Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

Zabavni Magazin - No 9

  Relaksacija, floating, akupresura, kakvi su vam šefovi i još mnogo toga...! Ovo je magazin koji pre svega treba da vas zabavi i otkrije neke tajne života koje možda niste znali.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
OTKAČENI SVET

SAD -  Ljubomorni muž Pol Osborn ponudio je svoju ženu Šeron na prodaju preko eBay internet prodavnice, jer je sumnjao da ga vara. Napisao je u oglasu: 'Najboljem ponuđaču prodajem lažljivu, prevarantsku ženu'. Njegova supruga Šeron negira da ga je prevarila, a policija je pokrenula istragu. Pol je čuo da ga žena vara sa kolegom sa posla, pa je počeo da pregledava njene mailove, gde se uverio da je sve istina. Šeron i njen kolega porekli su svoju ljubavnu vezu. Ne zna se koliko je novca bila najbolja ponuda. Da su dali sliku od Šeron mogli bi otprilike proceniti koliko vredi !!!

FORT VORT - 21-godišnja amerikanka Vitni Cerak pre dve godine preživela je saobraćajnu nesreću u kojoj je poginulo četvero njenih prijatelja i jedan profesor, ali su u bolnici zamenili njen identitet i proglasili je mrtvom. Vitni je doživela teške povrede glave i bila u komi, a identifikovali su je kao 22-godišnju Lauru van Rijn, jer je kod nje u krilu pronađena Laurina torbica. Porodica Van Rijn ništa nije posumljala, jer je devojci lice bilo u zavojima, a dve devojke su imale istu frizuru i boju kose, a bile su i iste građe. Porodici Cerak rečeno je da je njihovoj ćerki lice unakaženo i da bi bilo bolje da je ne vide, pa su je oni identifikovali sa pokrivenom glavom. U narednih mesec dana članovi porodice Van Rijn brinuli su o Vitni, misleći da se radi o njihovoj ćerki, dok je porodica Cerak sahranila ćerku od porodice Van Rijn. Kada je povređena devojka izašla iz kome, njeni navodni roditelji su bili presrećni, ali je odmah potom usledio veliki šok kada je ona počela da doziva majku i oca, koji su, naravno imali druga imena.

MEDICINA - MAČKE

  Umiljate mace štite vaše srce ! Sigurno bi ste voleli da imate kućnog ljubimca. Ako nabavite macu, ne samo da ćete dobiti zanimljivog ljubimca, nego će ona i zaštititi vašu porodicu od kardiovaskularnih bolesti. Istraživanja američkih naučnika sa univerziteta u Minesoti, pokazala su da druženje sa umiljatim macama smanjuje rizik od infarkta za 40 odsto !
    Dodir njihovog mekog krzna i maženje mace koja umiljato prede pozitivno deluje na receptore koji su smešteni u našoj koži, umanjuje stres, opušta i smanjuje krvni pritisak. Prema tome, ako udomite macu i tako je usrećite, znajte da će vam maca to veoma delotvorno vratiti.

MEDICINA - AKUPRESURA

    Za svežinu i raspoloženje vrlo je delotvorna i akupresurna masaža, koju možete i sami da praktikujete na sledeći način:
• Sedite, zatvorite oči, i tačno na koren nosa, sa obe strane, stavite oba srednja prsta. Mesto blago pritisnite pet sekundi, a onda napravite pauzu. Masažu ponovite više puta
• Za poboljšanje koncentracije na poslu preporučuje se diskretna masaža koja podrazumeva masiranje palcem i kažiprstom ivice uva, od gore na dole i to više puta. Desnom rukom desno uvo, a levom, levo uvo.
• Masaža koja opušta i koju možete na svakom mestu da primenite. Srednjim prstom ili kažiprstom kružnim pokretima masirajte slepoošnicu pored levog i desnog oka, kao i deo lica odmah ispod očiju.

