vrh
Meni

Kineski Godišnji Horoskop za 2019.

   Kineski horoskop za godinu Zlatnog zemljanog Vepra od 5.2.2019. do 24.1.2010. Svake godine se javlja po kineskom kalendaru nov zodijački znak koji vlada cele godine. Elementi se smenjuju po principu slabih i jakih tj. jang i jin i kako je 2018. bila godina jang Braon zemljanog Psa, sledeća tj. 2019. je godina yin, Zlatnog zemljanog Vepra.Potrebno je naravno, prvo da utvrdite u kom kineskom znaku ste rođeni, odnosno, koja je životinja vladala vašom godinom rođenja. Da bi ste to lako saznali, ovde dole Vam je mala pomoć, s kojom ćete vrlo lako utvrditi koja je Vaša životinja. Unesite Vašu godinu rođenja. Na primer: 1975. Zatim pritisnite, Moja životinja je,


        JASMINKA HOLCLAJTNER -   www.astrozenit.com
Pratite sva dešavanja u vezi astrologije i horoskopa na zvaničnom Youtube kanalu - Jasminka Holclajtner.
Lični horoskop možete naručiti na e-mail: astrozenit@gmail.com i jasminhol@yahoo.com

 
      


   Vepar je poslednji zodijački znak u kineskom zodijaku i javlja se prirodno u elementu jin tj.slabe vode i prethodni prvom zodijačkom znaku Pacovu koji je jang voda. Međutim, svaki zodijački znak u istom elementu se javlja svakih 60 godina tako da je ova 2019. godina po kombinaciji elemenata tj. slaba zemlja- slaba voda u vidu Vepra ista ona koja je bila 1959. Vepar je miran, hednostički znak, teži harmoniji ali nije mnogo vredan, tako da ga bije glas lenjivca ali iznenadili biste se kada biste znali koliko uspešnih osobe je rođeno upravo te godine. Baš zato što cene svoj komformizam oni su jako praktični i sve brzo završe da bi im ostalo dovoljno vremena za uživanje. U tom duhu će biti i ova godina samo što će svaki znak drugačije odreagovati na upravo takve tendencije, neko će biti sposobniji a neko manje sposoban da sebi organizuje život tako da može da više vremena posveti uživanju.PACOV (1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008)

    Spadate u vredne, sposobne, aktivne znake koji nikada ne miruju i koji uvek prave neke planove ali naravno kao i svaki znak javljate se u pet različitih elementa pa ćete tako, ako ste rođeni 1984.biti veoma ambicozni, 1996. zaljubljivi, 1960.inventivni a ako ste rođeni 1948.bavićete se krupnim biznisom dok će oni rođeni 1972.praviti grandiozne planove koji neće biti tako lako ostvarivi tokom 2019. kao da će biti uvod za sledeću godinu koja će biti godina Pacova.
    Vama odgovara ležernost jednog Vepra I njegov pogled na život i možete upravo sa predstavnikom ovog znaka naći zajednički jezik i uspeti da se složite, bilo da se radi o poslu ili ljubavi.Mnogo toga za vas će predstavljati izazov i vi mu nećete odoleti tako da možete imati povremeno i gubitke, posebno ako ste skloni kokci ili igrama na sreću. Za mnoge ćete biti uzor i uspevaćete da im se nametnete kao autoritet.
    Ako ste muškarac Pacov, privlačiće vas dame Zec i Vepar možda i neki Bivo a ako ste dama Pacov, tražićete društvo Majmuna ili Zmaja a vama se može udvarati neki Pas. Trebalo bi da izbegavate društvo Konja ili Zmije mogu biti veoma naporni kao saradnici i veoma zahtevni u ljubavi. Imaćte prilike da se istaknte u nekim poslovima u kojima dolazi do izražaja vaša kreativnost i sposobnost da upravlajte drugima, što vama savršeno odgovara. Ovo je godina u kojoj možete doživeti veliku ljubav posebno u martu, julu i avgustu. Na zdravstvenom planu treba da obratite pažnju na sve bolesti zavisnosti i one koje su rezultat preterivanja u bilo čemu, hrani, piću I ne bi trebalo da se bavite ekstremnm sportovima. Opasnost dolazi i od ulaska u tajne veze jer bi, ako se to dogodi, a imate partnera, moglo dovesti do ozbiljnih problema u stalnoj vezi ili braku.
    Odgovara vam siva i tamno plava boja.


