Naslovni baner
Home Dugme
Meni

Vaše Boje u Životu

   Okruženi smo bojama od rođenja, naš život je sadržan u njima. Spektar je svuda oko nas i u nama. Boje, iako nisu lepše od života - mogu nam ga obojiti i pomoći da se osećamo onako kako želimo. Uz njih svakako možemo biti i lepši i vedriji, a možda i - zdraviji.

Osmeh gore Osmeh na lice:  
   Bolesti uglavnom proizilaze iz poremećaja ravnoteže. Emotivni haos je veoma jak uzrok velikog broja slabosti, zbog kojih neki delovi tela dobijaju ili gube boju, a to najbolje pokazuje naša aura. Savremena medicina takođe gleda u monitore i snimke organa, prateći poremećaje prikazane bojama. Astronomija mnogo bolje poznaje Univerzum, opet zahvaljujući bojama... A kako svaki znak da iskoristi bar ponešto od spektra – reći će vam astrologija.

Detaljan opis horoskopskog znaka Ovan  HOROSKOP ZA OVNOVE – crvena boja (21.3.- 20.4.) 
   Znak Ovan vlada glavom (oči, nos, zubi, mišići lica, hipofiza). Crvena boja koja njemu treba nalazi se u rotkvicama, cvekli, paradajzu, spanaću, trešnjama, šljivama, višnjama, ribizli, litijumu, cinku.
Crveno znači i gvožđe, koje se u slučaju anemije uvek preporučuje. A kada se odlučuje za slatkiše, najbolji za njega su dezerti pripremljeni od svežeg voća. Plava smiruje veliku napetost (šljive i plavo grožđe), pa bi Ovan trebalo da nosi odeću i crvene i plave boje. Kao maska za lice, kojim ovaj znak vlada, preporučuje se maska od ribizle koja ga izuzetno dobro oživljava i revitalizuje.


Detaljan opis horoskopskog znaka Bik   HOROSKOP ZA BIKOVE – plava boja (22.4.- 21.5)

    Bik vlada grlom, dušnikom, glasnim žicama, ustima, tiroidnom žlezdom... Plavu boju ovaj znak treba da nađe u šljivama, tamnim trešnjama, kupinama, tamnom grožđu. Metali su: nikl, čelik, cink, bakar, aluminijum. Izlaganje plavom svetlu poboljšaće Biku produkciju hormona. Što se kozmetike tiče, ako ste pripadnica ovog znaka onda i senka na očima neka bude plava, a maske za lice, bez razlike da li se radi o muškarcu ili ženi, mogu biti pripremljene od bilo kog voća. Preporučuju se i masaže uljima ili kremama na bazi kamfora koje deluju na ovaj znak kao pravi preporod, pogotovo ako su i ulja i kreme bile izložene plavom svetlu bar 15 minuta. Slatkiši, bez obzira kakvi hedonisti bili - a Bik to uvek jeste, najbolje je da su voćne pite. 

Detaljan opis horoskopskog znaka Blizanci   
  HOROSKOP ZA BLIZANCE – indigo boja (22.5.- 21.6.)


   Ovaj znak vlada ramenima, rukama, plućima, disajnim putevima, perifernom cirkulacijom, kiseonikom u krvi... Pripadnicima ovog znaka na celokupno psihofizičko stanje neverovatno dobro utiče kada im se svetlo indigo boje desetak minuta dnevno projektuje na pluća i leđa, sa razdaljine od tri do četiri centimetra.
    Ovakav tretman je izuzetno dobar za plućne bolesti, bronhije i astmu. U nedostatku medicinske lampe, njima će dobro doći i obična plava sijalica, jer će sigurno osetiti boljitak. Dobiti svetlo indigo boje danas nije teško... Mesta u prostoru u kome Blizanci žive, a predviđena su za odmor, takođe je poželjno ukrasiti i sijalicama i indigo bojom uopšte. Metali koji sadrže indigo boju su hrom, bakar, stroncijum, titanijum. Bakarne narukvice, pa i ogrlice, daju ravnotežu i balans energije i pojačavaju stvaralačke i kreativne impulse. Indigo u hrani je svakako plavi paradajz, plavo grožđe, kupine, crne ili tamne trešnje. Ako su slatkiši u pitanju, mogu sebe častiti sladoledom i ponekim voćnim kremom.

Detaljan opis horoskopskog znaka Rak   HOROSKOP ZA RAKOVE – žuta boja (22.6. – 22.7.) 

   Rak vlada trbušnom dupljom, želucem, torzoom, grudima... Emotivne situacije su kod pripadnika ovog znaka najveći uzrok pojačane želudačne kiseline, bolova, kožnih bolesti i gojaznosti. Metali Raka su barijum, kalcijum, hrom, kobalt i magnezijum, a voće i povrće ono sa žutom ljuskom, kao što su žute paprike, žute semenke, krompir, banane, bundeve, ananas, limun, grejp, kruške. Kožu treba hraniti uljima ili kremama na bazi badema, i to uz masažu. Privesci od srebra u obliku Meseca i srebrni lančići su uvek dobrodošli. Ženama se preporučuje da ih, po mogućstvu, nose oko struka. Rakovi su ljubitelji teških slatkiša, a da se ne bi upropastili čokoladom najbolje je da jedu krem od sira i voće, ili takozvani čiz kejk.

Detaljan opis horoskopskog znaka Lav 
HOROSKOP ZA LAVA – zelena boja (23.7.- 22.8.)
   Lav vlada srcem i međurebarnim delovima, leđima i kičmom. Zelena boja je boja života i ravnoteže, a hlorofil će uvek preduhitriti arterosklerozu.
    Metali koji sadrže zelenu boju su aluminijum, nikl, kobalt, titanijum. Potrebno je jesti puno povrća u ovoj boji, ali i plavu cikoriju koja jača apetit, čisti i jača želudac, leči žuč i reguliše varenje, čisti jetru, bubrege i slezenu, otklanja anemiju i pomaže pri izbacivanju mokraće iz organizma. U narodnoj medicini cikoriju koriste i dijabetičari. Garderoba, kao i životni prostor, trebalo bi da sadrži što više tonova smaragdno zelene boje, kao i sve nijanse koje vidimo u šumi. Žene šminku za oči takođe treba da koriste u ovim tonovima. Slatkiši sa cimetom, orasima i jabukama su dobrodošli, kao i voćne salate sa šlagom.

Detaljan opis horoskopskog znaka Devica HOROSKOP ZA DEVICE – svetlozelena boja (23.8. – 22.9.)

   Devica je poprilično nervozan znak (neretko izazvan jakim emocijama), a to se uvek reflektuje na creva, želudac, jetru, gastritis, živce, razne oblike neuroza, kao i u vidu alergija. Garderoba treba da im bude najviše u zelenoj, oker i bledožutoj boji. Žuto svetlo je poželjno pripadnicima ovog znaka postaviti tri do četiri cm od oblasti jetre i grejati taj deo tela oko 15 minuta. Za vreme obroka uvek je dobro popiti čašu vode koja je pre toga bila izložena zelenom svetlu pola sata (dobrodošle su zelene flaše). Metali i hrana koji važe za znak Lava, važe isto i za Device. U prostoru u kome se najviše boravi potrebno je što više bele, svetlozelene, svetloplave, sive, žute, ružičaste i ljubičaste u svetlim tonovima. Od slatkiša poželjne su lagane poslastice od sira, voćni dezerti, voćni jogurti i sl.

Detaljan opis horoskopskog znaka Vaga 
HOROSKOP ZA VAGE - narandžasta boja (23.9. – 22.10.)
   Vaga vlada urološkogenitalnim traktom, bubrezima, pa i kamenom u bubregu, endokrinim žlezdama... Narandžasta, u svim nijansama i vidovima, utiče povoljno na Vage.
    Voće za njih je mango, dunja, mandarina, smokva, breskve, kajsije, dinje, jabuke, šargarepa. Metali su gvožđe, rubidijum, magnezijum i selen. Garderobom treba da dominira narandžasta, a prostorom purpurna. Preporučuje se nakit od bakra i korala. Slatkiši neka budu sa kiselkastim voćem.

Detaljan opis horoskopskog znaka Škorpija   HOROSKOP ZA ŠKORPIJE – crvena i narandžasta boja (23.10.- 22.11.)

