Naslovni baner
Home Dugme
Meni

Zabavni Internet Magazin - No 10

  Saveti za spavanje, simbolika cveća i pokloni, deca i njihovi aforizmi, kako biti idealan muž...!

Osmeh gore Osmeh na lice:  
KAKO BITI IDEALAN MUŽ

    Večito pitanje za oženjene muškarce je: 'Da li sebe smatrate dobrim ili čak idealnim mužem'? Ovaj odgovor možete da najbolje vidite na ponašanju svoje lepše polovine. Ako vam stalno nešto pridikuje, znači da pravite greške u koracima i da treba nešto da preduzmete dok nedobijete crveni karton od drage. Nije teško biti idealna muž, bar tako kažu srećno oženjeni:

 Negujte zajednička interesovanja - Setite se šta ste pre braka imali zajedničko, a sigurno je bilo mnogo toga. Zato se trudite da ojačate tu kariku koja vas spaja, otputujte na vaše i njeno omiljeno mesto, izađite u provod, izvedite je u restoran na večeru, rekreirajte se zajedno, upišite neki kurs plesa, kuvanja i slično. Vrlo je bitno da negujete zajednička interesovanja, jer ćete iz osećaja zajedništva crpeti snagu za najteže trenutke u životu.

  Izvinite se kada nešto pogrešite - Da bi ste se izvinili voljenoj osobi potrebna vam je samo dobra volja, mada mnogim muškarcima najteže pada da supruzi priznaju da su nešto pogrešili. Istraživanja su pokazala da najčešće zvocaju žene čiji muževi apsolutno odbijaju da se izvinu. Prema tome, znate šta vam je činiti kad nešto zabrljate.

  Svakog dana odvojite vreme samo za vas dvoje - Bez obzira na vaše obaveze u toku dana, uvek možete da odvojite bar 15 minuta, koje ćete da posvetite vašoj supruzi. Ako mnogo vremena provodite van kuće, onda nastojte da bar zajedno uživate u prvoj jutarnjoj kafi ili doručku (naravno, ako vaša supruga nije od onih koje ustaju u podne). Ukoliko radite blizu kuće ili njenog radnog mesta, iskoristite vašu pauzu na poslu da bi ste se bar na kratko videli sa njom. Uveče popričajte o proteklom danu, o deci, o nekim vašim budućim planovima.

  Ne ostavljajte nered za sobom - Sve što vi ne uradite u kući, pada na leđa vaše supruge. Nemojte biti od onih koji kažu da se poslovi u kući dele na ženske i zajedničke. Zasučite rukave pa nekad postavite i pospremite sto, operite suđe, iključite mašinu za pranje veša. Možda vam ovi poslovi ne leže, ali trebalo bi da barem pokažete dobru volju.

  Vodite računa o svom izgledu - Žene su takve da morate uvek iznova da ih osvajate. to što ste potpisali na venčanju ne znači da će ona biti zaljubljenau vas čitavog života. Ako je pala na vaš osmeh i atletsku građu, moderan imidž, odakle vam onda pomisao da će da bude srećna i pored jednog neobrijanog, neurednog muškarca i još sa pivskim stomakom.

 Brinite o deci jednako koliko i supruga - U vaspitavanju deteta podjednako je važna uloga i oca i majke. Ovo nemojte nikad da zaboravite, zato se posvetite ovom odgovornom poslu jednako kao i vaša supruga i nastojte da joj to i olakšate. Ako je mnogo umorna, preuzmite kompletnu brigu o detetu, a njoj omogućite da se opusti uz knjigu ili TV. Pokažite da ste dorasli tome i bićete u njenim očima njabolji muž na svetu.

SIMBOLIKA CVEĆA. ŠTA POKLONITI VOLJENOJ OSOBI?

   Crvene ruže obično se vezuju za Dan zaljubljenih. Prema tome, poklonite buket tamnocrvenih ruža, čime ćete voljenoj osobi izjaviti vatrenu ljubav i želju. Crvene ruže upakovane u crvenu kutiju znače pritajenu, strasnu ljubav. Roze ruža simbolizuje nežnost, privrženost i iskrena osećanja.
    Crveni amarilis i crvene lale simbolizuju duboku i iskrenu ljubav. Anturijum crvene boje svojim izgledom podseća na veliko srce i na jeziku simbola označava da ste joj svoje srce poklonili zauvek.
     Glamurozni pokloni opojnog mirisa, bele boje koji pokazuju vaš dobar ukus - mirišljavi jasmin koji simboliše odanost, ili gardenija koja simboliše skrivenu ljubav, obradovaće vašu devojku prefinjenog ukusa. Crvena kamelija označava ljubav i želju da ona bude uzvraćena. Orhideja je simbol poštovanja, naklonosti i ljubavi.
    Ljubičica roze boje nosi poruku 'mislim na tebe'. Mimoze su znak nežnih misli i osećanja.

EH, TA KOKA KOLA I PEPSI KOLA

   Coca - Cola se u prvo vreme prevashodno koristila kao lek koji je patentirao izvesni Džon Smit Pemberton 1886. godine, bivši oficir Konfederacije i apotekar. On je prethodno bezuspešno pokušavao da plasira proizvode kao što su pilule, tonici i sirupi, kojima je nadevao bombastična i pretenciozna imena. Potom je odlučio da profitira za vreme prohibicije na američkom Jugu tako što je iz svog napitka koji se zvao 'francuska koka - vino, idealni osvežavajući tonik' izbacio vino. Zatim mu je dodao ekstrakt afričkog kola oraha, stimulansa koji su u Ameriku doneli robovi, te probrana ulja i arome. Tako je napravio sasvim novo piće 'Intelektualni bezalkoholni napitak'. Prodavao ga je u preuređenim pivskim flašama od pola litra.
    Ime i zaštitni znak smislio je njegov poslovni ortak Frenk M.Robinson. Pemberton je kasnije sva prava prodao izvesnom Vilisu Veneblu koji je u novi proizvod dodao soda vodu. Pronalazač coca-cole umro je u oskudici 1888. godine i sahranjen je u grobu koji je 70 godina ostao neobeležen.
    Kaleb B. Abraham, takođe farmaceut, izumeo je pepsi-kolu. Bio je to eliksir sačinjen od šećera, vanile, ulja, raznih začina i kola oraha, prvobitno poznat kao 'Bredovo piće'. Sadašnje ime pepsi kola je dobila 1893. godine.
    Formula koka-kole naziva se 'ROBA 7 X' i jedna je od najčuvanijih tajni američke industrije. Zna je samo nekoliko zaposlenih i čuva se u Džordžiji, u specijalnom sefu. Bilo je mnogo pokušaja da se formula 'provali' hemijskom analizom, no, to je nemoguće s obzirom na veliki broj prirodnih ulja koje sadrži ovo popularno piće.
    Razlike između pepsi-kole i koka-kole jedva su primetne. Nije im ista aromatična osnova koja čini sasvim mali deo i jednog i drugog napitka.
    Mnogo je dokaza o štetnosti koka-kole. Jedan američki mornarički lekar utvrdio je 1951. godine da ovo piće sadrži veliku količinu fosforne kiseline. Potopio je u koka-kolu čovečije zube. Test je pokazao da su oni omekšali i počeli da se raspadaju. Lekar je izjavio  da sirće i koka-kola imaju istu kiselost. Takođe je tvrdio da je njegov prijatelj stavio tri eksera u koka-kolu i da su se oni raspali za 48 sati. Eto prilike da i sami probate ovaj eksperimet, i da nam javite šta se desilo.

DECA I NJIHOVI AFORIZMI

• Brat i ja smo danas pojeli celu teglu marmelade. Večeras ćemo dobiti ili proliv ili batine !

• Kada se mama i tata zaključaju u spavaću sobu, ja narednih sat vremena mogu da radim šta hoću. Što ja volim taj ljubavni odnos kod starijih!

• Ne razumem zašto se mama toliko ljuti što smo razbili vazu. Ionako je bila stara i kineska, a ne naša!

• Moja sestra je opet položila razred sa odličnim uspehom, sve same petice. Ona to meni namerno radi!

• U televizoru rade mali ljudi, a u radiju njihova deca!

 • Baka nam je otišla na onaj svet. Sad i mi imamo nekog u inostranstvu!

• Mami i tati je danas godišnjica braka. To svi znamo osim tate!

• Pitao sam tatu zbog čega on brije bradu a mama noge. Rekao je da se svako brije onde gde ga ljudi gledaju.
Gde ja onda da se brijem.
VITAMINI I MINERALI OTKLANJAJU TEGOBE

    Pojedine lakše tegobe čovek može sam da otloni iz svog organizma. Za ovo su mu potrebni odgovarajući minerali i vitamini. Evo nekoliko primera:

Krvarenje iz desni - pored redovnog pranja zuba, ovaj problem ublažićete pomoću vitamina A i C. Za povećanje njihovog sadržaja u organizmu, dovoljno je popiti samo jednu čašu soka od šargarepe i pomorandže. U sok se obavezno doda kašičica biljnog ulja.

  Teško zarastanje rana - može da se ubrza mineralom cinkom i vitaminima C i K. Ovu uspešnu formulu stvara kombinacija paprike, paradajza i ribe.

  Konstantni umor - koji je, najverovatnije, posledica nestašice gvožđa, otkloniće se što češćim konzumiranjem jela od sočiva. Takođe, svakodnevno treba pojesti jedno jaje, a odlična stvar je i kašika jabukovog sirćeta stavljena u sok ili čašu bode.

  Masna koža i bubuljice - mogu da se jave zbog nedostatka biotina i vitamina B2. Biotin će nadoknaditi jogurt od soje, a vitamin B2 običan jogurt. Ovi jogurti mogu da se piju i preventivno.

  Opadanje kose - se zaustavlja i regeneriše biotinom i cinkom. Zato dan treba započeti muslijem, sa dodatkom badema, i jednim kuvanim jajetom.

MAČO MUŠKARAC ISPAO IZ MODE

   Mačo muškarci više nisu u modi, niti su toliko privlačni ženama koliko bi to moglo da se čini na prvi pogled. Lepši pol ih očigledno više voli 'samo na jednu noć', dok za duge veze preferiraju muškarce sa više ženskih karakteristika.
   Muškarci sa jačim mišićima, većim nosevima i malim očima za žene predstavljaju lošije i manje verne partnere od onih koji više liče na žene.
   Ovo istraživanje sprovedeno je na 400 britanskih muškaraca i žena kojima su pokazane fotografije posle kojih su oni davali svoje mišljenje. Pitali su ih da lica na fotografijama prosude po sledećim karakteristikama: dominacija, ambicija, zdravlje, vernost, roditeljstvo i toplina.
  Ovo istraživanje pokazuje koliko veliku ulogu igraju prvi utisak i osobine. Odluka o odabiru partnera zavisi od toga šta žena od njega želi, odnosno za kakav je tip veze spremna i u kom razdoblju života. Žene često odaberu manje snažne muškarce, jer misle da će tako teže doći do nasilja u porodici.
     I muškarci i žene su ocenili da pripadnici jačeg pola, koji na fotografijama pokazuju više ženskih karakteristika, mogu biti bolji bračni partneri i roditelji. Mišićavi i muževniji viđeni su kao dominantni, dok u pogledu snage i ambicije nije bilo razlike između muževnijih i feminiziranijih.

KARAKTER PO NIVOU TESTOSTERONA

    Nivo hormona direktno utiče na karakter muškarca, barem ovako tvrde italijanski istraživači. Muškarci koji imaju viši nivo testosterona, retko pristaju na kompromise, bolji su ljubavnici, trude se da budu moralni i žive u skladu sa pravim vrednostima, ali mogu i da budu agresivni ako im neko stane na put. Sa druge strane, osobe kod kojih je nivo ovog muškog hormona niži, na prvi pogled ostavljaju utisak prijatne osobe, ljubazni su u komunikaciji sa drugima, ali i licemerni, nepošteni i češće krše zakon.
    Naučnici smatraju da je ovo otkriće naročito značajno za dame, jer će testiranjem moći unapred da zasnaju koliko je neki muškarac pouzdan partner. Ova informacija bi, takođe, mogla da pomogen i šefovima u izboru osoba za odgovorne funkcije u firmi.
    Zanimljivo je da je tokom istraživanja od muškaraca, između sotalog, traženo i da se stave u ulogu prodavca automobila, da procene vrednost svog ljubimca na četiri točka i da svoje mišljenje obrazlože. Ispostavilo se da su osobe sa višim nivoom testosterona dale pošteniju.

