Na Športni dvorani Krško so popravili deske in preplastili streho z novo kritino, so sporočili iz tamkajšnje mestne občine. Po preplastitvi so na območju posega obnovili strelovodne instalacije ter zmontirali snegolove, ki jih pred sanacijo ni bilo. Za varen dostop na streho so postavili novo kovinsko lestev. Da ne bi prihajalo do zatekanja na razpokani vertikali zgornjega dela strehe, pa so ta del obložili s pločevino.

preberite več »


Pred drugim krogom volitev za župana Občine Trebnje smo na Dolenjskem listu soočili občinsko svetnico in predsednico stranke DROT – za razvoj Matejo Povhe ter zdajšnjega župana Alojzija Kastelica. Kandidatki je za zmago v prvem krogu zmanjkalo le 50 glasov, in če v nedeljo ne bo izvoljena za županjo, bo to veliko presenečenje, saj se zdi, da se je Kastelic zaradi velike razlike v številu glasov že sprijaznil s porazom.

preberite več »


V Brežicah se bosta v nedeljo v drugem krogu županskih volitev pomerila kandidata Igor Zorčič in Ivan Molan. Povabili smo ju k pogovoru, odzval se je le Igor Zorčič.

preberite več »


Klevevška toplica je izjemna turistična točka šmarješke občine. Izvir termalne vode ima vse leto toplo vodo od 21 do 25 stopinj Celzija, ki je zajeta v manjšem bazenu. Zlasti v poletnem času ga obišče na tisoče ljudi od blizu in daleč, veliko pa jih pride tudi pozimi.

preberite več »


Policisti PP Novo mesto so med kontrolo prometa v naselju Brezje včeraj nekaj po 8. uri ustavili voznika osebnega avtomobila Renault megane. Med postopkom so ugotovili, da 36-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili hitri test, ki je, kot danes poročajo s PU Novo mesto, prisotnost drog potrdil. Avtomobil so mu zasegli, izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

preberite več »


V desetem krogu 1. B DOL sta se v Novem mestu pomerili Krka in KEKOOprema Žužemberk. Čeprav domačini z igro niso navdušili, pa so Žužemberčane vseeno ugnali s 3:0 (19, 21, 22). Najbolj razpoložena krkaša sta bila Pušnik in Pulko, oba sta zbrala po 12 točk, v dresu gostov pa sta prednjačila Koncilja in Toni Travnik, oba sta zbrala po 9 točk. Krko že danes čaka tekma osmine finala Pokala Slovenije - v ŠD Marof prihaja Calcit Volley.

preberite več »


Trebanjskim rokometašem se na včerajšnjem derbiju proti RK Gorenje Velenje v domači dvorani ni izšlo po željah. Rokometaši velenjskega Gorenja so v 11. krogu lige NLB Trimo premagali z 32:27 (16:15).

preberite več »


Z zaostalo tekmo 17. kroga med Krškim in ekipo Brinje Grosuplje se je včeraj končal jesenski del 2. SNL. Zmagali so Grosupeljčani z 1:0 (0:0). Na lestvici pred zimskim premorom vodi Rogaška s 43 točkami, Aluminij jih ima 39, Krka pa 37. Včerajšnja tekmeca sta na repu lestvice, a je zdaj na zadnjem mestu Krško.

preberite več »


Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Novo mesto obvešča, da bo danes:

preberite več »


Popoldne ob 15.18 se je na Taborski cesti v Grosupljem v podjetju po transportnem traku za pomik hlodovine na žago zapeljal hlod iz 1. nadstropja v pritličje in pri tem zadel delavca v glavo. Poškodovan je obležal ob transportnem traku. Gasilci PGD Grosuplje so poškodovancu nudili prvo pomoč, oskrbeli in imobilizirali na nosila do prihoda reševalcev NMP.

preberite več »


Volivci v Občini Mokronog - Trebelno bodo v nedeljo v drugem krogu županskih volitev izbirali med zdajšnjim županom Antonom Mavrom in podžupanom mag. Francem Glušičem. Razlika med njima po prvem krogu je le 61 glasov v prid Mavru. Dolenjski list je pred drugim krogom pripravil soočenje kandidatov, ki pa se ga je udeležil le Maver, medtem ko je Glušič zavrnil sodelovanje.

preberite več »


V soboto, 26. novembra, so v veliki dvorani Kulturnega doma Krško po skoraj treh letih zaigrali člani Pihalnega orkestra Krško pod umetniškim vodstvom Dejana Žnideršiča.

preberite več »


Včeraj okoli 15. ure je na cesti med Vrčicami in Planino na območju Semiča voznica osebnega avtomobila zaradi prevelike hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste, trčila v drevo in se prevrnila. Po nesreči je kraj peš zapustila. Policisti so 40-letno kršiteljico izsledili in ji odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ga je odklonila, prav tako je odklonila strokovni pregled. O kršitvah bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

preberite več »


Iz Splošne bolnišnice Brežice so danes sporočili, da zaradi vnosa covida v bolnico do preklica obiski pri njihovih pacientih niso dovoljeni. Prepoved velja z današnjim dnem.

preberite več »


Elektro Ljubljana je začel z izgradnjo lastnih sončnih elektrarn, ki jih nameravajo postaviti na 24 strehah nadzorništev, upravnih stavb in drugih pomožnih objektov. »Začenjamo na štirih lokacijah, kjer bomo postavili štiri sončne elektrarne. Potencialnih streh, na katerih lahko postavimo sončne elektrarne, je 24. To so predvsem nadzorništva, upravne stavbe in drugi pomožni objekti. Z optimalnim izkoristkom v času delovanja si lahko zagotovimo lastno proizvodnjo za naše potrebe.« je dejal predsednik uprave Aleksander Zupančič.

preberite več »


Vlada je na včerajšnji seji odbora za gospodarstvo povečala obseg premoženja Javnega sklada za regionalni razvoj in razvoj podeželja za nekaj manj kot 10,4 milijona evrov. Sklad s sedežem v Ribnici bo sredstva namenil za različne programe spodbud v obliki ugodnih posojil v času do konca leta 2024.

preberite več »


Na OŠ Podbočje so pretekli petek slavnostno zaznamovali 40-letnico šolske stavbe in vrtca Levček, ki deluje v sklopu šole.

preberite več »


Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Metlika obvešča, da bo danes od 12:00 do 14:00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP SMUK.

preberite več »


Košarkarji Krke so v 8. krogu lige Nova KBM premagali Šentjur s 85:66 (21:26, 36:42, 61:61).

preberite več »


V današnjem pregledu dogodkov so s PU Novo mesto poročali tudi o včerajšnjem dogajanju v okolici Novega mesta, ko je osumljenec bežal pred policisti in večkrat namerno trčil v službeno vozilo policije, na koncu pa z avtomobilom pristal v potoku.

preberite več »