Vanrednu sjednicu Vijeća sigurnosti o stanu u BiH zatražila je Rusija.
Milo Đukanović je poražen na izborima, ali politika koja je po pravilu na štetu Srba u Crnoj Gori je, nažalost, pobijedila, rekao je Dodik.
Zvaničnici Hamasa doputovali su u Kairo na pregovore o prekidu vatre, a očekuje se da bi se razgovorima mogla priključiti izraelska delegacija iako neće biti direktnih susreta.
Zamjenik glasnogovornika State Departmenta Vedant Patel rekao je da to neće utjecati na prodaju američkog oružja tim jedinicama.
U ovoj emisiji minute smo posvetili iznenađujućem uspjehu Bayera Leverkusena, kluba koji je prvi put osvojio titulu pobjednika Bundeslige.
Pinkas kaže da Izrael može izabrati da prekine rat, pomogne i priključi se arapskim mirovnim snagama koje upravljaju Pojasom Gaze te počne normalizirati odnose sa arapskim zemljama.
Prekrivanje lica univerzitetskih studenata natjeralo je korisnike društvenih platformi da se zapitaju zašto se studenti plaše pokazati svoja lica, pa nose maske i kefije na demonstracijama.
Uoči razmatranja rezolucije o genocidu u Srebrenici, održana svjedočenja u Ujedinjenim narodima o tri decenije napora da se naučno dokažu i dokumentiraju užasavajuće priče preživjelih.
Depardieu je pušten nakon ispitivanja o optužbama dvije žene da ih je seksualno napastvovao na filmskim setovima.
Stefanie Schiffer, stručnjakina za izborne sisteme i vladavinu prava iz Njemačke, pojašnjava kako Kremlj koristi strane posmatrače i stručnjake da pruži legitimitet svojim manipulisanim izborima.
Član Privremenog organa Beograda Vladimir Obradović optužuje da budžet Beograda predstavlja partijsku kasu za SNS.
Planiranoj UN-ovoj rezolociji kojom bi se vlade širom svijeta potakle da 11. juli obilježavaju kao dan sjećanja na srebreničke žrtve, snažno se protivi Srbija, uz podršku Rusije.
Policija je uhapsila najmanje 900 studenata širom Sjedinjenih Američkih Država dok se protesti protiv izraelskog rata u Gazi šire na sve više univerziteta.
Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock kaže da EU ne može dozvoliti da čitava generacija još jednom 'sjedi u čekaonici', kao u slučaju Zapadnog Balkana.
Emir Suljagić, govoreći o genocidu u Srebrenici, istakao je pred UN-om da je najstrašnije bilo to što su posmrtni ostaci žrtava temeljito uništeni i iznova ekshumirani i ukopani.
Ukrajinski čelnik Volodimir Zelenski kaže da situacija na bojnom polju direktno zavisi o brzini isporuke oružja Kijevu.
Izraelski ambasador u Srbiji Yahel Vilan rekao je kako se 'Srebrenica ne smije nazivati genocidom'.
Rusi pozivaju na 'osvetu' nakon što je 64-godišnji američko-ruski državljanin, koji se borio protiv Ukrajine, preminuo.
Nije iznenađenje da Ministarstvo odbrane SAD-a želi izvući korist iz lekcija naučenih na trenutnim ratištima.
Iznošenjem dijela dokaza Tužilaštva, u Sudu BiH nastavljeno je suđenje predsjedniku bh. entiteta Republika Srpska Miloradu Dodiku i v. d. direktoru entitetskog Službenog glasnika Milošu Lukiću.
SAD i Velika Britanija saopćile su da uvode nove sankcije Iranu, koje su usmjerene na program proizvodnje bespilotnih letjelica.