vrh
Meni

Kineski Godišnji Horoskop za 2020.

   Kineski horoskop za godinu Belog metalnog Pacova od 25.1.2020. do 11.2.2020. Kineska astrologija počiva na principu postizanja balansa između dveju suprotnih energija yang i yin tj. jake, pozitivne, muške, aktivne energije i slabe, negativne, ženske pasivne energije. Pozitivno ne znači dobro niti negativno znači loše, to je samo oznaka jačine određene energije. U kineskom zodijaku postoji 12 znakova koji se smenjuju po tačno utvrđenom rasporedu na svaka dva sata, svakog meseca i svake godine. Svaki znak se u osnovnoj postavci kineskog zodijaka javlja u svom autentičnom elementu u yang ili jin obliku ali element zemlje se javlja dva puta u jednom i dva puta u drugom obliku jer predstavlja periode u godini na prelasku sezona.Potrebno je naravno, prvo da utvrdite u kom kineskom znaku ste rođeni, odnosno, koja je životinja vladala vašom godinom rođenja. Da bi ste to lako saznali, ovde dole Vam je mala pomoć, s kojom ćete vrlo lako utvrditi koja je Vaša životinja. Unesite Vašu godinu rođenja. Na primer: 1975. Zatim pritisnite, Moja životinja je,


JASMINKA HOLCLAJTNER -   www.astrozenit.com
Pratite sva dešavanja u vezi astrologije i horoskopa na zvaničnom Youtube kanalu - Jasminka Holclajtner.
Lični horoskop možete naručiti na e-mail: astrozenit@gmail.com i jasminhol@yahoo.com
   Yang znaci su Pacov, pod uticajem jake vode, Tigar, pod uticajem jakog drveta, Zmaj pod uticajem jake  zemlje, Konj, pod uticajem jake vatre, Majmun pod uticajem jakog metala i Pas, pod uticajem jake zemlje.
    Yin znaci su Bivo, pod uticajem slabe zemlje, Zec, pod uticajem slabog drveta, Zmija, pod uticajem slabe vatre, Ovca, pod uticajem slabe zemlje, Petao, pod uticajem slabog metala i Vepar, pod uticajem slabe vode.
    Sva četiri zemljana znaka sadrže osim elementa zemlje i malo elementa znaka koji u mu prethodi tako da je Bivo zemljani znak koji ima u sebi i element vode (prethodi mu Pacov), Zmaj je zemljani znak koji ima u sebi element drveta (prethodi mu Zec), Ovca je zemljani znak sa elementom vatre(prethodi joj Konj) i Pas, zemljani znak (prethodi mu Petao).
    Svaki znak se javlja u ciklusima od 12 godina, svaki put u drugom elementu, tako da su rođeni u godini Belog metalnog Pacova,rođeni 1960.
    Lunarna godina počinje svake godine na drugi datum od sredine januara do sredine februara u zavisnosti od pozicije mladog Meseca a solarna kineska godina počinje uvek 4.februara sa mesecom Tigra.
   Godina metalnog Pacova se smatra srećnom godinom za one aktivne, preduzimljive, što nije slučaj svake godine. Kada vlada godina yang znaka koji se javlja u elementu koji je kompatibilan sa osnovnim elementom znaka, kao što je to slučaj sa Pacovom koji je yang voda i javlja se u obliku metala, a metal i voda su kompatibilni jer metal podržava vodu, onda se može očekivati da je uspeh lako postići.

PACOV (1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008)

    Kao prvi znak kineskog zodijaka, Pacov se oseća pozvanim da rešava mnoge probleme i smatraće sebe odgovornim ako se mnogo toga ne bude odvijalo kako on želi. Pacov pripada jakom yang vodenom znaku i kompatibilan je sa Majmunom koji je jak, yang metalni znak. Metal podržava vodu i Pacov neće moći ništa da uradi bez nečije podrške a ukoliko mu bude uskraćena, on će shvatiti da je sam sebi najbolji prijatelj. Samopouzdanje jednog Pacova je izuzetno veliko tokom ove godine. S obzirom da ima grandiozne planove, njemu će biti potrebno mnogo novca da bi uspeo u tome što želi ali mu upravo može ponestati novca jer može biti sklon grandomaniji. Pacov će se slagati sa Bivolom, Psom, Zmajem i Majmunom ali ne i sa Konjem. Sa Tigrom može imati komplikovan odnos i ako Tigar bude sklon kritici ili ako bude previše zahtevan, bilo da se radi o poslu ili ljubavi, Pacov će ga udaljiti iz svog života.
    Glavno osećanje koje će preovladavati tokom cele godine biće potreba za sigurnošću.Po mnogim pitanjima, Pacov će biti veoma tajanstven i sklon da se druži samo sa uskim krugom ljudi u koje ima maksimalno poverenje. Imaće potrebu da potčini svojoj volji jednog Tigra ili Zeca a u Zmaju će naći sagovornika ali moraju imati zajedničke interese inače se neća dobro slagati. Sa Konjem odnos može biti dinamičan, sve zavisi od podznaka i godišta Konja. Sa rođenima 1966.neće se slagati ali će se dobro razumeti sa onima koji su 1978. godište dok će sa 1990. morati da dobro taktizira.
    Rođeni 1948. grabiće svaku šansu za zaradom, Oni iz 1960. teže dominaciji i uspehu, rođeni 1972.tražiće nekog ko će ih bezrezervno voleti, oni iz 1984.mogu doživeti veliki profesionalni uspeh, 1996.godište može imati strastvenu, burnu ljubav.
    Što se zdravlja tiče Pacov može biti sklon samopovređivanju i bolestima bronhija, pluća i bubrega.

Vreme vladavine Pacova od 23-1 h
Amulet- Zelena figura zmaja - konja (PiYao)
Zlatna (mesingana) kornjača - zmaj. Narukvica od opsidijana sa pet kuglica žute, crvene, bele,plave i zelene boje koje predstavljaju svih pet elemenata.
Boje koje donose sreću: roze i žuta a trebalo bi da izbegava crnu koja je boja yang vode a previše vode može doneti finansijske gubitke.


BIVO (1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)

    Ovo može biti veoma iscrpljujuća godina iako se Pacov i Bivo dobro slažu. Na emotivnom planu neko može opteretiti Bivola svojim problemima ili možda svojom ljubavlju, očekujući isto zauzvrat a Bivo neće biti u stanju da na to odgovori. Bivo će morati da mnogo radi da bi nadoknadio velike troškove ili će imati velika ulaganja. Bivo bi svakako trebalo da izbegava rasprave sa osobama rođenim u godinama koje se završavaju na nulu jer će im oni oduzimati energiju. Većina Bivola neće želeti da se po svaku cenu upušta u rizične poslovne transakcije niti u ljubavne veze sa komplikovanim, ambicioznim osobama. Samostalni projekti, samofinansiranje svojih ideje, umetnički projekti, donose sreću i novac. Samoća je najbolji lek za Bivola, trebalo bi da se negde osami i da radi na miru. Umerenost u svemu je glavni putokaz a uspehu i ličnom zadovoljstvu. Prolećni meseci donose mogućnost materijalne satisfkacije i uspeh u poslu dok tokom letnjih meseci moguć je početak ljubavne veze.
    Jedan Konj i Majmun mogu biti prilično naporni u svojoj želji da Bivolu pomognu u nečemu što on može i sam da sprovede u delo. Kolegijalni odnosi se pretvaraju u ljubavne i donose razgovore o nekim budućim projektima ili o dugoročnim poslovima. Najvažnije što treba da Bivo uradi u ovoj godini je da završi započete poslove, da nešto privede kraju, da raščisti sa sobom kako će dalje organizovati svoj život i da štedi energiju samo na ono što mu donosi dobro, uključujući tu i članove porodice. Preterano trošenje vremena na besmislene razgovore ili neprofitabilne poslove donosi nezadovoljstvo i mrzovolju. Bivo bi trebalo da pripazi na pluća i stomak i promeni režim ishrane, da se više kreće, u pravcu zapada i severozapada i da radi na svom stručnom usavršavanju.
    Rođeni 1949. treba da se više odmaraju, 1961. da slede iskusnije i da okončaju započete poslove, 1973. da ne ulaze ni sa kim u konflikte, 1985. imaju prevelike ambicije, 1997. žele da mnogo više putuju.

