Novomeški policisti so sinoči posredovali pri kršitvi, za katero se je kasneje izkazalo, da gre za poskus uboja, danes poročajo s Policijske uprave. Kot kažejo prve ugotovitve policije, je 45-letni Novomeščan, ki so ga že obravnavali zaradi nasilja, napadel svojo mater, jo pretepal in ji grozil s smrtjo, zato so policisti moškega vklenili in odpeljali v pridržanje.

preberite več »


V novomeški Galeriji Simulaker je včeraj potekal zaključni dogodek mednarodnega projekta Socrates ''Krepitev socialne ekonomije za inovativne in odporne regije.'' 18 mesecev trajajoči projek je združil sedem partnerjev, to so: Mestna občina Novo mesto kot vodilni partner, Razvojni center Novo mesto, Mesto Zagreb, Mesto Poznan (Poljska), okrožje Hajdú-Bihar (Madžarska) ter Impact Hub Budimpešta in Impact Hub Zagreb.

preberite več »


Od torka, 3., do četrtka, 12. oktobra, se slušatelji v okviru mednarodnega tečaja kontrolorjev združenih ognjev usposabljajo na širšem območju letališča Cerklje ob Krki, Polane pri Lisci, Loke pri Žusmu, Mirnske doline, Črnomlja, Pivke, Semiča in Kamniško-Savinjskih Alp.

preberite več »


Prvi teden v oktobru je v Sloveniji že tradicionalno posvečen tednu dojenja, ki letos poteka pod sloganom Omogočimo dojenje: podprimo zaposlene starše. Mestna občina Novo mesto kot aktiven nosilec naziva Dojenju prijazno mesto in dejaven akter na področju spodbujanja dojenja skupaj s partnerji projekta v tem tednu, kot sporočajo z rotovža, še dodatno izvaja aktivnosti ozaveščanja o pomenu dojenja za celotno družbo ter o pravicah, ki jih imajo doječe matere tudi po vrnitvi na delovno mesto.

preberite več »


Odgovori, ki ste jih iskali: kaj se z letom 2024 spreminja in zakaj je to za vaš družinski ali poslovni proračun pomembno.

preberite več »


Bankomat v Semiču že nekaj dni ne deluje, saj ga je lastnica, Nova ljubljanska banka, odklopila in ga seli na novo lokacijo na bližnji trgovski center Agri. Kot so zapisali na spletni strani občine, ''trditev, da ne deluje zaradi tega, ker je sedanji najemodajalec odklopil elektriko, ne drži.''

preberite več »


Včeraj ob 6.59 se je na Šegovi ulici v Novem mestu na parkirišču voznik z osebnim vozilom zaletel v drevo. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovanega voznika oskrbeli na kraju in odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka in pomagali reševalcem.

preberite več »


V Zdravstvenem domu Krško so danes odprli razstavo elaboratov natečaja za njegov prizidek. Naložbo so brez davka ocenili na približno 13 milijonov evrov, Mestna občina Krško ima sredstva za ta projekt v letih 2024 in 2025 zagotovljena. Približno dva milijona evrov pričakujejo od ministrstva za zdravje.

preberite več »


Ko smo v nedeljo zvečer pogledovali po bolj kot ne prazni veliki dvorani Kulturnega doma Krško, kjer se je na dobrodelnem koncertu Matjaža Gomilška zbrala le slaba stotnija obiskovalcev, ki smo kupili vstopnice po 10 evrov, smo v poltemi nekoliko zardevali, ker nam je bilo nerodno, da se za dober namen ni zbralo več ljudi. Resda je bil krasen dan, bodisi za sprehod v naravo in seveda tudi za trgatev, toda, ne le zaradi Matjaža Gomilška, ki ga prijatelji kličejo Ažo, in je 26. junija v Prilipah sklenil svoj projekt S ponyjem ob meji Slovenije, predvsem za otroke gre, kajti vstopnina je bila namenjena otrokom, obolelim za rakom, v Univerzitetnemu rehabilitacijskemu inštitutu Soča.

preberite več »


Sinoči nekaj po 20. uri sta dva neznanca na sprehajalni poti v Novem mestu pristopila do oškodovanca in od njega zahtevala denar. Moški jima je rekel, da denarja nima, potem pa sta ga napadla, lažje poškodovala in peš pobegnila. Poškodovanega moškega so oskrbeli v novomeški bolnišnici, danes sporočajo s Policijske uprave Novo mesto.

