Na današnji dan 1946. godine rođen je srpski general-pukovnik pilot Ljubiša Veličković, jedini general koji je poginuo tokom agresije NATO na Srbiju (SRJ) 1999. Obavljao je sve letačke i najodgovornije komandne dužnosti u Ratnom vazduhoplovstvu i Protivvazdušnoj odbrani JNA i VJ i prvi je Srbin koji je leteo avionom "Mig 29". Bio je nastavnik letenja, komandant letačke eskadrile, puka i korpusa, sekretar Savezne direkcije za kontrolu letenja, načelnik Generalštabne škole VJ, načelnik Sektora za RV i PVO Generalštaba VJ i komandant RV i PVO VJ. U trenutku pogibije, prilikom obilaska jedinica PVO kod Pančeva, obavljao je dužnost pomoćnika načelnika Štaba Vrhovne komande za RV i PVO VJ.
Policija u Gračanici kaznila je novčano za remećenje javnog reda i mira dva Albanca pošto su priznali da su izazvali incident, ali odbili da priznaju da su grupi srpskih dečaka u Lapljem Selu na Kosovu i Metohiji pretili nožem, terali ih da uzvikuju "Tači predsednik" i vređali predsednika Srbije.
Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović otvorio je večeras izložbu Muzeja grada Novog Sada ,,Karlovački dan od sna – slike Branislava Vulekovića” u maloj galeriji Doma Vojske Srbije ,,Beograd”.
Da li ste se ikada pitali zašto postoje prestupne godine i kakva se verovanja vežu za njih?
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i ministar nacionalne odbrane i obnove Vojske Centralnoafričke Republike Klod Ramo Biro potpisali su danas Sporazum o saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Centralnoafričke Republike u oblasti odbrane.
Prema informacijama Uprave granične policije, teretna vozila se zadržavaju 10 sati na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu iz Srbije, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).
Zašto postoje prestupne godine i kako ljudi rođeni 29. februara proslavljaju svoj rođendan? Kako to da najkraći mesec u godini umesto uobičajenih 28 ima 29 dana?
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Rešenje o davanju saglasnosti na izmenjeni Pravilnik o listi lekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja.
Direktorka fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić izjavila je danas da se budžet za retke bolesti drastično povećava iz godine u godinu, a da će do 2027. godine iznos koji se izdvaja za ova heterogena oboljenja biti uvećan za čak 200 miliona evra.
U Pokrajinskoj vladi uručeni su ugovori za sufinansiranje listova na jezicima nacionalnih manjina u vrednosti od 490 miliona dinara. Subvencije su dobila dvadeset dva lista na jezicima nacionalnih manjina, iz devet izdavačkih kuća – Mađar so, Het nap, Hlas ljudu, Libertatea, Ruske slovo, Hrvatska riječ, Bunjevačke novine, Makedonski informativni centar i Ridne slovo.
Carinski službenici su 28. februara 2024. godine na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili dva slučaja u kojima su zbog neprijave zadržane devize u protivvrednosti od preko 37.000 evra, kao i 11 zlatnika vrednih 9.500 evra.
U Višem sudu u Beogradu danas je detaljno izneo odbranu Vladimir Kecmanović, otac dečaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio devet učenika i čuvara te škole.
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković prisustvovao je danas tradicionalnoj akciji "Pokucaj mi knjigom na vrata u organizaciji Saveza slepih Srbije ističući da će Ministarstvo nastaviti da podržava rad udruženja osoba sa invaliditetom, među kojima je Savez slepih jedna od prioritetnih organizacija.
Do 10. aprila otvoren je konkurs za kratkometražne filmove na temu invaliditeta za 22. Međunarodni filmski festival "Uhvati film".