Naslovni baner
Ponuda Tema

Horoskop Jarca
3. - Deo

   (22. Decembar - 20. Januar) Konzervativan, zatvoren, razuman, pametan, oprezan i promišljen... Žele ravnopravnost. Verni su i osetljivi. Vole usamljenost i ne umeju da iskažu svoja osećanja. Erotski potencijal, akumuliran u velikim količinama, ne ume da iskoristi. Pouzdani su, racionalni, njihov ljubavni život određuju već čvrsto utvrđena pravila.
SCENE IZ BRAKA - ILI KAKO JARAC ZAMIŠLJA IDEALAN ŽIVOT

    Vraćate se kući sa posla. Stavljate ključ u bravu i zaustavljate se na trenutak mirni i tihi... ne čuje se ništa, apsolutna tišina! Ako vas je bračni život zabrinjavao, do sada je već nestala svaka sumnja. Srećni ste! Na kraju hodnika čeka vas vaša druga polovina. 'Zdravo ljubavi, kako si'?, a zatim tišina. Nikakva glupa pitanja vam ne postavlja, niti vas ispituje zbog eventualnog zakašnjenja.
     Neočekivano, istrčavaju vaša deca. Mnogo su slatka, ali isto tako pametna i poslušna, ne dovode vas u situaciju da vičete. Ne morate da se brinete o pripremanju jela, o tome brine baš partner. Možete se posvetiti meditaciji, u apsolutnoj tišini. Posle toga, posvetićete se porodici i svi će biti zainteresovani da slušaju vaše savete i razne priče.

SCENE IZ PAKLA - ILI ŠTA JE ZA JARCA GROZAN ŽIVOT

    Imali ste jedan strahoto težak dan, vrlo ste umorni i jedva čekate da stignete kući da biste se odmorili. Otključavate i otvarate vrata. Apsolutni mrak... zatim neočekivano blesne jako svetlo. 'Srećan ti rođendan' !!! Gomila ljudi se sručuje na vas, a vi ste potpuno zaboravili da vam je danas ođendan. Baš danas kada ste želeli da budete sami. Svi su na okupu: bliža rodbina, pa i ona dalja, a da ne govorimo o prijateljima... na vaš stan je izvršena prava invazija. Gde god da pogledate, vise ukrasi kao da ste na maskembalu. Ostajete nepokretni i nemoćni posmatrajući čaše stavljene na komodicu iz XVI veka.
    Da ne poverujete svojim očima! Zvuk jedne trubice, postavljene u zasedi, tik do vašeg uha, naterao vas je da poskočite do plafona od neprijatnog iznenađenja. Najomraženiji kolega sa posla, sa likujućim tonom dobacuje: 'Stari se, zar ne'? Vaša slatka druga polovina je zamislila ceo ovaj program. Da li je na posletku zaista tako slatka... to je samo polovina. Vaša deca skaču razdragano po krevetu. Najmlađi vas grli gnječeći pri tom tortu sa šlagom po vašem ramenu. Ah, kad bi život proticao kao na video traci, ovo bi bio momenat sa pritiskom na dugme - ubrzanje.

JELOVNIK JARČEVA

    Jednostavnom Jarcu odgovaraju konkretna i hranljiva jela. Prethodno ne zaboravite aperitiv i ako nemate u kući viski možete poslužiti i vinjak. Najviše voli kuvana jela, stoga i ako ga poslužite pasuljem smatraće da ste ga lepo ugostili. Za desert obično pita od višanja će mu veoma prijati.

IDEALNI DOM ZA JARČEVE

    Jarac je tip kome se dopadaju linearne stvari, praktične i nikada ne bi mogao da napuni svoj dom 'tricama i kučinama'. Malo nameštaja, tako raspoređenog da ništa ne oduzima od prostora, u kome Jarac želi da uživa. Znači li to da je lako i jeftino opremiti takvu kuću? Naprotiv! Svaki, čak i maleni deo nameštaja mora imati jednu svoju priču ili barem mora biti kopija istog nameštaja kao u nekoj umetničkoj galeriji moderne umetnosti. Luksuz i obilje, bogatstvo tkanina i materijala, su stvari koje mnogo voli, iako ne moraju biti po poslednjoj modi.
    Antikvarnice su njegova strast. Slobodan stil i klasicizam ga toliko privlače da on gubi glavu. Uopšte se može reći da se radi o osobama koje imaju izvanredno istančan i rafiniran ukus.

ČITAJMO IZMEĐU REDOVA...

AKO JEDAN JARAC KAŽE:
TO U STVARI ZNAČI:
Zvaću te ja ponovo - i spusti slušalicu bez pozdrava.
Da je ljut na vas.
Kakva lepa jakna, ja sam imao sličnu pre par godina.
Da se takmiči sa vama i da mu niste dragi.
Šta sam uradio? Ništa, ama baš ništa!
Besan je i duri se, jer želi da se osveti!
Voleo bih da popričam s tobom, čim budem imao slobodnog vremena.
Da je apsolutno slobodan i da ne može da dočeka, a ne skoči na vas.
Možemo, takođe, da se ne čujemo nedeljama, ali poštovanje među nama će ostati nepromenjeno.
Da ste prevazišli sve njegove barijere i da spadate u grupu njegova 3-4 najbolja prijatelja.

KADA STAVI TAMNE NAOČARE JEDAN JARAC NE ŽELI DA VIDI...

SIROMAŠTVO
Skitnice, prosjake - daće veliku milostinju samo da ih ne vidi u svojoj blizini.

NEPRAVDE
Malobrojni su Jarčevi koji će se do smrti boriti protiv nepravde.

PREVARU
Ne podnosi uvredu i radije će prekinuti vezu bez objašnjenja. Jedan mali predah i... sve ide u zaborav. Najbolja osveta je prezir!

NERED
Koliko puta samo pomisli da mora da spremi svoje stvari na njihovo mesto. Zbog lenjosti na kraju je primoran da izvrši veliko spremanje.

TELEFONSKI RAČUN
Telefon je aparat koji previše koristi, što ima za posledicu da mu se ne sviđa kada stigne račun, koji je uvek previsok i uvek se pita kako je to moguće.

JARAC ĆE RADITI RADO KAO...

VODOINSTALATER
Samo ako mu svaka usluga bude dobro plaćena.

PEKAR
Samo ako radnja bude imala izgled jednog - butika.

PERAČ PROZORA
Samo ako je tarifa fiksna i ne mora drugima da uzvraća osmehe i ljubaznost.

DOMAĆIN/DOMAĆICA
Samo ako se oženi/uda bogato i može da živi od rente.

ZIDAR
Samo ako bude on taj koji vodi posao.

ŠEF
Samo ako ne mora mnogo da se umara i previše putuje.

ISTRAŽIVAČ
Samo ako njegov napor bude 'naplaćen' uspehom i poštovanjem drugih, a ne kako on to veruje, da je to zbog velikog truda.
MOJE ISTINE, SVE ONO ŠTO BIH VOLEO DA KAŽEM,
ALI NE MOGU TO DA KAŽEM...

NE ŽELIM DA KAŽEM DA:
Govoriš preglasno o novcu (a posle mi ga tražiš...), da mi naređuješ da igram u ritmu roka više od minut i po, umesto da me pustiš da se prepustim romantičnoj muzici... čak mi ni nedaš vreme da se prilagodim.

VOLIM MNOGO:
Da kupujem sve više parcela zemljišta, kontrabas i gong, da se pravim santa leda da bih se posle dok ti se udvaram neočekivano pretvorio u žeravicu.

MOJI TAJNI SNOVI:
Posedovati sve akcije 'Fijata', različite naftonosne korporacije, oko pedesetak starih palata, da izgledam kao izgubljeno jagnje... da bih posle toga igrao vuka.

NE VOLIM:
Da mi se suprotstavljaju, jer sam uvek u pravu, buku i biljke, nevolim da putujem na slabo posećena mesta. Ali, iznad svega mrzim slatkiše sa mnogo šlaga.

OD TEBE ŽELIM:
Da ti kažeš uvek 'Da', zatim jednu znatnu naslednu rentu i takođe obilni, stalni prihod, apsolutnu pažnju, neizmernu strpljivost, i jednu bezuslovnu ljubav koja ruši planine.

IMAĆE USPEHA KAO:

ADVOKAT:
Ako se potrudi a bude elastičan u deljenju pravde i u odlukama.

ČINOVNIK:
Ako savlada strahove i zbunjenost, koji ga često uznemiravaju kada misli o sopstvenoj budućnosti.

SLOBODAN PROFESIONALAC:
Ako za ljubav sigurnosti ne prihvati brzopleto da se zaposli kod nekog.

DIREKTOR NEKE FIRME:
Ako ga ne uhvati strah da neće uspeti da bude dovoljno odgovoran - u suštini, iako tako ne deluje, Jarac je mnogo nesiguran u svoje sposobnosti.

KUVAR:
Ako razvije svoju urođenu ljubav prema kuhinji, i bude imao strpljenja da završi pravu obuku.

POLITIČAR:
Ako bude koristan drugima, a i sebi.

AMBASADOR:
Samo ako ne treba da ode u neku zemlju previše daleko.

ONO ŠTO VOLIM...

DRAGO KAMENJE:
Oniks, crni koral, crna ambra (jantar), braon jaspis i kalcedon (mlečni kamen). Sve što je napravljeno od čistog zlata (zato što nikad ne gubi na vrednosti)

ODEĆA:
Odelo, kašmirski džemper.

BOJE KOJE OBOŽAVAM:
Crna, braon i siva (kao i sve nijanse bež boje za golf)

MOJ DAN:
Subota (tada sam opušten i čak me možete zamoliti za uslugu, ali gledajte da to ne bude novac, jer je to slabo unosno)

PARFEM KOJE SE PRILAGOĐAVA MENI JE:
 Tamjan.

POZNATE LIČNOSTI ROĐENE U ZNAKU JARCA

NAUČNICI:
Isak Njutn, Gamal Abder Naser, Martin Luter King, Luj Paster.

POLITIČARI
I JAVNE LIČNOSTI:
Jovanka Orleanka, Isus Hirst, Pavle Savić, austrijska carica Elizabeta, Roza Luksemburg, Gamal Abder Naser, Ričard Nikson, Herman Gering, švedska kraljica Silvija, Ruski car Aleksandar I, Lorenco Mediči, crnogorska princeza Zorka, majka Aleksandra I Karađorđevića, japanski car Akito, Anvar el Sadat, Šandor Petefi, Ahmed Ben Bela, alžirski političar, Mao Ce Tung, Madam Pompadur, Ismail paša, španskikralj Huan Karlos, Elizabet Arden, Pavle Savić, Nikola Pašić, Boris Tadić.

GLUMCI,
MUZIČARI, I PEVAČI:
Marlena Ditrih, Adriano Ćelentano, Džin Keli, Estela Voren, Džim Keri, Karla Bruni, Ava Gardner, Riki Martin, Orlando Blulm, Dženis Džoplin, Eni Lenoks, Sisi Spejsik, Rod Stujart, Hana Šigula, Keri Grant, Denzel Vošington, Rod Stjuart, Džad Lou, Penelope En Miler, Najdžel Kenedi, Džulija Ormond, Elvis Prisli, Robert Dival, Sijena Miler, Nikolas Kejdž, Dejvid Bouvi, Džon Vojt, Pablo Kazals, Olivije Martinez, Kejt Mos, Ted Donson, Doli Parton, Sara Majls, ser Entoni Hopkins, Dona Samer, Kristi Eli, Ted Donson, Kevin Kostner, Val Kilmer, Ben Kingsli, Majkl Imperiolli, Kristi Tarlington, Viktorija Principal, Mel Gison, Stevan Mokranjac, Jadranka Jovanović, Zvonko Bogdan, Ljubinka Bobić, Irfan Mensur, Emina Jahović, Hari Vranješević, Dragana Mirković, Žarko Laušević, Radmila Živković.

SLIKARI,
PISCI I SPORTISTI:
Tomas Grej, Molijer, Moris Utrilo, Karlos, Enri Matis, Karlos Kastaneda, Isak Asimov, Henri Miler, Umerto Eko, Milovan Glišic, Pablo Kazals, Simon de Bovoar, Milovan Glišic, Jovan Sterija Popović, Dobrica Ćosić, Oskar Davičo, Isak Asimov, Alisa Marić, Robert Prosinečki, Enri Matis, Branko Ćopić, Bojan Križaj, Mihael Šumaher, Predrag Mijatović.

Twiter dugme Facebook dugme Linkedin Dugme RSS FEED-OVI ZA VAŠ SAJT NAJBOLJA WEB SKOLA NAJBOLJI SAJT SA BESPLATNIM SLIKAMA