MEDICINA - VITAMIN D

    Da bi imali zdrave kosti i zube, od posebne važnosti je vitamin D. Ovaj vitamin održava ravnotežu između koncentracije kalcijuma i fosfora, stimuliše formiranje kostiju, a smanjuje i rizik od kardiovaskularnih oboljenja i nastanka zloćudnih tumora.
    Nedostatak ovog vitamina kod ljudi u godinama predstavlja rizik za obolevanje od osteoporoze, bolesti kod koje se gubi koštana masa. Ovim osobama se preporučuje zamena za vitamin D, a to je alfakalcidol, koji vitamin D brže dovodi u kosti.
    Vitamin D u organizam može da se unese i sunčanjem, 10 -15 minuta na dan, u periodu između 11 - 14 časova. U ovom slučaju ne treba nanositi nikakve preparate za sunčanje. Ishrana je takođe podrazumevani način za unošenje vitamina D u organizam, posebno ishrana bogata ribom lososom, korišćenje ribljeg ulja i farmaceutskih preparata.

KAKO SE SVE MOŽE UMRETI

ZEUKS - grčki slikar iz petog veka pre naše ere. Toliko se smejao, da su mu prsli neki vitalni krvni sudovi.
AGATOKLE - vladar Sirakuze od 361-289. godine pre naše ere. Zadavio se od čačkalice za zube.
ALEKSANDAR VELIKI - umro je od groznice koju je dobio nakon dvodnevnog bančenja.
MARKO LICINIJE KRAS - rimski plemić, 115-53 godina pre naše ere. Krasu su, kaže legenda uhvatili paraćanski vojnici koji su ga ubili tako što su mu kroz grlo sipali topljeno zlato.
KLAUDIJE - rimski imperator iz I veka.  Klaudije se ugušio dok je njegov lekar Ksenofer pokušavao da ga percem izazove na povraćanje. Pre toga ga je žena otrovala pečurkama. Neki kažu i da je pero bilo otrovano.
DŽORŽ, VOJVODA OD KLARENSA - pretendent na engleski presto u XV veku. Džordža je njegov rođeni brat kralj Ričard III udavio u buretu vina.
FRANSIS BEJKON - engleski filozof i pisac, XV-XVI vek. Bejkon se vozio kočijama zimi kroz neko selo, kada je iznenada želeo da vidi da li sneg može da odgodi raspadanje mrtvog tela. Zaustavio je kola, od seljaka kupio kokošku, ubio je i ispunio snegom. U međuvremenu je zaradio prehladu od koje je uskoro umro.
TOMAS OTVEJ - engleski pisac, XVII vek. Nije bio baš uspešan književnik i često je gladovao. Jednom prilikom je dotle pao da je počeo da prosi. Od prvih para je uleteo u pekaru, kupio hleb i zadavio se kod prvog zalogaja.
ALAN PINKERTON - osnivač čuvene Pinkertonove detektivske agencije, XIX vek. Radeći uobičajenu jutarnju gimnastiku, Pinkerton se ugrizao za jezik. Umro je od gangrene.
ARNOLD BENET - engleski pisac, 1867. - 1931. Da bi dokazao da je voda u Parizu dovoljno dobra za piće, popio je jednu čašu - umro je od tifusa.
JUSU IŠMAEL - turski profesionalni rvač, XIX vek. Pri povratku u Evropu iz Amerike gde je osvojio prvenstvo u grčko-rimskom stilu, Išmael je sve pare pretvorio u zlato koje je nosio u kesi oko pojasa. Njegov brod 'BURGONJ' sudario se i počeo da tone. Išmael, koji je inače bio dobar plivač, nije hteo da odbaci zlato i udavio se.
GRIGORIJ JEFIMOVIČ RASPUĆIN - ruski mistik, 1872. - 1916. Njegovi protivnici su ga prvo otrovali kolačima i vinom, zatim dva puta pucali u njega, ali je Raspućin završio život tek nakon što su ga sa mosta vezanog bacili u reku Nevu.
ISIDORA DANKAN - 1878. - 1927. Vozila se u otvorenim kolima, kada joj se dugačak šal zapleo među zadnje točkove i zadavio je.
RODOLFO FIJERO - meksički general, 1880. - 1917. Dok je sa trupama Panča Vilje išao prema Sonori, Fijero je odlučio da skrati put. Nije ga poznavao i zaglavio se u živom pesku. Takođe, kao i Išmael, na sebi je imao toliko zlata da nije mogao da se izvuče.
LENGLI KOLIJER - gamerički ekscentrik, 1886. - 1947. Kolijer je sa svojim bratom Homerom, koji je takođe bio čudak, živeo potpuno izolovano u kući punoj zamki za lopove. Noseći hranu svom nepokretnom bratu, Lengli se sapleo i upao u sopstvenu zamku - prekrile su ga gomile starih novina, kutija, šivaća mašina i kofer pun metala. Brat mu je umro od gladi, a tela su otkrivena tek kroz tri nedelje.
ALEKSANDAR - grčki kralj, 1893. - 1920. Aleksandra je ugrizao kućni mezimac, majmun. Umro je od trovanja krvi.
TEST - DA LI STE (NE)ODGOVORNI


