Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek se je pred sredinim vladnim regijskim obiskom danes že mudil v Posavju. V Slovenski vasi je najprej obiskal podjetje Narayan, v Brežicah pa se je udeležil omizja s posavskimi podjetniki. Predstavil jim je načrt za okrevanje in odpornost in poudaril, da je slovensko gospodarsko preživelo.

preberite več »


Danes zjutraj ob 6.43 je na križišču Seidlove in Levičnikove ceste v Novem mestu osebno vozilo zbilo peško. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj, usmerjali promet in oskrbeli ponesrečeno do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto, ki so jo odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Delavec cestnega podjetja je kraj nesreče zavaroval z prometno signalizacijo.

preberite več »


Irski koncern Kingspan ne bo prevzel trebanjskega podjetja Trimo, poroča časnik Finance. Razlog so težave s pridobitvijo soglasja pri Evropski komisiji. Kot so neuradno izvedeli na Financah, je tik pred sklepom že nov postopek prodaje, novi kupec pa naj bi bil izbran v prihodnjih tednih.

preberite več »


Skupščina Gen-I danes ni odločala o imenovanju uprave podjetja. "V odsotnosti predhodne uskladitve družbenikov namreč niso bile podane predpostavke za odločanje družbenikov na današnji seji skupščine," so sporočili iz Gen-I. Nova skupščina bo sklicana najkasneje v 30 dneh. Po tretjem neuspelem poskusu je zdaj na potezi sodišče.

preberite več »


Do julija naj bi bila zaključena izgradnja varstveno bivalne enote na Bučki, ki je del eko socialne kmetije. Namenjena bo uporabnikom Sončka – zveze društev za cerebralno paralizo Slovenije, v njej bo nastanjenih šest do osem uporabnikov, odraslih oseb z invalidnostjo.

preberite več »


Po današnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) smo v Sloveniji včeraj potrdili 12.772 novih primerov okužbe s sars-cov-2, pri čemer je bil delež pozitivnih testov kar 75,4-odstoten.

preberite več »


Stečajna upraviteljica Anja Jandrok je končala leta 2011 uvedeni stečajni postopek straškega lesarskega podjetja Novoles. Sklep novomeškega okrožnega sodišča o koncu stečaja je objavil Ajpes, končno poročilo stečajne upraviteljice pa navaja, da je bilo unovčeno vse premično in nepremično premoženje tega podjetja.

preberite več »


V času od sobote pa do ponedeljka popoldne so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja v Dolenji Brezovici. Po prvih ugotovitvah šentjernejskih policistov so odpeljali okoli petsto kilogramov odpadne medeninaste žice in lastnikom povzročili za nekaj več kot dva tisoč evrov škode.

preberite več »


V občini Ribnica so v želji, da bi znamenito ribniško rokodelsko obrt nadgradili z novimi, sodobnimi tehnologijami, zagnali projekt Digi Lab. Njihov cilj je predvsem mlade usposobiti, da bi znali s 3D tiskalniki razviti in natisniti različne glinene in druge izdelke. Za projekt so pridobili tudi evropska sredstva.

preberite več »


Vlada v sredo načrtuje obisk Posavja. Ministrska ekipa se bo dopoldne predvidoma sešla na delovnem posvetu na gradu Brežice, obisk pa sklenila z običajno javno tribuno o razvoju regije. Med osrednjimi temami bodo po pričakovanjih med drugim morebitna gradnja drugega bloka krške nuklearke, urejanje različne infrastrukture in protipoplavna varnost.

preberite več »


Košarkarji Krke so na dobri poti, da se uvrstijo v polfinale pokala Spar, saj so včeraj na prvi četrtfinalni tekmi doma s 106:77 premagali Šentjur, ki se je v prvih minutah dobro upiral Novomeščanom, nato pa so Dolenjci vajeti igre prevzeli v svoje roke.

preberite več »


Sinoči ob 23. uri so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 2,3 v bližini Mokronoga, 46 km vzhodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci Trebnjega, Mirne, Novega mesta in okoliških krajev. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

preberite več »


Na današnjem srečanju z novinarji je novomeški župan Gregor Macedoni predstavil številne prenove, obnove, rekonstrukcije in druge projekte, ki trenutno potekajo v občini ali pa jih načrtujejo začeti v bližnji prihodnosti, komentiral dogajanje v Revozu, kjer naj bi delo zaradi prehoda na eno izmeno izgubilo 450 zaposlenih, ter odgovoril na vprašanje, ali namerava ponovno kandidirati.

preberite več »


Na številki policije 113 so med vikendom policisti sprejeli 445 klicev. Od tega je bilo 134 klicev takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo povezanih s prometno varnostjo.

preberite več »