Naslovni baner
Home Dugme
Meni

Vodič Kroz Zdravu Ishranu

   Hrana je jedan od osnova održanja života i vrlo je bitno hraniti se zdravo. I ovde vam astrologija može pomoći svojim savetima za zdravu ishranu. Šta vam savetuju zvezdeu vezi prave ishrane?

Osmeh gore Osmeh na lice:  
Detaljan opis horoskopskog znaka Ovan

HOROSKOP ZA OVNA - ARIES
    Ovnovi imaju ravnodušan ili neizbirljivstav prema onome što jedu, što ne znači da ne umeju da uživaju u hrani i piću.
    Iako problemi sa varenjem nisu uobičajeni za vaš znak, vrlo je verovatno da će vašem telu nedostajati ćelijska so kalijum fosfat. Ovnovima je ova supstanca neophodna zato što pomaže regeneraciju moždanih ćelija i nervnog tkiva i vraća deo mentalne žustrine koju vaš znak tako nemilice troši. Istrošenost ovog hraniljivog sastojka izazaiva razdražljivost, glavobolje i osećanje opšte iscrpljenosti. Srećna okolnost je što se kalijum fosfat može naći u mnogim prehrambenim artiklima - cvekla, celer, karfiol, spanać, zelena salata, crni luk, krastavac, jabuke i limun.

Detaljan opis horoskopskog znaka BikHOROSKOP ZA B I KA - TAURUS

    Mnogi uobičajeni zdrastveni problemi Bikova mogu se sprečiti ili popraviti ispravnom ishranom. Kako su pripadnici ovog znaka pravi gurmani to im preti gojaznost sa svim tegobama koje ona sobom donosi. Osim što bi trebalo da paze na telesnu težinu, takođe treba da se pobrinu da kroz ishranu unesu dovoljno količina joda, kako bi osigurali ispravan rad svoje tiroidne žlezde, sprečavajući tako probleme sa gušom čemu su Bikovi skloni. Najbolji izvori joda su većina morskih riba i morske hrane kao i jodom obogaćena so. Potreba za jodom najveća je u periodima detinjstva i mladosti, a kod žena u vreme trudnoće i menopauze. 

Detaljan opis horoskopskog znaka Blizanci   
 HOROSKOP ZA BLIZANCE (22.5.- 21.6.) GEMINI


    Za Blizance je važno da se pobrinu da im dnevna ishrana obnavlja nerve, povećava vitalnost i regeneriše fibrin u krvi. To znači često upražnjavanje proteinske dijete koja uključuje bezmasno meso, ribu, jaja, sir, orahe i soju.
    Prehrambeni proizvodi koji sadrže kalcijum posebno su važni za Blizance, pošto kalcijum pomaže opuštanju prenapregnutih nerava. Jogurt, mleko, zeleniš i kelj su glavni izvor ovog minerala. Ako vam se učini da ne unosite dovoljno kalcijuma kroz hranu, dodajte svojoj trpezi po neku tabletu kalcijuma. Nemojte zaboraviti da je vitamin D potreban kako bi se kalcijum apsorbovao.

Detaljan opis horoskopskog znaka RakHOROSKOP ZA RAKOVE - CANCER

    Rakovi su dobri kulinari i imaju dobar apetit. Trebalo bi da kontrolišu tendenciju ka prejedanju koja je posebno jaka u trenucima mentalnog naprezanja ili emocionalne nestabilnosti. Zapamtite da su vam stomak i probavni sistem najslabija mesta u telu pa ih nemojte opterećivati. Trebalo bi da izbegavate preobilje šećera, jela bogata skrobom i masnoćama. Većina Rakova počinje da se goji prilično rano, a to često vodi narušavanju ravnoteže metabolizma i oticanju tkiva zbog zadržavanja vode. Osnovna ishrana Rakova treba da bude pre svega okrenuta proteinima i da uključuje određene količine morske hrane. Osim toga preporučuje se raznovrsno voće i povrće i lisnato zelenilo.

Detaljan opis horoskopskog znaka Lav
HOROSKOP ZA LAVA - LEO
    Lav bi morao da usvoji ishranu sa mnogo proteina, a malo šećera i skroba. Nedavna istraživanja podržavaju stav da satuirane masnoće (u čvrstom stanju na sobnoj temperaturi, uglavnom životinjskog porekla) igraju važnu ulogu u razvoju arterioskleroze.
    Pošto je Lav kosmički usmeren na srčane tegobe i sa tim povezane probleme, bilo bi pametno izbegavati ono što najviše stimuliše ovakva oboljenja: preterana gojaznost, stresovi i neprikladna ishrana. Signali koji vas upozoravaju da je potrebno da menjate svoje životne navike su kratak dah, oštar bol ispod grudne kosti, vrtoglavica ili mučnina.

Detaljan opis horoskopskog znaka DevicaHOROSKOP ZA DEVICE - VIRGO

    Osnovno pravilo koje treba da sledite je izbegavanje onih jela i pića koja se teško vare ili iritiraju crevne zidove. osim ovoga, vaša ishrana treba da se sastoji od širokog izbora namirnica: mesa, voća i povrća, pri čemu ležište treba da teži proteinskoj hrai koja se brzo vari i ubrzava metabolizam. Poželjan je visokoproteinski doručak, a umesto jutarnje kafe voćni ili biljni čaj. Za vas, ključ za dobro zdravlje nije samo brižljiv izbor hrane koju unosite već i duševno i duhovno stanje pri obedovanju.