Vreme vladavine Bivola od 1-3h
Amulet – Figura Bivola od kristala. Bronzana Žaba sa novčićima vezanim crvenim gajtanom.
Boje koje donose sreću: jarko roze, bež, izbegavati zelenu jer odgovara drvetu koje iscrpljuje slabu yin zemlju, element Bivola.


TIGAR (1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010)

    Kao jak, yang, drveni znak koji simbolizuje prosepritet, Tigar uvek teži ka uspehu, bogatstvu i ne zadovoljava se skromnim. Potreba jednog Tigra za dominacijom može mu doneti probleme u komunikaciji. Konj može biti veoma izazovan za oba pola. Najbolji period za ljubav je leto dok bi jesen mogla doneti probleme koji bi se mogli pred kraj godine srediti. Tigar je samouveren ali nailaziće na prepreke ako se bavi poslovima zbog kojih je često prisutan u javnosti. Biće predmet zavisti i najverovatnije da će često dolaziti u konflikt sa poslovnim partnerima tako da bi bilo bilje da se sam upusti u neke nove poslove i da ima maksimalnu samostalnost. Majmun i Petao mu mogu pokvariti račune.
    Novac će moći da zaradi i iz nekih honorarnih poslova. Moguća je saradnja sa jakim znacima poput Zmaja i Psa ali će Tigar morati da poštuje pravila igre. Njegovo vreme nastupa u februaru, martu i aprilu kada razvija poslove, dok će tokom leta, posebno u avgustu biti izložen zavisti i jakoj konkurenciji. Jedan Pacov se može ponuditi da mu reši finansijske probleme ali ne pod naročito povoljnim uslovima. Njegove savete treba iskoristiti i učiti od njega kako se razvija biznis. Trebalo bi da bude taktičan u odnosima sa Bivolom i Ovcom kada se radi o emotivnom odnosu a kada su poslovi u pitanju, sa Zmajem i Psom. Tigar će želeti da putuje i to će najverovatnije biti negde u pravcu zapada. Prejake emocije mogu dovesti i do razočarenja u avgustu i septembru kada može biti sklon problemima sa plućima i stomakom.
    Rođeni 1950. biće skloni konfliktima, 1962. godište ima mogućnost da se zaljubi, 1974. oseća da ima konkurenciju u ljubavi, 1986. sa mnogo entuzijazma razvija poslove a 1998. se oslanja isključivo na sebe ili članove porodice.

Vreme vladavine Tigra od 3-5 h
Amulet - Carski novac (na crvenom lančiću pet novčića), par Mandarinskih patki.
Boje koje donose sreću: siva, ljubičasta, ne treba koristiti tirkiznu boju jer je to boja yin drveta i slabi snagu Tigra.


ZEC – ili MAČKA (1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999. 2011)

    Kao slab, yin drveni znak predstavljan je cvećem ili bambusom, Zec je diskretan i sposoban da oseti opasnost. Za njega ovo može biti godina opasnosti ako bude pokazao takmičarski duh jer će biti izložen velikim izazovima. Godina je dobra za promene, moguće i stana, posla, odlazak van zemlje. Glavna opasnost se krije u kontaktima sa lukavim osobama kojima Zec imponuje ali će želeti da mu nametnu svoju volju. Tigar i Zmija mogu podržati ambicije jednog Zeca. Ovo je godina u kojoj  je Zecu potrebna podrška za njegove ambicije i to od strane jednog Petla ali ako se odluči za saradnju sa njim, treba da se drži dogovora. Majmun može biti za Zeca previše naporan.
    Zec ne sme da dopusti da mu drugi nameću svoju volju i o svojim planovima ne treba nikome da priča. Samostalnost i tajanstvenost su njegovo najjače oružje ali može dobiti ponudu za timski rad što će za njega biti veoma stresno ali i isplativo. On će to prihvatiti uz veliki napor da sačuva svoju individualnost. Njegov društveni život će biti prilično ograničen, uglavnom na one sa kojima radi ili koji su mu neka vrsta podrške. Finansijski je verovatno nezavisan i moguće da je veoma dobrog materijalnog stanja ali  time nije zadovoljan a s druge strane verovatno rado pozajmljuje i daje novac kada ga zamole za uslugu. Tokom ove godine Zec će biti jedan od znakova koji ima dovoljno novca. Ljubavni život je veoma stabilan.
    Rođeni 1939. treba da obrate više pažnje na zdravlje, 1951. na konkurenciju na poslu a 1953. na ljubavne probleme, 1975. gradi karijeru, 1987. doživljava uspeh.

Vreme vladavine Zeca od 5-7 h
Amulet – Par pasa koji sede, narukvica od tigrovog oka.
Boje koje donose sreću: pink, žuta. Crvenu treba da izbegava jer odgovara jakom yang elementu vatre koji nije kompatibilan za Zecom.

ZMAJ (1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012)


    Zmaj spada u najsamouverenije znake. Teško ga je pokolebati i druži se uglavnom sa onima koji su mu slični po jačini karaktera. Za njega će ovo biti sjajna godina jer se jako lepo razume sa jednim Pacovom i nikada ne oseća opasnost od ovog znaka čak i ako su konkurencija. Pacov kao jak vodeni znak ne može da ugrozi jak zemljani znak iako se ovog puta javlja u obliku metala koji se vadi iz zemlje zbog čega bi Zmaj trebalo da to bukvalno shvati, možda će stalno morati da nekog finansira. Postojaće neke osobe koje će želeti da iskoriste poznanstvo i veze sa Zmajem radi svoje lične koristi.
    Mnogi će pokušati da mu naprave neke neprijatnosti na poslu da bi ga diskvalifikovali. Konkurencija može biti jedan Majmun dok će Petao biti izuzetno dobar kao saradnik. Potreban je oprez u februaru i martu ako Zmaj bude započinjao nov posao ali biće mnogo izazova jer je godina Pacova za Zmaja godina moguće velike zarade ali Zmaj se može ponašati prilično ležerno prema novcu i može biti nesmotren u svojim troškovima. Potrebno je, ako je Zmaj mlad, da uči od iskusnih, da ne bude previše samouveren.
    Damama Zmajevima posebno će imponovati partner u znaku Pacova a muškarcima Zmajevima dame Tigrice. Konj može biti veliki izazov i na poslu i u ljubavi posebno tokom leta kada se i jedna Ovca može umešati u život jednog Zmaja. U avgustu i septembru moguć je flert sa osobom kojoj Zmaj neće odoleti ali tek decembar može doneti pravu veliku ljubav ako se to ne dogodi u februaru i martu.
    Rođeni 1940. i dalje su veoma ambiciozni i aktivni. Generacija 1952. je sposobna da zaradi mnogo i veoma empatična, 1964. upornošću dolaze do cilja, 1976. ne plaše se konkurencije ali mogući su problemi ili veliki izazovi na poslu. 1988. planiraju brak ili kupovinu stana, 2000.  izuzetno ambicioznii preduzimljivi.

Vreme vladavine Zmaja od 7-9h
Amuleti – Mandarnske patke od mesinga u paru. Privezak za ključeve od srebra sa utisnutim likom lekovitog bude plave boje, figura konja - zmaja u paru. Pirit i ametist kao poludrago kamenje štiti Zmaja u bilo kom obliku.
Boje koje donose sreću: bordo i siva. Treba da izbegava žutu jer je boja zemlje, a Zmaju to nije potrebno jer je jaka, yang zemlja.


ZMIJA (1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013)


   Izuzetno dinamična godina u kojoj Zmija mora da bude hladnokrvna i staložena jer pripada yin, slabim vatrnim znacima a Pacov je yang jak vodeni znak koji može začas da ugasi slabu vatru zato se ne treba igrati sa jakim znacima poput Konja, Pacova, Tigra ili Majmuna. Zmija mora da bude mnogo lukavija nego što je inače jer je Pacov još lukaviji od nje. Ovo će biti mrtva trka sa konkurencijom jer je Zmija mudra, filozof i otmena, ne otima, ne grabi šanse nego čeka. Mora da prati sve što se dešava u okviru njene profesije ako želi da napreduje da ne bude u situaciji da propusti priliku, posebno u proleće i u jesen. Ove godine je potrebna mnogo veća spremnost da se uči od jačih jer će biti ponuda za posao koji bi mogao biti sjajna šansa za karijeru, posebno u junu ali Zmiji to neće baš sasvim odgovarati.
    Ako se Zmija bavi umetnošću, mnogi će se otimati o nju i želeće da joj budu menadžeri, postoji simbolika rada za druge ili podele novca. Ne treba rizikovati sa prelaskom na neko novo radno mesto. Zmija ima mnogo više šanse da napreduje na sadašnjem. Trebalo bi da bude odvažna i da ostvi utisak osobe koja je sigurna u sebe i da svojim diplomatskim sposobnostima postigne ono što želi. Mnogi strepe od mišljenja jedne Zmije, uključujući tu i ljubavnog partnera i ako se radi o Majmunu ili Petlu, Zmija je za njih autoritet a oni se njoj dive. Ljubavni život treba držati podalje od očiju javnosti jer će mnogi komentarisati ponašanje jedne Zmije. Slobodne Zmije mogu stupiti u vezu sa Zmajem, Zecom, Bivolom ili Ovcom. Patiće od povremenih tegoba zbog pada imuniteta i izloženosti stresu.
    Rođeni 1941. i 2001. imaće jaku konkurenciju u poslu, oni iz 1953. mogu biti autodestruktivni i melaholični, 1965. pokazuje veliku dozu svojeglavosti i ambicije, 1977. godište započinje nov posao i novu vezu a rođeni 1989. mogu biti previše trpeljivi ali istrajni i vredni.

Vladavina Zmije je od 9.-11 h
Amulet - Mandarinske patke od mesinga. Drvo novca pravo ili u vidu figure bonsai kristalnog drveta.
Boje koje donose sreću: svetlo žuta, bledo plava, boja breskve. Ne odgovara crna jer vlada jakom, yang vodom koja lako može da ugasi yin, slabu vatru, element jedne Zmije.


 KONJ (1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1990, 2002, 2014)


   Konj je rival sa Pacovom pa se ne može reći da je ovo sjajna godina za Konja ali je veoma izazovna i oni koji planiraju da naprave značajnu promenu u životu imaće za to priliku. Konj kao najvatrniji najviše yang - jak kineski znak nikada ni od čega ne odustaje, pitanje je jedino kako će uspeti da se izbori sa svojim ambicijama i sa okolnostima koje će često biti veliki izazov. Ništa ne može da zaustavi Konja. Nalaziće sagovornike u jednom Zmaju, Bivolu, Tigru i imaće potrebu da oko sebe okupi ekipu onih koji će ga podržati. Njegova žestoka narav može doneti probleme na ljubavnom planu jer će pokušati da nametne partneru svoju volju. Sa Pacovom koji ga u stvari veoma intrigira, kao i jedan Majmun neće moći lako da uspostavi harmonične odnose.
    Problem za Konja je izazov kome ne može da odoli. Što je veći izazov, to više Konj ima potrebu da na taj izazov odgovori na najbolji mogući način. On se u stvari bori sa sobom i sa izazovima i u tome uživa. Tokom ove godine možete imati poveće izdatke na nešto što vam nije neophodno, na neki luksuz. Prijatelji igraju veliku ulogu u životu jednog Konja ali on neće biti u stanju da napravi selekciju između onih koji su iskreni prijatelji i onih koji to nisu. Tigar i Zec mogu privući Konja svojom energijom.Ako bude spremaniž za timski rad, moraće da kontrolišete svoj temperament i da ne dopusti da pobedi impulsivnost. Može biti preosetljiv, sujetani i osvetoljubiv kada je ljubavni život u pitanju. Ako je u dugogodišnjoj vezi,  ćak i ako je nezadovoljan, ne bi trebalo da raskida u afektu.
    Rođeni 1942. mogu imati problema sa zdravljem, reuma i bubrezi, 1954. godište pokušaće da reši važne porodične probleme, 1966. najaktivniji su i spremni na velike i značajne promene u životu, 1978. biće oprezni i neće imati poverenja u one koji daju lako obećanja, 1990. preterana ambicija i direktnost donose probleme, 2002. moguća fatalna ljubav sa osobom koja im ne odgovara.

Vreme vladavine Konja od 11-13h.
Amuleti - Figura konja, od mesinga ili zlatne boje.  Drvo novca ili drvo bambusa.
Boje koje donose sreću: bela, srebrna, bež. Treba da izbegava zelenu, jer pomaže vatri da gori što nije povoljno u godini vode i metala, iscrpljuje vatru.


OVCA ili KOZA (1919, 1943, 1955, 1967, 1979, 2001, 2013)


    Ovo je godina u kojoj Ovca, ako bude dovoljno mudra i ako se bude ponašala odgovorno i zrelo, može da reši mnoge probleme. To će uzrokovati stres jer će morati da donosi važne odluke. Kolebljivost jedne Ovce je njena karakterna osobina. Ovca pripada yin, slabom zemljanom elementu sa malo elementa vatre i smelija je od Bivola, drugog yin, zemljanog znaka ali je ipak spremnija da se upusti u rizičan posao. Tokom ove godine često će putovati da bi ostvarila svoje želje.
    Ovca je nežan, rafiniran znak i pod uticajem yang - jake vode može imati mnogo širu sliku svega što joj se dešava u životu, bilo da se radi o njenoj ambiciji, perspektivi u vezi sa karijerom ili će želeti da proširi svoja znanja, zbog čega je povoljna godina za sve one koji moraju da stiču iskustva i da se usavršvaju. Odlična godina za one koji dopuštaju drugima da ih vode i da budu u potčinjenom položaju na kome uče jer će vrlo brzo napredovati. Osećaće odakle duvaju nepovoljni vetrovi, biće na oprezu i njena intuicija će biti izrazito naglašena što će joj pomoći da se snađe u mnogim životnim, važnim situacijama.
    Znaci koji vam odgovaraju su Konj, Zec i Vepar i najverovatnije će imati priliku da negde otputuje zajedno sa nekim ko će vam se dopasti. Možete se zaljubiti potpuno iznenada u neki yang znak, Tigra ili Pacova.
    Rođeni 1943.  mogu obnoviti neka stara prijateljstva, 1955. imaće potrebu da osiguraju svoje vlasništvo ili kupe neku nekretninu, 1967. upuštaju se u nove poslove veoma uspešno, 1979. biće neoprezni sa novcem i mogu biti skloni povećim troškovima, 1991. imaće potrebu da drže kontrolu nad svojim životom i neće dozvoliti nikom da im se meša u odluke.

Vreme vladavine Ovce od 13-15 h
Amuleti - Narukvica od opsidijana sa pet perlica raznih boja analogno elementima, plava, crvena, zelena, žuta, bela. Figura zlatne ovce.
Boje koje donose sreću: siva, plava i crna. Ne odgovara pink jer je prejaka za kombinaciju zemlje - vatre koji vladaju Ovcom.


 MAJMUN (1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016)

   Majmun je znak koji ne prolazi  neprimećen jer  je harizmatičan, pravedan, polemičar, zanimljiv, spreman da se nađe svima pri ruci. Empatičnost je njegova glavna osobina, posebno kada se radi o slabim, nemoćnim i to će u godini Pacova biti još naglašenije jer će moguće baš s predstavnikom ovog znaka biti uključeniu neki veći humanitarni projekat. Rođen pod uticajem yang - jakog metala koji simbolizuje dva potpuno različita tip ponašanja i karaktera od izuzetno upornih, ambicioznih i fokusiranih na cilj to onih koji su neodlučni, lenji i detinjasti tokom godine metalnog Pacova Majmun je takođe sklon da ide iz krajnosti u krajnost. Metal pomaže vodu i Majmun je taj koji će biti mnogima potreban. Voda podstiče kreativnost kod jednog Majmuna, njegove emocija i potrebu za isticanjem, uspehom.
    Biće spreman da uči od drugih i najverovatnije će biti uspešan u poslu. Tražiće društvo onih koji mogu da mu pomognu ali i on će biti veoma preduzimljiv i nalaziće se onima kojima će biti potreban. Majmun može sklopiti dobre poslove u aprilu dok će u junu biti pred velikim izazovom, bilo da je ljubav u pitanju ili posao. Jesen može biti stresna ako budete previše insistirali na nečemu što ona druga strana, bilo da se radi o poslovnom ili ljubavnom partneru ne prihvata. Moguća su putovanja na zapad ili na severozapad, što donosi sreću.
    Rođeni 1944. mogu biti prilično svojeglavi, 1956. će biti previše uporni da reše svoje finansijske probleme, oni rođeni 1968. uvećaće prihode, 1980. godište je spremno da započne nov posao a 1992. imaće priliku da uđu u strastvenu emotivnu vezu ili da obnove nekadašnju vezu.

Vreme vladavine Majmuna od 15-17 h
Amulet – Par pasa koji sede, narukvica od tigrovog oka.
Boje koje donose sreću: žuta, svetlo roze, svetlo žuta a crvenu boju bi trebalo izbegavati.


PETAO (1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017)

   Znak koji je pod uticajem yin, slabog metala, praktičan i samosvestan, uspeva da dobro organizuje svoj život. Godina Pacova nije sjajna za Petla jer Petao se može osetiti napuštenim ili izigranim od strane nekog Majmuna, Konja ili upravo Pacova. Dobra organizacija života je ono što je Petlu neophodno ali on ne uspeva uvek da drži konce u svojim rukama i verovatno će morati da ulaže dodatne napore da bi uspeo u nekom velikom projektu na kome verovatno neće imati baš sjajne saradnike. Petao je spreman da načini ustupke ali ne uvek pod tuđim uslovima. Problem koji Petao može imati u ovoj godini biće rezultat njegovih pokušaja da nekog stavi pod svoju kontrolu jer će pokazati perfekcionizam i postavljaće uslove ali naići će na tvrd orah, teško da će uspeti da sprovede sve što je zamislio.
    Prevelike ambicije mogu biti nerealne jer okolnosti neće uvek biti povoljne. Petao će imati osećaj da mu neko stalno kontrira. Jedan Zmaj će mu pružiti podršku, kao i neki Bivo ili neka Ovca. Petao je eleitista, ali organizovan, drži sve pod svojom komandom na fini način. Oni koji ga ne vole, pripisaće mu da je autokrata, da previše nameće svoju volju. Rigidnost može biti povod za finansijske gubitke, neće umeti da se snađe u pregovorima, posebno sa dominantnim, lukavim osobama. U ljubavi će biti nepoverljiv mada mu se mnogi mogu svideti, neće se lako upuštati ni u kakvu vezu.
    Rođeni - 1945. biće skloni konfliktima zbog svog rigidnog stava 1957. godište moguće nervnim krizama i razočarenju u ljubavi, 1969. godište ima potrebu za materijalnom sigurnošću,  1981. godište ne bi trebalo da se suprotstavlja autoritetima 1993. godište nepraktični i neodlučni.

Vreme vladavine Petla od 17-19h
■ Amulet – Figura bronzanog Petla koji sedi na brdu metalnih novčića. Činija od žutog žada, figura drveta od žutog žada. Alternativa je nakit od svetlo žutog ćilibara.
Boje koje donose sreću: roze, plava, bela, srebrnata. Nepovoljna - ljubičasta.


 PAS (1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018)

  Naporna godina za Psa koji je najsličniji Zmaju, drugom yang - zemljanom znaku koji teži visokoj poziciji. Kako je ovo godina metala koji se vadi iz zemlje, Pas će morati mnogo da se trudi da bi postigao ono što želi planira. Biće previse okupiran tuđim uspesima, mišljanjima okoline i želeće da svima da na znanje da on može da im parira zbog čega može previse energije gubiti ne nepotrebno rivalstvo. Ovo je godina u kojoj su mogući razni neprijatni obrti u finansijama i na zdravstvenom planu zbog iscrpljivanja u težnji da bude još usepšniji. Nije momenat da Pas menja radno mesto ali mora da promeni svoj stav prema sopstvenim ambicijama i prema onome što mu upravo to radno mesto omogućava. Više tolerancije prema kolegama, nadređenima, prema svima koji su suprotnih stavova doneće mu više koristi od suprotstavljanja.
    Ljubavni život može biti daleko bolji od poslovnog i moguće da će mnogi predstavnici ovog znaka želeti da stupe u brak, da osnuju porodicu ali i to može na njih delovati iscrpljujuće ako od sebe očekuju nemoguće. Biti savršen u svim oblastima života je nemoguće a Pas nije toga svestan. Trebalo bi da napravi promenu u svakodnevnom životu u svim aspektima. Da se fokusira na samostalne projekte koji donose profit i da prihvata pozive samo iskrenih, odanih saradnika. Sklonost ka polemisanju stvara mu neprijatelje. Saradnja sa Pacovom i Majmunom može biti dobra ako bude popustljiv, sa Tigrom dobra ako pokaže više razumevanja za njegove ambicije. Treba da promeni režim ishrane i da bude oprezan u saobraćaju.
    Rođeni 1946. težiće visokoj poziciji u društvu, 1958. želeće da osiguraju svoju finansijsku stabilnost, 1970. biće skloni polemici 1982. sentimentalni, tragaće za iskrenom ljubavlju, 1994. svojim rigidnim stavom mogu stvoriti probleme na poslu.

Vreme vladavine Psa od 19-21h
■ Amulet – Par pasa koji sede, narukvica od tigrovog oka
Boje koje donose sreću: bordo, žuta, bela. Nepovoljna - zelena

VEPAR (1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019)

   Kao diskretan, ljubazan, umetnički nastrojen znak koji teži harmoniji ali i hedonizmu, mudar da prepozna autoritete i spreman da sebi da sporednu ulogu, mnogo postiže jer je jedan od omiljenih znakova kineskog zodijaka. Veprom vlada slaba voda i njemu Pacov imponuje. On ume da uči od jačih, boljih, sposobnijih tako da godina jakog metala i jake vode predstavlja za Vepra sjajnu šansu da se i sam oproba u nekim velikim projektima. Mana Vepra je da može biti sebičan i previše okupiran samo svojim ciljevima. Ipak, on će biti u stanju da se, ako mu se ukaže prilika za to, angažuje u timskom radu i postavi prijateljski i kolegijalno. Vepar često zavisi od drugih jer ume da štedi svoju energiju i prepušta ljubavnom ili poslovnom partner važne odluke što baš nije tako mudro u toku ove godine jer će se od njega očekivati preduzimljivost.
    Imaće prilike da bude u društvu važnih, uticajnim osoba koje će mu nuditi prilike da napreduje u poslu, da uđe u neke smele finansijske investicije i transakcije. Sa Konjem treba da bude oprezan, kao i sa jednim Tigrom koji mogu biti veoma naporni u saradnji i emotivnim odnosima, previse zahtevni. Moći će često da putuje i to će mu doneti veliko zadovoljstvo i nove poslovne šanse. U ljubavi će biti smeo, zaljubljiv, sklon flertu, možda će raskinuti jednu vezu i odmah ući u drugu ili će ako je u stablnoj vezi, ući u brak.
    Rođeni 1947. imaju podršku za svoje ambiciozne projekte, 1959. godište težište stavlja na finansijsku sigurnost, 1971. spremni su da se upuste u smele projekte sa strancima, 1983. Biće veoma zaljubljivi, moguće da stupa u brak, 1995. Uspeh u ambicioznim poduhvatima.

Vreme vladavine Vepra od 21-23h
Amulet – Figura belog slona, privezak za lančić od belog zlata ili srebra.
Boje koje donose sreću: bledo crvena i žuta. Nepovljna - jarko crvena.


     RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT  NAJBOLJA WEB SKOLA