Kakvi su odnosi SAD-a i Bosne i Hercegovine i šta misli o novoj vladi? Da li su hapšenja političara i diplomata politički motivisana? Brine li ga ruski i kineski utjecaj u Bosni i Hercegovini?
Poput prethodne dvije sezone u klupskom nogometu u Srbiji, i ova je protekla u potpunoj dominaciji Crvene zvezde. 
"Pozivam Srbe na Kosovu i Metohiji da ne ulaze u sukob s NATO-om, ne zato što je bilo ko od nas uplašen, već zato što je to ono što Kurti najviše želi."
Vlasti istočnoga kanadskog grada Halifaxa su proglasile izvanredno stanje nakon što je zbog požara nestalo struje, a stanovništvo je evakuirano.
U zemljama koje graniče s Rusijom, manevri bi trebali trajati gotovo dvije sedmice, objavila je Finska.
U egipatskoj nekropoli Saqqari, nedaleko od drevnog grada Memfisa, arheolozi su otkrili radionice za mumifikaciju ljudi i životinja, kao i dvije grobnice.
Humanitarne organizacije nastoje doprijeti do ugroženih zajednica u područjima pod kontrolom naoružanih bandi.
Paket nameće trgovinske, finansijske i tehnološke sankcije protiv Irana i sprečava Teheran da koristi ukrajinski zračni prostor.
Hiljade iračkih kršćana raseljene su zbog rata, siromaštva i progona. No, poluautonomna kurdska regija primjer je suživota kršćanskih i drugih vjerskih zajednica u toj zemlji.
Ekonomska pitanja i odnosi sa Zapadom nalaze se na vrhu Erdoganove agende nakon nedjeljne predsjedničke pobjede.
Slovenski ustavni sud poništio je svoju raniju odluku o privremenoj obustavi provedbe zakona o javnoj RTV, koji su građani potvrdili na prošlogodišnjem referendumu.
"Želimo da vidimo zašto je to tako, jer je to najvažniji instrument, najvažniji naš metod da se borimo protiv ovih bahatih vozača", kaže ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.
"Vidjeli smo kako pripadnici KFOR-a vuku ulicom svoje povrijeđene pripadnike, a mediji tvrda da ima i nekoliko povrijeđenih demonstranata", javlja Zoran Kosanović.
Erdogan je dobio 59,4 posto glasova birača iz inostranstva, dok je Kilicdaroglu uspio prikupiti 40,6 posto.
"Opozicija bi trebala u prvom redu imati dobar cilj da na lokalnim izborima 2024. potvrdi uspjehe iz 2019.", kaže profesor na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Zagrebu Boško Picula.
Ovim zakonom bi se trebao izbjeći tehnički bankrot i katastrofa za američku i globalnu ekonomiju, ali nije poznato hoće li ga svi zastupnici podržati.
U drugom krugu predsjedničkih izbora u Turskoj pobijedio je aktuelni turski predsjednik, Recep Tayyip Erdoğan, osvojivši 52 posto glasova.
U Zvečanu, na sjeveru Kosova, policija je koristila suzavac kako bi rastjerala građane srpske nacionalnosti koji su pokušali blokirati rad općinske administracije.
Dok je Recep Tayyip Erdogan politički preživio teško iskušenje, za Kemala Kilicdaroglua ovo bi mogao biti kraj.
Kako neprestano brujanje ruskih državnih medija pojačava ratne napore i zamagljuje stvarnost, piše 'Foreign Policy'.
Rusija i Bjelorusija formalno su dio državne zajednice i godinama pregovaraju o približavanju, što je proces koji se ubrzao posljednjih godina.