Naslovni baner
Ponuda Tema

Provale Sa Kompjuterima - No 2

Tehničar: 'Ok, pokušajmo još jedanput, al upotrebite mala slova...može?'
Klijent: 'Ma, bi ja....al imam samo velika slova na tastaturi.'
Tehničar: 'Okej... Sada dvostruko kliknite na ikonu File Manager.'
Kupac: 'Zato ja mrzim Windows - zbog ikona. Ja sam protestant, i ne verujem u ikone.'
Tehničar: 'Znate, to je samo industrijski termin. Ne verujem da su mislili na te ikone.'
Kupac: 'Ne zanimaju me nikakvi 'industrijski termini'. Ja ne verujem u ikone.'
Tehničar: 'Onda, zašto ne kliknete na 'malu sličicu' kartoteke... 'Mala sličica', okej?'
Kupac: [klik]

Kupac: 'Vaša zvučna karta je neispravna i hoću da mi je zamenite.'
Tehničar: 'A u čemu je problem?'
Kupac: 'Balans je naopačke. Levi kanal dopire iz desnog zvučnika i obrnuto. Neispravna je.'
Tehničar: 'Možete rešiti problem tako što ćete pomeriti levi zvučnik na desnu stranu i obrnuto.'
Kupac: [tišina]

Jedan čovek, pokušavajući da podesi svoj novi štampač, je zvao službu tehničke podrške, objašnjavajući poruku o grešci koja mu se pojavila: 'Can't find the printer.' Čovek je rekao da je čak držao štampač u rukama ispred monitora, ali računar i dalje nije mogao da ga nadje.

Kupac: 'Halo? Pokušavam da se ulogujem. Instalirao sam softver dobro, i okrenuo broj. To sam čuo. Tada sam čuo dva računara kako se povezuju. Ali onda je zvuk prestao, pa sam podigao slusalicu da vidim da li su se povezali, i onda sam dobio poruku 'No carrier' na ekranu. U čemu je problem?'
Imam prijatelja koji je upravo kupio kompjuter i trebao je da učita program tako što će otkucati 'A:' a onda ime programa. Rekao mi je da nije uspeo zato što njegova tastatura ne valja. Nije uspeo da otkuca 'tačku nad tačkom' i svaki put kad je probao da otkuca 'tačku nad tačkom' stalno je dobijao 'tačku nad zarezom' čak i kada je najnežnije pritiskao sam vrh tastera. Kada sam mu rekao za SHIFT taster, mislio je da sam genije...

Jedan tip je zvao službu tehničke podrške i žalio se na poruku 'Access Denied' svaki put kada pokuša da se uloguje. Ispostavilo se da je kucao korisničko ime i lozinku velikim slovima.
Tehničar: 'Okej, sada probajte jos jednom, ali koristite mala slova.'
Kupac: 'Ali ja na tastaturi imam samo velika slova.'

E-mail tehničkoj podršci od jedne mušterije: 'MožeteLiDaPopraviteRazmaknicuNaMojojTastaturi?'

Čovek je bio dežuran u glavnoj laboratoriji jednog mirnog popodneva. Primetio je mladu ženu koja sedi ispred jednog računara sa prekrštenim rukama buljeci u ekran. Posle 15 minuta primetio je da žena i dalje sedi u istom položaju samo što ovoga puta nervozno lupka nogom o pod. Prišao joj je i pitao je da li joj treba pomoć, a ona je nervozno odgovorila: 'Bilo je i vreme! Pritisnula sam F1 još pre dvadeset minuta!'

Tehničar: 'Ovo sto sada imate je Win 98. Pre nego šta ste dali kompjuter na popravak jeste li imali Win 95 ili 98?'
Klijent: 'Mislim da je bio Office 97'

Tehničar: 'Koliko imate slobodnog mesta na hard disku?'
Klijent: 'Pa, moja žena voli ići na taj Internet i downloadala je 10 sati besplatno...jel to dovoljno?'

Compaq razmišlja da promeni naredbu 'Press Any Key' (pritisni bilo koju tipku) u 'Press return key' jer su imali mnogo poziva gde su ih ljudi pitali koja je to 'ANY' tipka.

AST tehnička podrška imala je poziv od mušterije koja se žalila da joj je teško koristiti miš sa pokrovom za prašinu. Ustanovilo se da ga žena uopcšte nije izvadila iz kesice u koji je bio zapakovan.

Jedna mušterija firme AST je pitala gde da pošalje kopiju diskete s greškom. Par dana nakon toga, stiglo im je pismo i u njemu fotokopije slike diskete.

Tehničar firme Dell savetovao je klijentu da disketu gurne u kompjuter i ručno zatvori vrata (jer su bila isčupana). Klijent ga je zamolio da pričeka sekundu, tehničar je čuo kako je spustio slušalicu na sto, korake i vrata od sobe kako se zatvaraju.

Još jedan Dellov klijent nazvao je i žalio se da ne može faksirati ništa sa kompjutera uprkos kupljenom skupom programu. Nakon pola sata svih mogućih opcija za sređivanje problema, tehničar je otkrio da čovek sve vreme pokušava poslati faks tako da drži papir zalepljen za monitor i stiskajuci dugme SEND.

Još jedna Dellova mušterija nazvala je i kazala da joj tastatura ne radi više. I ako ju je uredno očistila potopivši je ceo dan u vodi i tečnosti za čišcenje, a takođe i skidajući sve tipke pojedinačno i čisteći ih Čarlijem.

Twiter dugme Facebook dugme Linkedin Dugme RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT NAJBOLJA WEB SKOLA NAJBOLJI SAJT SA BESPLATNIM SLIKAMA