Ovaj test će vam pomoći da otkrijete kako reagujete u kritičnim situacijama i koliko ste saosećajni.

1.Po vašoj preporuci, vaša koleginica je odlučila da ide na odmor u Tunis. Po povratku sa odmora, žali se da je za vreme njenog boravka u sunčanom Tunisu neprestano padala kiša. Mislite u sebi...

    a) sigurno je ljuta na mene
    b) trebalo je da iskoristi priliku da ide na izlet u pustinju
    c) ona stvarno nema sreće

2.Majka vam zamera to što je retko obilazite. VI ...
    a) obećavate da ćete je ubuduće posećivati svakog vikenda
    b) odgovarate da može i ona da dođe kod vas
    c) objašnjavate joj da imate mnogo obaveza, te želite da malo slobodnog
         vremena posvetite sebi

3.Vaša najbolja prijateljica vas nije pozvala na večeru koju je prošlog vikenda organizovala za najuži krug prijatelja. Kako reagujete?
    a) brinete niste li je možda uvredili nekim svojim postupkom
    b) razočarani ste i pitate se zar je to prijateljstvo
    c) nameravate da je pozovete i pitate zašto vas nije zvala

4.Kada vas neko na ulici nehotice gurne, ili zgazi i izvini vam se, vi mu odgovarate:
    a) U redu je, nije strašno !
    b) Mogli biste da pripazite kuda idete !
    c) Strašno, umalo me niste povredili !

5.Kada bi vam se, dok ste bili mali, desilo da nešto slomite, roditelji su vam obično govorili:
    a) Sigurno si opet nešto zabrljala.
    b) Kakvo opravdanje ćeš sada da izmisliš?
    c) Reci nam istinu.

6.Zbog iznenadnog hitnog posla morali ste duže da ostanete na poslu, ali vaš partner se ljuti zbog toga. Vi mu kažete...
    a) Sama sam kriva, trebalo je da krenem ranije.
    b) Nema razloga za ljutnju, u sličnoj situaciji sigurno bi i ti uradio isto.
    c) Dopusti da objasnim zašto kasnim.

