Evropska unija potvrdila je posvećenost perspektivi članstva za zemlje Zapadnog Balkana i hoće da ubrza taj proces, navodi se u nacrtu deklaracije koja treba biti usvojena.
Nogometaši Hrvatske igraju ključni duel protiv Belgije na Svjetskom prvenstvu u Kataru.
Abu al-Hassan al-Hashemi al-Quraishi, koji je poginuo u Siriji, raznio se nakon što je, po navodima njegovih savjetnika, bio okružen lokalnim borcima u gradu Jasemu.
Američki predsjednik želi ojačati veze s tradicionalnim partnerima SAD-a nakon turbulentnog vladanja Donalda Trumpa.
Washington ne pokušava raskinuti ekonomske veze s Kinom, ali pokušava ograničiti njen daljnji tehnološki razvoj, izjavila je američka ministrica trgovine Gina Raimondo.
U Sarajevu, u istom danu, konstituisanje dva predstavnička doma - Parlamenta Bosne i Hercegovine i Parlamenta Federacije BiH.
Premda je SDA osvojila najveći broj pojedinačnih mandata, novu koaliciju činit će HDZ BiH i blok bošnjačkih i građanskih stranaka.
Kineske vlasti daju prve naznake da bi mogle ublažiti strogu politiku oko COVID-a, nakon vala protesta protiv epidemioloških ograničenja i za više sloboda.
U 50-ak gradova Srbije održavaju se protesti zbog nasilja u školama.
U Banjoj Luci se održava prva posebna sjednica novog saziva Narodne skupštine entiteta Republika Srpska.
U Sarajevu se održavaju konstitutivne sjednice predstavničkih domova i državnog i federalnog parlamenta.
Tržište je u neizvjesnosti jer nije poznat ishod završnog sastanka OPEC-a za ovu godinu.
Američki ambasador u BiH Michael Murphy čestitao je godišnjicu formiranja Oružanih snaga BiH i najavio dodatnu finansijsku podršku administracije SAD-a.
Kineski predsjednik misli da bi Kina i EU trebale zajednički stvoriti nove pokretače rasta i garantovati sigurnost, stabilnost i pouzdanost industrijskih opskrbnih lanaca.