preberite več »


V Občini Mirna Peč se pripravljajo na selitev občinske uprave. Ta bo, kot smo v Dolenjskem listu že poročali, nove prostore dobila v prenovljeni stavbi nekdanje šole, zdajšnje prostore uprave pa nameravajo energetsko sanirati in spremeniti v stanovanja. Selitev občinske uprave načrtujejo prihodnje leto, potem ko so letos v novih prostorih opravili potrebna gradbena in instalacijska dela.

preberite več »


Promet skozi jedro vasi Otočec je že vrsto let ena največjih težav, s katerimi se spoprijemajo tukajšnji prebivalci. V prometnih konicah se po cesti iz krožišča na nekdanji H1 in naprej po ozki ulici do lesenega mostu čez Krko proti Gumberku (in v obratni smeri) vali kolona vozil. V jutranji konici so jih v dveh urah našteli tudi več kot 200. Omenjena cesta je namreč glavna prometna povezava ali pa vsaj zelo priljubljena bližnjica med predeli Novega mesta na levem bregu Krke ter Ratežem, Brusnicami, Gabrjem in drugimi podgorjanskimi vasmi.

preberite več »


Matija Kolarič, Jure Žlak, Primož Hribšek in Bogdan Palovšnik so izstopili iz stranke Socialni demokrati. Hribšek in Palovšnik, ki sta občinska svetnika v Brežicah, sta po izstopu iz stranke nepovezana svetnika, s tem da Palovšnik ostaja podžupan občine Brežice, so sporočili iz brežiškega strankinega odbora, v katerem je Matija Kolarič nedavno odstopil z mesta predsednika in je stranka v Brežicah zdaj brez predsednika.

preberite več »


UrbaNMakerspace je novo inovativno podjetniško okolje na Novem trgu v Novem mestu, namenjeno izobraževanju in razvoju s področja robotike in tehnologij pametnih mest. Vključuje skupnostno delavnico in poslovne prostore, ki bodo omogočali razvoj mladim inovativnim podjetjem. Mestna občina Novo mesto bo ta inovativni prostor uradno odprla 16. oktobra, vsebino projekta pa je podrobno predstavil vodja Razvojno projektne pisarne na novomeški občini Peter Geršič.

preberite več »


Policisti PP Krško so zaradi suma posesti prepovedane droge pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo pri dveh osumljencih v okolici Krškega, danes sporočajo s Policijske uprave Novo mesto. Med preiskavo so našli nasad s 157 rastlinami konoplje in okoli tri kilograme posušenih rastlinskih delcev konoplje. Konopljo so zasegli in zoper 37-letnega osumljenca in 63-letno osumljenko na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in promete s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

preberite več »


V Kočevju te dni obeležujejo 80. obletnico Zbora odposlancev slovenskega naroda, ki je v Kočevju zasedal od 1. do 3. oktobra 1943 in izvolil vrhovni predstavniški organ slovenskega naroda v osvobodilnem boju. 3. oktober je tudi občinski praznik občine Kočevje, ki ga bodo nocoj obeležili z osrednjo občinsko prireditvijo.

preberite več »


V Opolah na Poljskem smo dobili evropske prvake v tekmovanju parov v speedwayu. Na domačem terenu je zmagala reprezentanca Poljske, Krčan Matic Ivačič in Ljubljančan Anže Grmek pa sta dosegla šesto mesto.

preberite več »


S tradicionalnim zaključkom na izletniški točki na Lavričevi koči na Gradišču se je v nedeljo zaključil že deveti pohod po Krožni pešpoti Prijetno domače. Pohod, kjer pohodniki v treh dneh prehodijo preko 100 kilometrov in obiščejo vseh 12 krajevnih skupnosti v občini Ivančna Gorici, je letošnjo – deveto izvedbo v celoti prehodilo kar 33 vztrajnih pohodnikov, so sporočili z ivanške občine.

preberite več »


Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Črnomelj obvešča, da bo danes:

preberite več »


Košarkarji Krke so sinoči v 1. krogu lige Aba po podaljšku premagali FMP z 99:97 (27:18, 53:44, 74:68, 83:83).

preberite več »