BIVO (1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)

    Kompatibilni ste po elementu jin zemlje sa Veprom jer se ove godine javlja upravo u toj formi a to je vaš element s tim što je Vepar u osnovnoj podeli jin voda a vi imate u sebi i malo tog elementa. Ovo bi moglo značiti da se nalazite u sjajnoj godini u kojoj vam mnogo toga polazi za rukom u kojoj uspevate da se adaptirate na neke nove oklonosti na poslu i možda da doživite premeštaj na neko novo radno mesto. Imaćete mogućnost nalaženja posla koji će vam savršno odgovarati po uslovima rada ili ćete upravo sa nekim Veprom ili nekim Zecom odlučiti da osnujete privatnu firmu. Imaćete podršku od mnogih i od onih koji su vam se do skora suprotstavljali i od onih koji imaju poverenja u vas. Ovo bi mogla biti godina velikih uspeha ako ste u prethodnih nekoliko vredno radili ali ako tek sada započinjete neki posao, pitanje je kakav će biti ishod.Nemojte se previše angažovati na poslovima koji ne donose zadovoljavajću zaradu.
    Ovo je godina u kojoj je potrebano da budete mudri i mnogo vredniji je vam se može učiniti da možete lako da dođete do cilja, naročito ako ste rođeni 1985.dok oni rođeni 1997. treba da se maksimalno posvete stručnom usavršavanju, rođeni 1949. da više pažnje obrate na fizičku kondiciju a rođeni 1973. mogu biti skloni da prilično naivno upravljaju svojim emocijama i svojim novcem. Ma koje godine da ste rođeni možete biti pomalo naivni i ući u neke kombinacije koje nisu baš za vas najpovoljnije. Poslušajte savet jednog Pacova,Konja i Zmije a za druženje i izlaske najviše će vam odgovarati Zec, Vepar i neki drugi Bivo.
    Boje koje vam mogu odgovarati i doneti sreću- sivoplava i zlatna. Za sreću u poslu ojačajte jugozapadni sektor stana bonsai drvećem ilili slikama drveća, bambusa.


TIGAR (1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010)

    Prilično naporna godina iako će vam se učiniti da vladate situacijom, naročito ako ste u predhodnoj godini uspeli da uspostavite dobre kontakte sa onima u koje možete imati poverenje i sa kojima ćete nastaviti saradnju. Ipak, pred vama je dug put do ostvarenja profesionalne satisfkacije, posebno bi trebalo da rođeni 1986.pokažu više tolerancije prema šefovima i kolegama dok će rođeni 1974. biti veoma zahtevni, dok će rođeni 1950. i 1962. više vremena posećivati svom emotivnom životu nego karijeri a ipak će imati sreće s novvcem. Rođeni 1998. treba da vode uredan život.Glavna preokupacija jednog Tigra biće u ovoj godini kako da svoju karijeru usmeri u onom pravcu u kome će sebi osigurati bolji rejting u društu i bolji standard nego do sada. Da biste bili uspešni, moraćete da se mnogo više bavite drugima nego sobom, odnosima sa javnošću, umetnicima, osobama koje se bave poslom zbog koga su od koristi drugima i od njih ćete mnogo toga naučiti.
    Vi obično mislite da znate koje je rešenje za vas najbolje ali da biste imali kvalitetan ljubavni i partnerski život, naročito ako ulazite u partnerksi poslovni odnos, moraćete da mnogo više uvažavate druge.Preterano zahtevne i suptilne osobe prilično će delovati na vas iritantno ali ne bi trebalo da na to obraćate pažnju nego da pokušate da od njih nešto naučite.Za nežne suptilne znake poput Vepra i Ovce nećete imati mnogo snage i nerava a privlačiće vas. Trebalo bi da od njih naučite kao da komunicirate sa onima koji imaju kvalitete a nisu nametljivi.Sa novcem nećete umeti baš najbolje da rukujete jer imate velike ambicije ali mnogo toga će delovati na vas ograničavajuće, neke okolnosti koje će nametati moguće jedan Majmuni ili neki Konj.Godina je dobra za emotivne odnose ako ste muškarac Tigar koji voli mirne i tihe dame ali ako ste vi dama Tigar, verovatno će malo kome poći za rukom da vam se po svim pitanjima dopadne.Povremeno vam se može učiniti da ne vladate baš svojim emocijama i nećete imati mnogo strpljenja za zahtevnog partnera tako da više taktičnosti kada je ljubav u pitanju nije na odmet.
    Bolje koje donose sreću- svetlo plava, crna i bledo žuta. Izbegajte kontakte sa osobama na jugu. Zaštitna figura plavog slona. slona.


ZEC – ili MAČKA (1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999. 2011)

    Vaš element je slabo drvo koje govori o prilagodljivisti, o blagosti o umetničkim potencijalima, željom za harmoničnim životom. Sve će vam se to dogoditi ako budete sledili svoje potrebe, ne ugrožavajući druge. Vi ne spadate u znake koji su na bilo koji način nametljivi ali kada imate cilj, idete ka njemu. Trenutno vam je cilj da postignete nešto o čemu ste maštali i to bi moglo da se dogodi mnogo lakše nego prethodne godine kada su energije jake zemlje bile za vas i isuviše naporne.Sve što budete radili nekako će se odvijati mnogo jednostavnije, lakše i bez stresa. Element slabe zemlje koji vlada ovom godinom Vepra sasvim je pogodan za vaš element slabog drveta a uz to je Vepar u osnovnoj postavci pod uticajem slabe vode tako da su se svi faktori stekli da vi možete da uživate i da sa lakoćom postižete cilj.Ako ste rođeni 1939. ili 1999. potrudićete se da proširite svoja znanja i verovatno ćete se baviti intelektualnim radom, oni koji su rođeni 1951. biće više orijentisani na odnose sa ljubavnim partnerom ili porodicom, rođeni 1975. pokazaće želju da srede svoj život i da zarade što više dok rođeni 1987.mogu biti skloni iscrpljivanju, jakom fizičkom naprezanju i napornom radu.
    Naglašena ambicija biće karakteristična za sve rođene u znaku Zeca, nazavisno od godine i zbog toga može trpeti ljubavani život naročito ako ste u vezi sa nekim jakim 'muškim' znakom, posebno sa Konjem ili Tigrom. Čak ni Majmun neće biti dobar kao partner ali neki Pacov ili Pas mogu pokazati razumevanje za vas. Sa Zmajem ćete imati prilično izazovan odnos ali zato sa Zmijom predstoje manje trzavice dok će sa Ovom i Bivolom biti sasvim lep i harmoničan odnos. Petao može od vas očekivati više nego što možete da pružite.
    Radi prizivanja sreće treba da držite u svom uredu kineske novčiće povezane crvenom trakom.
    Boje koje donose sreću su svetlo plava i roze.


ZMAJ (1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012)


    Očekujete veoma uzbudljivu godinu. Koliko ste bili direktni i otvoreni u prethodnoj godini Psa, toliko morate da sada budete smireniji, staloženiji i spremniji na da druge saslušate, uvažite i prihvatite njihove savete i primenite u praksi. Ono što je sigurno je da je ovo godina velikih promena a vaš znak kombinacija jake zemlje sa malo elementa drveta ne snalazi se baš najbolje u godini slabe zemlje i slabe vode.
    Nešto će vam nedostajati i da biste uspeli da započnete nov projekat, posebno će za to biti zaintieresovani rođeni 1952. u saradnji sa Pacovom, oni ki su rođeni 1976.biće uzor drugima dok će se 1964 i 1988.više baviti pitanjem nekretnina a oni koji su rođeni 1940. i 2000. biće skloni buntovnom ponašanju. Ma koji da ste znak, naći ćete nov izvor prihoda i dobre saradnike sa kojima ćete započeti nove poslove. U ljubavi možete biti veoma uspešni, naročito ako ste muškarac Zmaj a dopadju vam se dame Petao, Vepar ili Ovca.Tokom ove godine mnoge loše energije više neće imati uticaja na vas i vi ćete biti spremni da se menjate prema uslovima bilo na radnom mestu ili u privatnom životu.Neko će vam ponuditi saradnju kojubi malo ko odbiao i shvatićete koliko je vas taj mogući partnerski odnos bitan. Najverovatnije da se radi o jednom Vepru, Bivolu ili Ovcu dok će neki Pas takođe pristati na vaše uslove. Proleće može da bude sjajno vreme za ljubav i za nove poslove a ujesen pazite s kim sklapate poslove da ne biste bili prevareni od strane jednog Majmuna. Ne bi trebalo da se previše mešate u poslove onih koji pokuašvaju da vas uvuku u neku intrigu da ne bisete i sami postali deo nje.
    Boje koje vam odgovaraju- zlatna, žuta, tamno plava i tamno zelena. Slika Bude i drvo novca u istočnom delu stana donosi uspeh. A mandarinske patke kao figura štite sektor ljubavi.


ZMIJA (1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013)


   Mnogo toga što vam nije polazilo za rukom sada će biti moguće . Posebno je prethodna godina bila naporna i verovatno ste imali utisak da su neke jake sile preko puta vas kojima ne vredi da se suprotstavljate.Ma koje da ste godiše, vama odgovara godina Zlatnog zemljanog Vepra jer se radi o blagim energijama koje vama savršeno odgovaraju. Ovo je za vas godina po mnogo čemu mnogo laksa jer nećete imati utisak da vam se mnogi suprotstavljaju, bićete skloni da pravite kompromise i da drugima pomažete.Svako dobro će vam se vratiti dobrim i imaćete utisak da vam se mnoga vrata otvaraju. Mnogo je bolja saradnja sa ženama, ma kog da ste pola a muškarci Zmije će biti veoma rafinirani u zavođenju. Moguće su poslovne i ljubavne veze sa Veprom, Bivolom, Zecom a Petao vam može ponuditi posao. Godina počinje pozitivnom energijom i kako bude odmicala, tako može rasti napetost jer ćete biti skloni da preuzimate na sebe odgovornost za mnoge poslove i možda ćete želeti da se po svaku cenu angažujete na nekim velikim projektima ali jedan Majmun ili neki Tigar mogu biti veoma naporni kao saradnici.Pas i Zmaj će biti svesni vaših kvaliteta i možete od njih dobiti veće dužnost nego što vam to odgovara. Na vašu sreću imaćete podršku sa više strana.
    Moguća je obnova prijatestva sa jednom Ovcom a slobodne Zmije će verovatno obnoviti emotivnu vezu sa nekadašnjim partnerom ili će biti spremne da pređu preko mnogo čega.Zbog preterane osetljivosti mnogo dužnosti vam mogu izgledati prejake i nećete se lako snalaziti u novim poslovima i pored podrške starijih i iskusnijih.Sve nove tehnologije i kontakti sa strancima mogu biti za vas više nego korisni.Porodični život može biti veoma miran i zadovoljavajući. Godina je izuzetno povoljna za početak novih emotivnih veza.
    Zaštitni simboli i boje– Mandarinske patke i zvončići mogu doneti sreću, boje bledo zelena i siva.


 KONJ (1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1990, 2002, 2014)


   Prethodna godina jang zemlje za vas je bila naporna jer jang vatra, vaš element pomaže zemlju pa se tako i od vas očekivalo da budete od velike koristi drugima i verovatno ste morali da budete spremni na velike napore i izazove. Sada sve može izgledati lakše jer su smirenije energije u pitanju, jin zemlje u kombnaciji sa jin vodom i kao jak pozitivan znak, posebno ako ste žena možete da uživate.I pored osećanja slobode koji ćete imati, možda će neke okolnosti od vas zahtevati previse suptilnosti i taktičnosti što vam neće uvek odgovarati. Željni ste putovanja, novih avantura, izazova, poslovnih šansi, ipak, treba biti oprezan jer su energije Zlatnog zemljanog Vepra drugačije od energije Konja i moguće da se nećete baš najbolje snalaziti u njoj. Imaćete potrebu da izlazite više nego ranije ali i da ulazite u rizične finansijske transakcije tako da po pitanju novca nećete biti baš mudri, mogući su poveći izdaci na luksuz, posebno na luksuzna putovanja.Ovo je godina velikih očekivanja zbog čega ćete imati potrebu da se družite sa osobama koje su vam slične po talentima, interesovanjima i društvenom statusu.Mnogi će se po prvi put ozbiljno zaljubiti i to moguće u osobu koja je iz nekih drugih krajeva, moguće iz inostranstva.
    Prolećni meseci donosi neke nove šanse za napredovanje u poslu i nove ideje ali kako godina bude odmicala, tako se možete sve više suočavati sa nekim problemima na koje niste računali, posebno ako budete skloi povećim, neplaniranim troškovima. Mnogi će razmišljati o preseljenju u neku stranu zemlju,bar privremeno zbog boljeg standarda.Ono čega treba da se čuvaju su površne emotivne veze i sklonost ka porocima.Moguće su dobre emotivne veze sa Zmajem i sa Ovcom.Treba da izbegavaju emotivnu vezu sa Pacovom.
    Boje koje im odgovaraju su- zelena,žuta a kao zaštita figura konja.


OVCA ili KOZA (1919, 1943, 1955, 1967, 1979, 2001, 2013)


    Godina Zlatnog zemljanog Vepra je za Ovcu jedna veoma uzbudljiva godina prepuna raznih obrta i događaja. Fini znak koji se ne snalazi uvek najbolje, posebno kada je okružen drskim i nadmenim osobama, uvek teži harmoniji, preosetlijva, biće spremna da da od sebe maksimum u ovoj godini ali samo u okviru poslova koje će obavljati samostalno, ukoliko ima privatnu firmu ili je slobodni umetnik. Ovca inače ne voli disciplinu a vredna je i spremna da mnogo toga uradi što se od nje očekuje ali ne vli da jo bilo ko naređuje. Ovca zna za red i njen pristup obavezama je drugačiji nego kod jednog Vepra, koji je primarno lenj tako da Ovca neće tolerisati bilo kakvu površnost niti laka rešenja.Ipak, kada je ljubav u pitanju, Ovca se upravo može zaljubiti u nekog Vepra, Tigar i Majmun je mogu intrigirati ali sa njima bi emotivna veza bila veoma teška. Konj joj se može udvarati kao i jedan Pas koji može podsticati njenu ambiciju. Ovo je godina raznih promena, kako na poslovnom tako i na ljubavnom planu i Ovca će uživati u društvu osoba sa kojima će imati o čemu da priča.Ovo je godina u kojoj će Ovce imati utisak da moraju da se takmiče sa mnogima i da drže tempo što nije lose za njih jer povremeno umeju da se opuste ili povuku u sebe. Društveni život biće veoma raznlik.
    Možda će potpuno promeniti svoje okruženje što će joj veoma odgovarati.U proleće su mogući novi poslovni izazovi i prilično tenzije u odnosima sa jednim Tigrom ili nekim Zmajem. Zec se može udvarati Ovci ali ona će odolevati izazovima jer će često boraviti u velikim društvima, moguče ekscentrika i umetnika kojima će ona biti interesantna. Ako ste Ovca koja traži solidnu vezu, odlučite se za Konja, Bivo može biti za vas previse monoton i zahtevan a Pas prilično despotski nastrojen. Štitiće vas slika ili figura ovce, ukras od žada.


 MAJMUN (1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016)

   Ovo može biti prilično naporna godina za one neprilagodljive, svojeglave Majmune, posebno rođene 1944. 2004.i 1968. koji ne odstupaju od svog stave. Rođeni 1980. I 1992. daleko su sentimentalniji i spremniji na ustupke. U principu poslednjih nekoliko godina osećali ste se kao na klackalisi i niste uspevali da uhvatite tempo, posebno ako ste tražili odgovarajući posao, sada vam se ukazuje prilika da ga nađete i da započnete i neki samostalan projekat. Iako ste odlični u okviru timskog rada, vi ste rođeni lider ali možda previse popustljivi i sentimentalni tako da malo ko primećuje u stvari da vi držite konce događaja u svojim rukama, da sve primećujete i sve kontrolišete. Imaćete prilike da se pokažete u najboljem izdanju u radu sa Tigrom koji će biti zahtevan ako vam ne bude odgovarao zamenićete ga Zmajem ali sa Konjem morate biti oprezni.Pacov vam savršeno odgovara a slabi, jin znaci poput Bivola, Vepra ili Zeca biće vam desna ruka u poslu. Uspevate da ubedite druge u ono što hoćete i vaš šarm i harizmatičnost biće vase najjače oružje jer ćete uspevati da svakog oduševite i pridobijete za svoje ideje.
    U ljubavi ste uglavnom nestalni i godina slabe zemlje i slabe vode za vas znači mogućnost da zavedete koga želite, naročito ako ste muškarac Majmun a ukoliko ste dama Majmun biće vam teško da glumite preteranu nežnost i popustljivost kada takvi u stvari niste pa je za žene rođene pod ovim znakom godina velikih iskušenja na ljubavnom planu.Ljubavi život će prvenstveno zavisiti od strpljenja jednog Majmuna jer se brzo zagreje za nekog i brzo izgubi interesovanje i flertuje s drugima. Sa Pacovom može lako naći zajednički jezik i po pitanju posla i po pitanju ljubavi.
    Boja sreće je zelena a zaštitu donosi figuran žabe i piramida od rozenkvarca. Broj osam donosi Majmunu sreću.


PETAO (1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017)

   Ove godine želećete da postignete sve ono što vam nije pošlo za rukom u prethodnoj. Kao da vas je mnogo toga ograničavalo ili ste imali velike ambicije koje niste uspeli iz nekih opravdanih razloga da ostvarite. Koliko je 2017. godina bila dobra tako vam je 2018. bila naporna ali sve će se dovesti u red jer imate dobre saradnike imate na koga da se oslonite, posebno na Vepra, Bivola ili Zeca a jedan Pas ili Zmaj mogu biti previse zahtevni. Sa Zmijom takođe možete naći zajednički jezik. Teško da će vas iko zaustaviti u onome što ste naumili da sprovedete u delo u ovoj godini I kako je vaš element slabog metala simboliziovan novcem i nakitom a Vepar je znak hedonista imaćete na šta da tropšite i s kim u društvu da se provodite. Ovo bi mogla biti godina mnogobrojnih planova i putovanja i ako očekujete promenu u životu ona će se dogoditi bilo na poslovnom ili ljubavnom planu.
    Moguća su nova poznanstva sa veoma osećajnim i obrazovanim osobama koje će pokazivati prema vama poštovanje i uviđavnost. Možete doživeti slavu ako ste umetnik ili neko drugo priznanje.Možete imati naporan odnos sa Psom, Tigrom i Zmajem a i neki Konj može od vas očekivati da mu pokorite svoju volju. Nemojte oklevati ako budete morali da menjate posoa jer tamo gde želite da idete biće vam bolje ali ako ikako možete da se izborite za status koji vam pripada na sadašnjem random mestu nađite način da to učinite upravo uz pomoć nekog Vepra.Mnogi će se oslanjati na vas očekivaća od vas pomoć, podršku I finansijske I svake druge prirode i vi ćete im rado izlaziti u susret ali bi trebalo da ipak budete malo realniji u odabiru saradnika i prijatelja.Ljubavni život je moguć za Zmijom i Bivolom jer se sa njima dobro razumete a moguće je neko novo poznanstvo negde na putu, najverovatnije u inostranstvu. Zbog preterane žurbe možete biti skloni povredama. Treba da nosite figure par slonova i tamnoplavu narukvicu protiv nezgoda.


 PAS (1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018)


   Za vaš znak nešto se pokrenuli prethodne , 2018. godine i dobar trend se nastavlja. Sve što ste tada započeli, nastavite i verovatno će se odvijati mnogo lakše, bez suprotstavljanja, bez jakih reči, konflikta ali morate biti veoma oprezni s novcem jer vaš jang zemljani znak je priličan grandoman i u godini hedonističkog Vepra možete biti skloni trošenju više nego što ćete sebi moći da priuštite. Bićete skloni timskom radu I možete I sami organizovati neku grupu, bilo da se bavite umetnošćću, inženjerstvom, vi ćete umeti da se organizujete tako da rasporedite dužnosti. Trebalo bi da imte kontrolu and novcem da ne dođete u iskušenje ako dođete do povećeg novca, da ga trošite na neke nepotrebne izdatke kao što su kladionica I sl. Figura Sove, ptice mudrosti može vas štititi od nerazumnih poteza uz figure od žada, po mogućstvu bi trebalo da bude drvo žada ili figura labuda. KAda je ljubav u pitanju bićete veoma romantični i popustljivi daleko više nego prošle godine zbog čega se možete zaljubiti u nekog ko će biti drugačijeg senzibiliteta od vašeg.
    Izbegavajte Zmaja ali bi vam jedan Konj sasvim lepo odgovaraoa vi biste mogli biti dobar partner Tigru ili Bivolu. Za Zmajem ni poslovni ni ljubavi odnos ne može doneti dugotrajnu sreću mada može biti u početku strastvena veza. Muškarac Pas može birati i partnerke rođene u jin godinama ili nekog Zeca, Ovcu,
Zmiju ili Petla ali obrnuto ne bi donelo sreću, žena Pas bi bila previse dominantna za predstavnike ovih znakova.


VEPAR (1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019)

   Ovo je jedna solidna godine za Vepra koji će pokazati više smisla a praktično, biće vredniji nego inače i umeće da ceni i tuđe napore. Ma koliko bio hedonista, u ovoj godini će morati da napornije radi ali će mu biti jasno da je to u njegovom interesu. Moguća je promena radnog mesta i Vepar će sve stojički podnositi svestan da nema mnogo izbora. Prethodna godina je za njega bila previse stresna da bi sebi dopustio luksuz da se suprotstavlja onima koji su moćniji od njega. Ovo je godina velikih poslovnih izazova i verovatno će želeti da iskoristi šanse koje mu se pružaju bez nekih prevelikih ambicija ali se može dogoditi da upravo dobije neku sasvim solidnu pozicjiu. Putovanja neće biti tako naglašena, više će biti stacioniran u svom mestu osim ako to posao ne zahteva. Moguće je preseljenje u neki nov radni ili poslovni proctor ili će možda rešavati pitanje nekretnina.
    Mnogi Veprovi će razmisliti o privatnom poslu u koji će želeti da ulože i svoju energiju i svoj novac. U ljubavi će biti krajnje praktični. Trebalo bi da izbegavaju jake znake poput Tigra, Konja ili Majmuna mada će in oni fascinirati ali kako su Veprovi skloni zaljubljivanju, može im se dogoditi da se zaljube u pogrešnu osobu. Pokazivaće empatiju i razumevanje za tuđe slabosti, biće mnogo društveniji nego inače sa mnogo smisla za timski rad. Ako su slobodni, najverovatnije će ući u vezu koja bi mogla da vodi ka braku. Jedna veoma solidna godina u kojoj se pripremaju za neke nove događaje u 2020. kada će biti izloženi još većim naporima.
    Zaštitne boje su bež, tamnoplava, svetlo zelena, figure od žada ili plavog slona.     RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT