Pretragom na lokaciji navodne masovne grobnice kod rudnika Štavalj, blizu Sjenice, na jugozapadu Srbije, nisu pronađena tijela kosovskih Albanaca iz razdoblja rata na Kosovu 1999.
Srbija još jedan Međunarodni dan nestale djece dočekuje bez službene statistike o broju nestale djece.
Crnogorska policija je uhapsila najmanje 66 civila, uglavnom Bošnjaka i kao taoce ih predala vojsci samoproglašene srpske republike; svi izručeni su neposredno nakon toga ubijeni.
Pretresi i istraga su u toku, a policije dojave tretira kao teroristički čin.
Kontrola nabave i nošenja oružja ponovno je pod povećalom u SAD-u nakon jučerašnje pucnjave u osnovnoj školi u Teksasu.
Pažljivo pratimo retoriku podjela i zapaljive poruke koje dolaze iz Repubike Srpke, rekao je generalni sekretar NATO-a.
Predviđena su i dodatna sredstva za inovacije u oblasti odbrane od dvije milijarde eura.
Osim Nikole Jokića i Luke Dončića, u prvu petorku su izabrani Giannis Antetokounmpo, igrač Milwaukeeja, te Devin Booker, igrač Phoenixa, i Jayson Tatum iz Bostona.
Na Svjetskom ekonomskom forumu sastali su se lideri Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Kosova, Sjeverne Makedonije i Grčke, dok predstavnika BiH nije bilo.
Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba optužio je danas Rusiju da pokušava da ucijeni svijet time što govori da je spremna da deblokira luke na Crnom moru, ako joj se ukinu sankcije.
U Briselu naglašavaju da je trenutno na snazi 40 režima restriktivnih mjera EU, a da je dok traje ruska agresija na Ukrajinu posebno važno da se restriktivne mjere EU-a u potpunosti provode.
Glavni grad Albanije večeras će biti poprište nogometne borbe za prvi trofej Konferencijske lige za koji će se boriti Roma i Feyenoord.
Nakon radnika iz BiH, i Srbije, na trećem mjestu su državljani Nepala, kojih u Hrvatskoj radi pet hiljada.
Iako se često može čuti da je Proton, kojim se najčešće šalju anonimne poruke, siguran i da prepisci niko ne može pristupiti, to je djelimično tačno.