Sjeverna Koreja kritizirala je novu američku strategiju za borbu protiv oružja za masovno uništenje jer je tu izoliranu državu opisala kao jednu od onih koje smatra 'stalnom prijetnjom'.
Ministarstvo finansija SAD-a saopštilo je da je uvelo sankcije za 28 ljudi i pravnih subjekata koji su uključeni u međunarodno širenje nedozvoljenih droga.
Policijska uprava Baltimorea objavila je da je reagirala na 'aktivnu situaciju pucanja' u blizini kampusa Državnog univerziteta Morgan.
Uz sve demokrate, za smjenu Kevina McCarthyja je glasalo i osam republikanaca koji su i pokrenuli postupak povjerenja.
Ključni aspekti američke ovisnosti o Kini, prema riječima ministrice financija Janet Yellen, su lanci snabdjevanja, posebno u proizvodnji čiste energije.
Platforma pregovara o podizanju cijena na nekoliko tržišta širom svijeta, ali će vjerovatno početi od SAD-a i Kanade.
Dioničari tvrde da je Musk uštedio više od 200 miliona dolara povećavajući svoj udio u Twitteru, paralelno u tajnosti razgovarajući s njegovim vodstvom.
Sarajevo će 4. i 5. oktobra ugostiti šesto izdanje Digitalnog samita Zapadnog Balkana; domaćin je Ministarstvo komunikacija i prometa BiH uz podršku Vijeća za regionalnu saradnju.
Madridski Real je u susretu protiv Napolija ostvario drugu pobjedu u grupnoj fazi.
Visoki zvaničnici Evropske unije u utorak su u Evropskom parlamentu osudili napade na kosovsku policiju na sjeveru Kosova.
Živimo u digitalnom dobu, a digitalno društvo, pametni gradovi i automobili te roboti i vještačka inteligencija postali su stvarnost.
Vidimo kako povlače svoje snage i to je dobra stvar, rekao je portparol Vijeća za nacionalnu sigurnost SAD-a John Kirby.
Vojni planovi Alijanse imaju 4.500 stranica sadržaja o tome kako se suprotstaviti Rusiji, rekao je predsjednik Vojnog komiteta NATO-a.
Sin američkog predsjednika postao je omiljena tema republikanskih zastupnika i konzervativnih medijskih ličnosti.
Bivši potpredsjednik Srpske liste s Kosova Milan Radoičić, saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.
Državna imovina reflektira državnost, nezavisnost i teritorijalni integritet koji pripadaju isključivo državi Bosni i Hercegovini, a ne entitetima, kazao je član državnog Predsjedništva Denis Bećirovi
Dish Network kažnjen je sa 150.000 dolara jer nije udaljio stari satelit dovoljno daleko od drugih koji su u upotrebi.
Organizirani kriminal u Peruu u velikom je porastu.
Univerzitetski klinički centar RS-a gradi novu kliniku za onkologiju, gdje će biti smještena i hematologija te odjeljenje palijativne njege.
Policija Kosova uz prisustvo KFOR-a i EULEX-a i dalje pretražuje teren u Banjskoj nakon oružanog sukoba 24. septembra, u kojem su ubijeni kosovski policajac i tri napadača.
Andrej Trošev je odbio učestvovati u pobuni grupe Wagner, a sada, ruski predsjednik od njega traži da formira dobrovoljačke bataljone.