TEST - KAKO REAGUJETE NA IZNENAĐENJA
 
1. Vaš dečko je upravo primio erotsku SMS poruku od koleginice. On vam objašnjava da je ona otkačena i da je to njen način komunikacije sa svima...
    a) U vam se budi ljubomora, ali prihvatili ste njegovo objašnjenje i smirili ste se
    b) Prihvatate njegovo objašnjenje, ali sa prividnim mirom. Kasnije se kod njegovih prijatelja detaljno raspitujete o toj osobi.
    c) Ne želite ni da čujete njegovo objašnjenje. Pozivate tu devojku i zahtevate da  vam objasni svoje ponašanja.

2. Trenutno ste u ozbiljnoj finansijskoj krizi.Najbolje radite kada ste...
    a) Nedeljama ne otvarate poštansko sanduče iz straha da će iz njega ispasti još jedan račun ili opomena.
    b) Zakazujete sastanak sa referentom u banci, objašnjavate mu kako stvari stoje i pokušavate naći rešenje.
    c) Potpuno ste svesni u kakvoj se situaciji nalazite, ali ne znate šta da radite.

3. Kompanija u kojoj radite upravo je privatizovana i do vas svakodnevno stižu glasine o otpuštanju radnika. Kako reagujete?
    a) Pokušavate da se dodvorite šefu kako biste saznali pravu istinu.
    b) Stalno ponavljate: 'Ja sam baksuz i zasigurno ću se naći na tom spisku'.
    c) Iako verujete da je malo verovatno da i vas otpuste, razmišljate o novim mogućnostima.

4. Upravo vam je saopštena jedna neverovatna vest.
    a) Već su prošla tri dana, a vi ste još u šoku i ne shvatate kako se to dogodilo.
    b) Dok vam saopštavaju tu vest, vi u svojoj glavi slažete kockice i polako se prisećate detalja koji su, da ste na njih na vreme obratili pažnju, mogli da vam posluže kao upozorenje.
    c) Nije prošlo ni deset minuta od kada ste čuli tu novost, a vama je već sve jasno.

5. Danas za svoje devojačke snove kažete ...
    a) ... nažalost, zaboravljeni su.
    b) ... nisu se ispunili.
    c) ... delimično su se ispunili.

6. Bili ste na večeri sa prijateljima. Posle tri nedelje saznajete da su četiri osobe koje su tada bile sa vama stupile u vezu. Kako reagujete?
    a) Ova vest vas uopšte nije iznenadila. Još tada ste primetili da oni jedni drugima šalju značajne poglede.
    b) Šta? Maja i Jovan, Marija i Damir? Ne mogu da verujem!
    c) Za jedan par vam je sve odmah bilo jasno, ali kod drugo dvoje niste ništa primetili.

7. Da biste došli do prave istine vi se...
    a) Pridržavate činjenica.
    b) Prepuštate intuiciji.
    c) Oslanjate na maštu.

8. Posumnjali ste da vas je dragi slagao. Pošto je u pitanju samo mali detalj...
    a) ... vi mu ništa ne kažete, ali njegovo ponašanje smatrate detinjastim.
    b) ... odlučili ste odmah da to sa njim raščistite i pokažete mu da niste blesavi.
    c) ... pomišljate da to i nije njegova greška.

9. Kada shvatite da je neko prokockao vaše poverenje, najteže vam je da ...
    a) ... se pomirite sa činjenicom da ste se prevarili.
    b) ... nastavite da se družite sa tom osobom.
    c) ... shvatite zašto je to učinila.


SAVETI ZA KVALITETAN SAN

    Da bi čovek bio dobro raspoložen i oran za rad, treba da spava dovoljno. Ali, igleda da ona stara definicija o osam sati sna, ne važi univerzalno za sve. na osnovu jednog istraživanja sprovedenog na različitim generacijama, stručnjaci su došli do zaključka da je deci predškolskog uzrasta potrebno između 11 i 12 sati sna, tinejdžerima najmanje 9 časova, odraslim osobama u reproduktivnom dobu od sedam do devet časova, a ljudima u trećem dobu tek nekoliko časova.
    Da biste se dobro naspavali:

 • Izbegavajte alkohol, teška jela, kofein i cigarete.

 • Pojedite nešto lagano i popijte šolju toplog mleka i nikako na spavanje
   nemojte ići gladni.

 • Ne mislite na probleme pošto stres održava budnost.

 • Na spavanje uvek idite u isto vreme, da bi organizam prepoznao da mu je
    vreme za spavanje.

 • Spavajte na udobnom krevetu i u sobi gde vlada tišina.

 • Pred spavanje ne radite teške vežbe, osim laganih vežbi istezanja.

 • Okupajte se u mirisnoj toploj kupki.

 • Čitanje knjige ili gledanje televizije nekoga prilično opušta, pa i to može da
    vam olakša  san.

REŠENJE TESTA - KAKO RAGUJETE NA IZNENAĐENJA?

NAJVIŠE ODGOVORA POD A

    NEDOSTAJE VAM SAMOPOUZDANJE - Iskrena ste osoba i mrzite kada vas neko prevari. Kada vas vaše antene upozore na opasnost umete da se opako narogušite, ali vaš gnev brzo splasne i vi prihvatate svako izvinjenje. Vaša pomirljiva priroda vam je od velike pomoći kako u ljubavi, tako i na poslu. Nažalost, pred lošim vestima često zabijete glavu u pesak iz straha da će se srušiti vaš mali, savršeni svet.
    Savet: zbog nedostatka samopouzdanja propuštate savršene prilike koje vam se ukazuju. Stoga, kada se drugi put nađete u takvoj situaciji zapitajte se šta bi se dogodilo da stvari stoje drugačije. Odbacite sve odgovore koji vam prvi padnu na pamet i potrudite se da život sagledate iz drugog ugla. Na taj način ćete naučiti da i sebe i druge vidite u drugom svetlu i bolje reagujete.

NAJVIŠE ODGOVORA POD B

    SUVIŠE STE RACIONALNI - Vi ste veoma pragmatična osoba. U stanju ste da sagledate i loše i dobre strane života i nikada unapred ne dižete uzbunu. Prvo dobro razmislite o novonastaloj situaciji, potom je pažljivo analizitate i na kraju preduzimate odgovarajuće korake. Svesni ste svih svojih vrlina i mana, što vam veoma pomaže u rasuđivanju. Ali, to nije dovoljno kada je sentimentalna strana života u pitanju. U ljubavi se, naime, ne snalazite baš najbolje jer ne možete da shvatite da neko funkcioniše drugačije od vas. Stoga vam se dešava da vas razvoj događaja veoma iznenadi uprkos vašem istančanom smislu za opažanje.
    Savet: ne pokušavajte baš sve da racionalizujete. Ne merite baš sve prema sebi. Budite otvoreniji prema drugima i njihovim osećanjima.

NAJVIŠE ODGOVORA POD C

    NE OSLANJAJTE SE NA INTUICIJU - U vašoj glavi sve je jasno, ali u vašem životu nije uvek baš tako. Um vam je veoma izoštren, pamtite kao slon i nikada vam ništa ne promakne. Kao pronicljiv posmatrač, prijateljima dajete savršene savete i uvek ste spremni da raščistite zbrku ako u nju upadne neko vama blizak. Ali, kada ste vi u pitanju ne ide sve baš tako glatko. Uprkos velikoj pronicljivosti vi ne umete da sagledate stvari na pravi način. Iako vam unutrašnji glas govori kakav je svet oko vas i podseća vas na vaše vrline i mane vi ga često uopšte ne slušate i u određenim situacijama ne znate kako treba da postupate.
    Savet: prihvatite ponekad i tuđe mišljenje, otkrićete da jasnije vidite svet koji vas okružuje i znaćete kako treba da reagujete.



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Najbolja Zabava Na SvetuNajbolja Zabava Na Svetu - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana