Koliko fotografije stradalih u Gazi i atentata na Trumpa mogu promijeniti svijet.
U razdoblju od januara do juna Deutsche Bahn poslovao je s neto gubitkom od 1,2 milijarde eura, više nego trostruko većim nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.
Jezero u centralnom Čileu proizvodi zvukove za koje posetioci kažu da zvuče kao "vanzemaljski".
The Base je organizacija koju je osnovao Rinaldo Nazzaro 2018. godine i okuplja desničarske ekstremiste umiješane u terorističke akte, navodi Evropsko vijeće.
Netanyahu je rekao da će Izrael poslati pregovarački tim na pregovore o prekidu vatre u Gazi u Rim vjerovatno početkom sedmice.
Spektakularnim otvaranjem održanim na obalama Seine u petak su svečano otvorene XXXIII Olimpijske igre u Parizu.
Tužioci Evropske unije istražuju Europol, policijsku agenciju Evropske unije, zbog imenovanja visoko pozicioniranog zvaničnika, uprkos pritužbama da mu nedostaje iskustvo, prenosi Politico.
Izrelska vojska je nakon upada u Tal al-Hawa posrnula, što ju je navelo da se povuče u područje zapadno od tog kvarta, kaže vojni stručnjak pukovnik Hatem al-Falahi.
Kasanof važi za čovjeka koji će podržavati suverenitet i teritorijalni integritet zemalja kojima prijeti opasnost od ruskog utjecaja.
'Kao što sam upravo premijeru Netanyahuu kazala, vrijeme je da se ovaj dogovor postigne', poručila je Kamala Harris.
Šef Kancelarije UNESCO-a u Bosni i Hercegovini Siniša Šešum kaže da sam upis donosi puno toga, ali da se prvenstveno mora razgovarati i razmišljati o obavezama koje on donosi sa sobom.
Tanker se prevrnuo i potonuo u blizini zaljeva Manila kada je tajfun Gaemi pogodio tu regiju.
Na ostrvu Tenerifeu traumatizovani mladi uče da plivaju nakon što su preživeli jedan od najtežih prelazaka na svijetu.
Zaposleni Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH organizovali su proteste - četiri meseca nisu dobili platu, a zbog dugogodišnjih neriješenih problema s finansiranjem traže imenovanje nove uprave.
Palestinski novinar i dokumentarista Yousef al-Helou bavi se prikupljanjem snimaka i fotografija o ljepotama i znamenitostima Gaze prije agresije i njihovim dokumentovanjem
Al Jazeera je razgovarala s jednom Palestinkom koja svojim umjetničkom vještinom oslikava veliku patnju njenog naroda s kojom se suočio u proteklih devet mjeseci.
Zajednički let naglašava jačanje vojne saradnje između dvije zemlje, što izaziva zabrinutost u SAD-u.
Za vrijeme održavanja Olimpijskih igara u staroj Grčkoj svi su sukobi obustavljani kako bi se održala natjecanja.
Izvori su naveli da je vojna komanda djelovala po ovom pitanju pod pritiskom koji su osjećali zbog neuspjeha da se ostvari neki značajniji uspjeh protiv Hamasa na početku rata.
Izraelska radiodifuzna uprava izvijestila je da je vojnik, kojeg je opisala kao 'neodgovornog', podijelio snimak prije nego je o tome obavijestio porodice poginulih.
Soreca će na funkciji u BiH zamijeniti dosadašnjeg specijalnog predstavnika Evropske unije Johanna Sattlera čiji mandat nakon pet godina prestaje 31. augusta.