


Devetdeset let mineva, odkar so se čebelarji iz Sevnice in okolice povezali in ustanovili Čebelarsko podružnico Sevnica.

preberite več »