Detaljan opis horoskopskog znaka Vaga
HOROSKOP ZA VAGE - LIBRA
    U som svakodnevnom režimu ishrane i dijete treba da se čuvate svoje prirodne sklonosti ka gurmanskoj hrani punoj egzotičnih začina i masnih umaka, i dezerata prepunih ugljenih hidrata.
    Najsigurnije je da vaše obroke sačinjavaju jednostavna zdrava jela koja će vas snabdeti osnovnim hranljivim sastojcima i vitaminima koje vaše telo zahteva. Za Vage je važno da obeduju u prijatnoj i mirnoj okolini, a ako je to moguće i sa srodnim sagovornicima. Preporučljive su za vas sledeće namirnice: cvekla, šargarepa, kukuruz, smeđi pirinač, smokve, jabuke, jagode, breskve, borovnica i suvo grožđe.

Detaljan opis horoskopskog znaka ŠkorpijaHOROSKOP ZA ŠKORPIJE - SCORPIO

    Škorpionima se preporučuje dijeta siromašna masnoćama koja će pomoći prilikom regulisanja telesne težine što je Škorpijama sve teže kako zalaze u zrele godine. Saturirane masnoće (u čvrstom stanju na sobnoj temperaturi, uglavnom životinjskog porekla) su glavni krivci za to. Uklanjajući suvišne masnoće učinićete mnogo i za vaše zdravlje i za liniju. No, određena količina masnih kiselina je potrebna da unapredi rad žuči i normalne funkcije tela. Paradoksalno zvuči, ali ako jedete premalo masnoća možete se ugojiti, a ne smršati. Opšte pravilo koga se treba držati je da smanjite količinu masnoće životinjskog porekla i obogatite svoju dijetu sa dve kašike nestruganog biljnog ulja dnevno da biste obezbedili linolinsku kiselinu.

Detaljan opis horoskopskog znaka Strelac
HOROSKOP ZA STRELCA - SAGITARIUS
    Osnovno pravilo koje treba da upravlja režimom ishrane Strelca jeste: uzdržite se od masnih jela i začina. Vaša planeta Jupiter utiče na jetru i arterijski sistem, i kada je nepovoljno aspektovan, teži da unese nemir u ove vitalne telesne organe.
    Egzotična jela i gurmanski slatkiši, tako privlačni za Strelca, u krvotok unose previše elemenata koji formiraju kiseline, uključujući masnu kiselinu i holesterol, što otežava cirkulaciju. Da biste obezbedili uslove svojoj jetri za obnavljanje funkcija morate se potruditi da je u dovoljnoj meri snabdevate vitaminima C i B kompleksa. Vašoj jetri je potrebno stalno i adekvatno snabdevanje vitaminom  C kako bi se izborila sa hemijskim otrovima koji u krv dospevaju iz brojnih izvora, uključujući i hranu koja sadrži toksične dodatke.

Detaljan opis horoskopskog znaka JaracHOROSKOP ZA JARCA - CAPRICORNUS

    Zbog uticaja Saturna koji teži da omete funkcije sekretornih organa, kao što su jetra i žučni mehur,, vaš sistem nije pripravan na 'juriš' veoma začinjenih jela, masnoća i alkohola. Čokolade i majonez su isto tako nepoželjni. Treba da pijete mnogo vode između obroka. Ali neka skora naučna istraživanja dokazuju da hlor, korišćen u većini javnih vodovoda, uništava vitamih E, bitan za vaše zdravlje. Da biste izbegli ovu mogućnost trebalo bi da koristite prokuvanu ili flaširanu vodu. Savetuje vam se dijeta sa dosta proteina, obogaćena raznim mineralnim solima i vitaminima.

Detaljan opis horoskopskog znaka Vodolija
HOROSKOP ZA VODOLIJE - AQUARIUS
    Ukoliko planetna šema vašeg natalnog horoskopa ne upućuje na drugačiji ishod, nije verovatno da će hrana imati odveć važno mesto u vašem životu.

    Vi ste u potpunosti spremni da uživate u lepo postavljenoj trpezi, bogatoj probranim jelima, ali će vam isto toliko značiti, ako ne i više, od srca spravljen obrok uz logorsku vatru. Vaša planeta je Uran, a fizički efekti njenog uticaja uključuju i predispozicije prema slaboj cirkulaciji, naročito u krvnim sudovima bubrega i nogu. Zbog toga Vodolije treba da svoju ishranu obogate i pojačaju vitaminom C i bioflavenoidima kako bi ojačali venski sistem tela. Preporučuje se takođe i vitamin E.

Detaljan opis horoskopskog znaka RibeHOROSKOP ZA RIBE - PISCES

    Potrebna vam je ishrana bogata proteinima koja će vas snabdeti energijom za ispravno funkcionisanje ćelija u telu, a neće podsticati predispozicije Ribe za zadržavanjem vode u tkivu. Proteinska hrana će takođe mišiće skeleta i tako omogućiti ispravno držanje. Ako predugo budete bez adekvatne količine proteina primetićete da ste pognuti. Vaša ramena se zaokružuju, a tabani se spuštaju. Možete biti sigurni da će i vaš unutrašnji mišićni sistem deliti takvu sudbinu. Abdomenalni mišići se spuštaju utičući tako vrlo nepovoljno na stomak i creva, kao i ostale unutrašnje organe koji se na njih oslanjaju. Zato u ishrani obezbedite adekvatnu količinu proteina uključivanjem sledećih visokoproteinskih namirnica: bezmasno meso, jaja, riba, sirevi, jogurt i orasi.



Klik Gore na Sliku - Prikaz; Ponovni Klik - Brisanje

Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana