Naslovni baner
Ponuda Tema

Ovan U Horoskopu
2. Deo

    (21. Mart - 20. April) Objektivni i brzi, snažni porivi, egoistični... Strasni, raspaljeni i vatreni. Nisu posebno taktični. Ljubavna osećanja i porivi - vrlo snažni. Ovnovi su entuzijasti u ljubavi, kada se zaljube, partner za njih predstavlja centar sveta. Svaka nova ljubav za Ovnove je divna kao i prva, počinju je sa istim žarom.
OVAN I LJUBAV

Idealan partner: Vaga
Dobar brak sa: Vodolijom i Blizancima
Erotska privlačnost sa: Lavom i Strelcem
Opreznost sa: Rakom i Jarcem
Erogene zone: Čelo i slepoočnice

KLJUČ ZA USPEŠNO OSVAJANJE

ONA:
Pošto ženske Ovnove smatraju malo muškobanjastim, treba da iskoriste malo darove prirode, da se ponašaju vatreno ali i umiljato, kao maca koja prede dok hipnotiše žrtvu, da bi u trenutku njene neopreznosti iznenada skočila na nju i odnela je u svoj svet.
ON:
Ako muškarac Ovan želi da ostavi utisak snažnog muškarca, što inače oni o sebi i misle, treba da istaknu bradu i osveže malo mimiku lica. Na prvi sastanak bi trebalo da malo zakasne da partnerica ne primeti kako ste već izgubili glavu za njom.

KAKVOG PARNERA ŽELE

ONA:
Potreban im je samouveren muškarac koji misli da je u životu sve postigao a da im je ona jedina neuspela bitka.On bi trebao svakodnevno da ih osvaja, ali i ne da ih pokori, jer bi to ženu Ovna značilo gubitak inspiracije.

ON:
Želi agresivnu i neosvojivu ženu, koja će mu stalno postavljati zamke a koje će on oštroumno da izbegava. Ovnovi vole da prave osvajačke strategije i partnerica treba da im pomogne u tome. Kada osvoje njeno carstvo, tada traže nova iskušenja.

KAKO OSVOJITI JEDNOG OVNA? - KOMEDIJA U TRI ČINA

    Voditi ga sa sobom neće biti problem - posebo mladići iz ovog znaka nisu tipovi koji vole da budu moljeni. Ali nevolje nastaju ako nastojite da ga što je više moguće, vežete za sebe. Svaki Ovan je, veoma često, u duši mazohista. Može izgledati paradoksalno, ali je moguće da dobije onog ko mu nudi srce na srebrnoj tacni, a da se beznadežno zaljubi u onog ko ga nimalo ne 'zarezuje'. Većina tih situacija izgledala je beznadežno i apsurdno. To sve ukazuje na tvrdoglavost Ovna.

POSVEĆENO ONIMA KOJI ŽELE DA ODVEDU OVNA U KREVET

   
    Lako je, i to izuzetno lako sa mladićima. Ali, teško je, veoma teško, sa devojkama. Prvi su ponosni zato što misle da svako napuštanje 'bojnog polja' znači poraz. Druge su, takođe, ponosne, ali iz suprotnih razloga - 'Ko je taj, koji je ubeđen da će me brzo i lako osvojiti'?
    Dakle, dok će kod muškaraca biti dovoljno samo pitati, dotle će kod devojaka biti potrebno puno takta i obazrivosti. Žene Ovnovi su pronicljive i brzo shvate da li neko ima ozbiljne namere ili želi samo prolaznu avanturu. Bolje iskrenosti nego izveštačenosti, a najgora je tehnika patetičnih priča tipa 'niko me nikada nije razumeo'.
    Istina će biti (mada ne odmah), ali ipak, nagrađena.

VI I OSTALI ZNACI U LJUBAVI


OVAN I OVAN:
Njihova veza se nikako ne bi mogla nazvati platonskom. Dva Ovna su izuzetno zainteresovana za ljubav i može se reći da je to i osnova njihove veze. Međutim, problemi nastaju izvan kreveta - oboje su izuzetno ljubomorni, nestrpljivi i tvrdoglavi. Da bi zajednički život bio moguć, morali bi da povremeno skrate rogove. Njima nikada neće biti dosadno, ne gube vreme na prazne razgovore, već odmah odlaze u krevet. Erotski spoj je vatren, mada često vode ljubav u istom položaju.

OVAN I BIK:
Ovo je, u principu dobra kombinacija. Ovnovi sve vole da rade brzo, što se ne bi moglo reći za spore Bikove. Ukoliko uspeju da pronađu ravnotežu, moguća je prava i iskrena ljubav. Međutim, na polju ljubavi, Biku može zasmetati Ovnov nedostatak nežnosti i takta, dok će Ovan gubiti strpljenje čekajući Bika. Ovnovi su mnogo brži od sporih Bikova i neophodno je prilagođavanje, ali radite to obazrivo jer su vam temperamenti različiti i moglo bi doći do problema. Ovan mora da bude uporan kako bi zagrejao i uzbudio Bika. Savet: suzdržljivost ne škodi Ovnovima, kao ni opuštanje Biku. Akciju valja manje forsirati kako ne bošlo do fijaska.

OVAN I BLIZANAC:
Ovo su dva tipa koja se nikada neće dosađivati zajedno! Oboje vole da stvaraju i istražuju i ako usklade svoje težnje, život im može biti divan. Problem je u tome što oboje vole da flertuju, a ne podnose da im iko ograničava slobodu.Pošto oboje vole da flertuju, tako se i ostvaruje prvi kontakt. Poželjno je da ovaj par pazi na meru, jer lako može doći do sagorevanja, sve zbog prejakog erosa prvog i znatiželje drugog.

OVAN I RAK:
U ljubavi se ove dve osobe mogu lepo uskladiti, međutim ova veza retko kada može da uspe. Rak je pasivan, preosetljiv i boleće ga Ovnove 'avanturice', dok Ovan neće moći da podnese Rakova srceparajuća prebacivanja, suze i nedostatak borbenosti. Bilo bi dobro da naprave podelu poslova: Ovan da radi izvan kuće i da stvara, a Rak da planira i ekonomiše. Ovan voli da flertuje, što nikako ne ide sa sentimentalnošću Rakova. U ljubavi se dobro slažu, mada je za dublju vezu potrebno nešto više od vernosti i nežnosti, a Ovnovi nisu takvi. Žena iz znaka Ovna u najdelikatnijim trenucima često misli na drugog partnera - kad biste joj zašli u misli, osećali biste se kao u erotskom bioskopu.

OVAN I LAV:
Ovo je skoro idealna kombinacija! Ovan i Lav se slažu u svemu: vole da se druže, imaju slične planove, mišljenja, a u ljubavi su odlični partneri. Ne bi valjalo ako bi počeli da se bore za dominaciju. Idealno slaganje je u odnosu i ljubavi. pažnja: ova kombinacija veoma lako stupa u brak! Eros im je uravnotežen, a sam predigra, kao i ljubavni čin, su više od prijatne dužnosti.

OVAN I DEVICA:
Neobična kombinacija. Ovnova naglost i strastvenost može da prepadne Devicu koja je stidljiva i potrebno joj je vremena da se opusti. Ukoliko uspostave kontakt i nađu meru - što se ne dešava često, Ovan bi mogao da se začudi strastvenosti koju je probudio u povučenoj Devici! Dok je Ovan izuzetno ljubavno zainteresovan, Devica je promišljena i stidljiva. Da biste stigli do njenog kreveta, obratite pažnju na izgled, garderobu, parfem, rečnik i - higijenu. Tek onda imate malih šansi. Savet: Ovnovi bi trebalo da se okrenu Devicama samo ako su na pustom ostrvu, gde - nema drugog izbora!

OVAN I VAGA:
Oboje su izuzetno erotični i dopunjavaju se. Strast Ovna i nežnost Vage mogu da budu divna kombinacija za zajednički život. Nevolje mogu da nastanu ukoliko se sukobe sebičnost Ovna i razmaženost Vage. Oba znaka poseduju jak eros i želju za ljubavi. Odlično se slažu i lako se prepoznaju. Predigra im je veoma važna, baš kao i korišćenje nekog od priručnika u stilu 'Ljubav u 100 poza'. Savet: ako ne volite 'pozu 69', bolje se ne upuštajte u ovu vezu jer će biti razočaranih.

OVAN I ŠKORPIJA:
I Ovnovi i Škorpije su zainteresovani za ljubav i to uvek i u svako doba dana! Njihova veza je puna strasti, uživanja, uspona i padova. Međutim, pošto se ova dva znaka suštinski razlikuju, neophodno je da oboje posvete pažnju željama partnera. Čest uzrok prekida može da bude preterana ljubomora, zato čuvajte se! Ovo je kombinacija na granici erotskih perverzija, uz grubi i brutalnu ljubav. Ako sretnete ovaj par sav izgreban i u flekama, budite bez brige! Nije tuča u pitanju, već vatreni okršaj u krevetu. Savet: iz ove veze regrutuju se ljubitelji grupnog odnosa.

OVAN I STRELAC:
Evo dva tipa koje vezuje nepresušni entuzijazam i optimizam. Sve što rade, radiće punim srcem, sagorevajući za ideale. Idealan su i erotski spoj. Mogli bi da ostvare dugotrajnu i srećnu zajednicu. Ovnovom temperamentu odgovara Strelčeva izdržljivost i kondicija. Pošto je privlačnost obostrana, bez okolišenja stupaju u erotske veze. U samom činu imaju jednaku toplinu, tempo i takt. Ljubavni i prijateljski odnosi - podjednako jaki i prijatni.

OVAN I JARAC:
Njihov ljubavni odnos pre liči na borbu nego na vođenje ljubavi. To su dve osobe koje žive u dva potpuno različita sveta. Jarčevi umeju da vole, ali ne i da to pokažu, dok za Ovna život bez strasti nema smisla. Morali bi mnogo da se potrude da bi došli do kompromisa. Ova veza je daleko od idealne, jer se partneri nalaze u stalnom rivalstvu. Ovnovi su veliki ekscentrici, a Jarčevi konzervativci. Obe strane umeju i bolje da iskoriste svoje vreme.

OVAN I VODOLIJA:
Kad se ovaj par sretne, kontakt mnogo obećava. Ovo je često ljubav na prvi pogled. Iskrenost i poverenje često karakteriše ovaj odnos, što je odlična osnova za zajednički život. Jedno drugome nikada neće biti dosadni. U ljubavi se odlično slažu. Posle prvog odnosa, obe strane lebde u ružičastim oblacima. Sve to ne traje dugo, jer nastupa hlađenje i otrežnjenje. U ime prijatnih uspomena, ovu vezu valja prekinuti nakon prvog iskustva.

OVAN I RIBE:
Imaju šanse za lep život, samo pod uslovom da tanana Riba energičnost Ovna ne protumači kao grubost. Ribe obožćavaju erotiku, a Ovaj je, kao što je poznato, jedan od znakova koji se najviše zanima za ljubav. Mogu da budu srećni zajedno. Ribe su te koje obožavaju erotiku i često se prepuštaju egzotičnim fantazijama. Budući da je Ovan, pored Škorpije, jedini znak koji se izuzetno interesuje za ljubav, ova će veza biti idealna, pod uslovom da Ovan grubošću ne povredi romantičnu Ribu.

SCENE IZ BRAKA - ILI KAKO OVAN ZAMIŠLJA IDEALAN ŽIVOT

    Vi ste srećna osoba. Za vaš znak kaže se da je impulsivan i ne mnogo obazriv. No, astrolozi kažu da je vaš brak perfektan, iako je sklopljen na brzinu, to jest, iznenada.
    Nije prošao ni jedan sat otkako ste mu nabacili kako bi mogao da izvrši rezervaciju za godišnji odmor, a on se već vratio sa pet prospekata. Kakva vitalna osoba i kakav organizator, šta biste bez njega? Jedva čekate da zajedno odaberete mesto gde ćete se odmarati i provesti leto. Naravno da će biti diskusije, ali na kraju ćete se ipak složiti. Čućete: 'Ne brini, ja ću sve rezervisati i organizovati, nadam se da nemaš ništa protiv, zar ne'?
    Da mu baš ne date potpuno za pravo, odgovorite mu agresivno: 'I ovako to uvek ti radiš', a šapatom kažete, 'hvala dragom Bogu'...

SCENE IZ PAKLA - ILI ŠTA JE ZA OVNA GROZAN ŽIVOT

    Uverili ste se. Da biste dobili sobu u hotelu u avgustu, morate već sada krenuti u akciju. Osećate kako u vama raste bes, a smirićete se tek u turističkoj agenciji. Niste vi krivi, vi ste Ovan! Ah, zaboravili ste najtežu prepreku, vašeg partnera. Ulazite u spavaću sobu i uzvikujete: 'Dušo, da li si mislila na godišnji odmor'? A, ona će: 'Jesi li poludeo? Još mnogo toga ima prethodno da se uradi...' i tako bla, bla, satima. Uzalud pokušavate da dođete do reči. Bujica reči kao 'prvo treba'... probija vam uši. 'Sada idi, hoću da spavam', poslednje su reči koje čujete.
    Vraćate se u dnevnu sobu. Niste se mogli venčati lenjom, indolentnijom i malodušnijom osobom. Jedna knjiga privlači vaš pogled, 'Okeani i morske dubine'. Kakava ideja! Sledeće putovanje biće pomorski safari sa kamerom. Svom partneru poverićete zadatak da snimi morskog psa - izbliza.

JELOVNIK OVNOVA

    Dinamičnom Ovnu hrana je neophodan da bi obnovio svoju energiju. Ako želite da uživa u obroku pripremite mu dobru šniclu, garniranu lovačkim knedlama i salatu od paprika. Nikako ne zaboravite biber i to u većim količinama. Ako se još u frižideru nađe i hladno pivo, Ovan će posluženjem biti prezadovoljan.

IDEALNI DOM ZA OVNOVE

    Izvesno je da Ovan ne teži ka prefinjenosti i uravnoteženom estetskom ukusu. Svakako da oni imaju mnogo vrlina, ali u uređivanju stana veoma često greše i pate od 'prenatrpanosti'. Zato njihove kuće mogu biti sumnjivog ukusa, posebno, ako umerenost zameni želja za 'egzibicionizmom'.
    Slobodan stil, rokoko, antika i modernizam, sve se nalazi na jednom prostoru, kao u ringu. Da se razumemo, nije tačno da svi Ovnovi nemaju ukusa. Mnogi Ovnovi opremaju svoj dom 'rustično', dajući tako oduška svojoj jednostavnoj i konkretnoj prirodi. Llišavajući se lažnog sjaja, ispoljavaju svoju jedinstvenu jednostavnost.
    Napolje statue, dole slike sa zidova, fontanice sa heruvimčićima... Široki kamin, udoban salon, kuhinja od prirodnog drveta, divan parket od kuvanog drveta - to su osnovni elementi na kojima Ovnovi grade svoj idealni dom.

Twiter dugme Facebook dugme Linkedin Dugme RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT NAJBOLJA WEB SKOLA NAJBOLJI SAJT SA BESPLATNIM SLIKAMA