7.Na sastanku, kolege kritikuju vaš rad. Kako reagujete?
    a) priznajete da se ne snalazite baš najbolje i da bi trebalo da promenite
        posao
    b) uzvraćate kritikom na njihov račun i napuštate sastanak lupajući vratima
    c) trudite se da im objasnite da nisu u pravu

8.Krenuli ste na večeru, ali u vašem omiljenom restoranu je neka veoma bučna grupa gostiju. Pitate vlasnika restorana...
    a) da li bi bilo bolje da svratite kasnije
    b) da li može da utiša preglasne goste
    c) da li može da vam nađe neki mirniji sto

9.Žurka povodom rođendana vaše najbolje prijateljice pada baš onog vikenda kada ste vi nameravali da negde otputujete sa vašim partnerom. Zovete prijateljicu i ...
    a) obećavate joj da ćete sigurno doći da je ne biste uvredili
    b) ljutite se na nju što vas nije obavestila na vreme
    c) pokušavate da je nagovorite da odloži zabavu

10.Prijatelj koji vam je pozajmio auto, optužuje vas da ste ga izgrebali. Kako reagujete?
    a) očajni ste što se to dogodilo i nudite da platite farbanje
    b) brišete ga sa liste prijatelja
    c) neprijatno vam je, pokušavate da se prisetite kada je to moglo da se
        dogodi


ROLERI - REKREACIJA NA TOČKIĆIMA
   
    Vožnja na rolerima popularna je danas u celom svetu jer je pogodna za dame svih godina. Vožnja na ovim točkićima onima koji nikad nisu probali ne deluje nešto naporno, ali u stvari tu se pri svakom pokretu troši velika količina energije i razgrađuje se masno tkivo.
    Naučno je dokazano da vožnja rolerima popravlja raspoloženje, smanjuje stres, podstiče cirkulaciju, poboljšava kondiciju i držanje tela, a takođe izuzetno dobro deluje na disajne organe, krvotok i srce. Evo i nekih bitnih saveta :

• Kada kupujete rolere, pre svega vodite računa o njihovoj udobnosti i sigurnosti, a ne o izgledu
• Pre svake vožnje rolera, dobro se razgibajte i zagrejte trčanjem, čučnjevima i laganim istezanjem. Ovim ćete izbeći eventualnu upalu mišića na nogama.
• Obavezno stavite štitnike za šake, laktove, kolena i kacigu na glavu.
• Nemojte da vozite rolere po jako strmim mestima, prometnim ulicama i mokrom i skliskom putu.
• Uvek uz sebe ponesite flašicu vode, da ne biste slučajno dehidrirali.
• Svoje rolere redovno servisirajte. Neka to bude najmanje jednom godišnje.
• Ako ste zgodna cura ili tako smatrate, obucite izazovni šortc i usku majicu !!!

OTKAČENE TELEFONSKE SEKRETARICE

•Zdravo, ovde Pero. Ako ste iz PTT-a, ja sam vam platio račun. Ako ste moji roditelji, molim vas pošaljite mi novac. Ako ste moj sponzor, niste u mene uložili dovoljno novca. Ako ste moji prijatelji, dugujete mi novac. Ako si devojka, ne brini, imam gomilu para.

• Dobar Dan. Vi razgovarate sa mašinom. Sposobna sam da primam poruke. Mojim vlasnicima nisu potrebne usluge tepih servisa, pranje prozora, sređivanje frizure, čuvanje dece niti fotografisanje. Moji vlasnici daju dobrovoljne priloge preko svog preduzeća. Ako ste još uvek na vezi, ostavite vašu poruku posle signala.

• Dobar Dan. Ako ste lopov, onda smo verovatno kod kuce i podmazujemo oružje i zbog toga ne možemo da dignemo slušalicu. Ako niste lopov, onda verovatno nismo kod kuce. Ostavite poruku.

RELAKSACIJA - FLOATING

    Nova vrsta relaksacije - floating, ili u prevodu plutanje, najnoviji je hit u oblasti relaksacije, mada ga svi uglavnom primenjuju kada odu na more ili neku drugu vodu. Ispostavilo se da ovo leškarenje na površini vode otklanja negativnu energiju i napetost, umanjuje razne bolove, rasterećuje misli i izuzetno opušta telo.
    Plutanje se praktikuje na vodi plitkoj 30 centimetara u koju se potapaju razne lekovite biljke, u zavisnosti kakva se terapija primenjuje. Floating se posebno preporučuje osobama koje su pod stresom ili imaju problema sa nesanicom, a naučnici su utvrdili i da pomaže u borbi protiv bolesti zavisnosti.

ONO ŠTO MORATE ZNATI O SVOM ŠEFU

• Kada tebi treba malo više vremena, spor si. - Kada tvom šefu treba malo više vremena, on je temeljan.
• Kada nešto ne uradiš, lenj si. - Kada tvoj šef nešto ne uradi, suviše je zauzet.
• Kada pogrešiš, ti si idiot. - Kada tvoj šef pogreši, i on je samo čovek, jer ljudski je grešiti.
• Kada uradiš nešto što ti nije rečeno, prekoračuješ svoja ovlašćenja. - Kada tvoj šef učini nešto što mu nije rečeno, to je inicijativa.
• Kada zauzmeš stav, ti si tvrdoglav. - Kada tvoj šef zauzme stav, on je dosledan.
• Kada prekršiš neko pravilo etike, ti si nepristojan. - Kada to tvoj šef učini tako nešto, on je originalan.
• Kada zadovoljiš svog šefa, ti si ulizica. - Kada tvoj šef zadovolji svog šefa, on je kooperativan.
• Kada si van kancelarije, ti se šetaš okolo. - Kada je tvoj šef van kancelarije, to je zbog posla.
• Kada tražiš slobodan dan, ti si "uvek bolestan". - Kada tvoj šef uzme slobodan dan, mora da je vrlo bolestan.
• Kada se javiš da izlaziš ranije, to je zato što ideš na konkurs kod druge firme. - Kada tvoj šef izađe ranije, to je zato što je premoren.

REŠENJE TESTA - DA LI STE (NE)ODGOVORNI?

NAJVIŠE ODGOVORA POD A

    VEČITO KRIVA - Zašto odmah za sve krivite isključivo sebe? Prema sebi ste suviše strogi dok drugima lako praštate njihove greške. Čim se pojavi i najmanji problem, osećate se krivom i pokušavate da se setite gde ste pogrešili. Dobro je biti samokritičan i svestan sopstvenih mana, ali ne po cenu potpunog gubitka samopouzdanja. Zar zaista toliko želite da budete voljeni da krivicu uvek preuzimate na sebe? Ne preterujte u samokritičnosti, budite objektivniji. Preispitajte svoje postupke i napravite listu uzroka i posledica i shvatićete da niste uvek samo vi krivi.

NAJVIŠE ODGOVORA POD B

    NIKADA KRIVA - Ako to već niste, znajte da biste zaista bili odličan advokat. Jer, mada tvrdite da je svako odgovoran za sopstvene postupke, vi se veoma retko osećate krivom. Po vašem mišljenju, kriv je uvek neko drugi! Dobro je što ste samouvereni i što umete da namećete sopstveno mišljenje, ali mala doza samokritičnosti dobro bi vam došla. Naime, dok drugima nalazite mane zaboravljate na sopstvene i retko slušate tuđe savete. Stoga naučite da budete objektivni i pokušajte da iz drugog ugla procenite svoje postupke, kako na profesionalnom, tako i na sentimentalnom planu.

NAJVIŠE ODGOVORA POD C

    MAKSIMALNO ODGOVORNA - Vi ste veoma razumna i pravdoljubiva osoba i volite čiste i jasne odnose, a okolina veoma ceni vaše mišljenje. Kada otkrijete da ste baš vi odgovorni za neku neželjenu situaciju, spremni ste da se izvinite i učinićete sve da popravite poljuljane odnose. Međutim, ukoliko krivica nije vaša, odlučno insistirate da istina izađe na videlo. Stoga teško podnosite konfliktne situacije. Rastrzani između ogromne potrebe za pravdom i nemogućnosti da radi mira u kući popustite i krivicu preuzmete na sebe, vi se nadate da će i drugi priznati da ste bili u pravu.



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana