Zagovornici palestinskih prava zahtijevaju akciju, dok Kamala Harris, američka potpredsjednica i vjerovatna demokratska kandidatkinja izražava empatiju za Gazu.
Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar nastupit će u disciplini 100 metara delfin unutar druge kvalifikacione grupe od 11:00 sati.
Promocija na Olimpijskim igrama neće biti samo pitanje povećanja popularnosti za 'breaking', već i prepoznavanje plesa kao oblika fizičke aktivnosti u sportskom smislu.
Istočni front je bio, i nastavlja biti, žarište ruskih napada, rekao je ukrajinski predsjednik, dodajući da je potrebno uraditi sve kako bi se ojačale ukrajinske odbrambene pozicije u regiji.
Dio anketa pokazuje da Harris smanjuje zaostatak za Trumpom. Istraživanje 'Wall Street Journala' ukazuje da Trump sad ima 49 posto u odnosu na njenih 47 posto.
Novom svijetu potreban je mirniji i iskreniji dijalog o migrantskoj, klimatskoj krizi, identitetu društva, temama koje bi se uspješnije razmotrile ako u razgovoru ne učestvuje Trump.
'Vrijeme je da se ovaj rat završi i to na način koji garantira sigurnost Izraela i oslobađanje svih talaca te da prestane patnja Palestinaca u Gazi', rekla je Harris nakon sastanka s Netanyahuom.
U prvih šest mjeseci ove godine otkriveno je 38.578 krivotvorenih novčanica nominalne vrijednosti 2,4 miliona eura, za 29 posto više nego u drugoj polovini 2023, objavio je Bundesbank.
Američki senator Ron Wyden otkrio je nedavno da agencija NSA već neko vreme kupuje već prikupljene podatke američkih građana na tržištu, te da to čine i druge agencije iz obavještajne zajednice SAD-a.
Inflacija u Rusiji trenutno iznosi 9,18 posto i primjetno je ubrzala u odnosu na prošlu godinu kada su cijene u prosjeku porasle 7,4 posto.
Izraelska vlada pojačava pritisak na administraciju američkog predsjednika Bidena da ubrza isporuku više oružja koje mu je potrebno da se zaštiti 'od Irana i njegovih agenata'.
Izraelski ministar sigurnosti Itamar Ben-Gvir je provokativnim upadom u Al-Aksu potaknuo na unutrašnji sukob u Izraelu te pooštrio zatvorske uslove za palestinske zatvorenike.
Ako je suditi prema riječima sagovornika Al Jazeere, Bidenovo vrijeme moglo bi biti čak i zlatno, ukoliko nakon njega u Ovalnom uredu ponovo nastupi doba u kojem će glavnu globalnu riječ voditi Trump.
Koliko fotografije stradalih u Gazi i atentata na Trumpa mogu promijeniti svijet.