   Škorpija vlada genitalnim organima, ali i debelim crevom, prostatom, urološkim upalama, hemoroidima, cistama... Boje koje su dobrodošle su crvena, narandžasta, žuta i plava. Olovo, kobalt i cink kao metali, i hloroform kao hemijsko jedinjenje. Voće koje treba da je prisutno u životu Škorpije je grožđe, kupine, šljive, paradajz (i jedan i drugi), a dobrodošlo je i sve što je preporučeno Rakovima. U prostoru za odmor su poželjne navedene boje, a donji deo kičme treba izložiti žutom svetlu 10 minuta dnevno, sa udaljenosti od 3 cm. A ako su problematični genitalni organi poželjno je i njih izložiti svetlu, ali crvenom. Što više kupanja takođe će doprineti sveopštem dobrom stanju i zdravlju. Kafa i kao napitak i u desertu takođe doprinosi dobrom zdravlju. Kao i crna čokolada.

Detaljan opis horoskopskog znaka Strelac 
HOROSKOP ZA STRELCA – ljubičasta boja (23.11.- 21.12.)
   Strelac vlada kukovima, bedrima, gojaznošću, živcima... Ljubičasta boja se preporučuje u svim oblicima i nijansama, a ima je u paradajzu (i jednom i drugom), cvekli, grožđu. Metali su gvožđe, barijum, rubidijum i aluminijum.
    Odeća bi trebalo biti bazirana na ljubičastoj i plavoj, kao i žutoj boji. Uz obrok je poželjno popiti čašu vode koja je bila izložena ljubičastom svetlu pola sata. Kad su slatkiši u pitanju, mogu sebe da časte baklavom, ali i tortama u kojima su slojevi voća. Nar je prilično zdrav za ovaj znak.

Detaljan opis horoskopskog znaka Jarac   HOROSKOP ZA JARCA – crvena i plava boja (22.1.- 20.1.)

   Jarac vlada kostima, zglobovima, kolenima, zubima, živcima, kožom... Vrlo često su kod ovog znaka prisutne deformacije kostiju zbog artritisa, povreda, lomova i sl. Plava i crvena boja su lekovite a nalaze se u litijumu, potasijumu, cinku, rotkvicama, cvekli, spanaću, šljivama. U životnom prostoru je potrebno obezbediti bar jednu prostoriju sa crvenim svetlom. Koža Jarca je obično suva, a cirkulacija im je slaba. Masaže kremama crvene boje ili onima koje su na bazi crvenih sastojaka znatno će ublažiti probleme. Od slatkiša mogu da se posluže sa svim što ima crvenu jabuku, orahe, bananu, sir. Milk šejk je idealan napitak za njih.

Detaljan opis horoskopskog znaka Vodolija 
HOROSKOP ZA VODOLIJE – zelena boja (21.1.- 19.2.)
   Vodolija vlada nogama, člancima, venama na nogama, vaskularnim bolestima, lomovima kostiju, lupanjem srca, cirkulacijom krvi... Smaragdnozelena boja će sigurno smiriti živce Vodoliji i stimulisaće joj cirkulaciju, kao i rad mozga.
    Bakar, nikl, hrom su poželjni u svim oblicima, pa i kao delovi nameštaja. U hrani što više svakakvog povrća i voća, ali je jedino poželjno da se ne radi o kiselom. Morska so, kao i soda, takođe su veoma poželjni. I naravno, provetrenost prostorije. Smaragd u prstenu ili ogrlici zadržava dobro raspoloženje i time utiče na dobre odnose. Zelena boja mora da dominira prostorom u kome živi Vodolija. Slatkiši koje mogu sebi dozvoliti su voće sa šlagom, ali i oni sebe mogu počastiti čiz kejkom. Vaša intuitivna razboritost zna da pređe u lukavstvo, pa ponekad svoje vrednosti koristite da bi drugima nametnuli svoju volju. Takve situacije ublažite svojom plemenitošću i tolerancijom.

Detaljan opis horoskopskog znaka Ribe  HOROSKOP ZA RIBE - indigo boja (20.2.- 20.3.)

   Ribe vladaju stopalima, slabom cirkulacijom krvi u stopalima, anemijom, crevnim problemima i zadržavanjem vode u organizmu. Najbolnija tačka ovog znaka je kako upotreba, tako i zloupotreba lekova, nikotina i alkohola. Njima se preporučuje voće i povrće koje sadrži indigo boju, kuvano ili sveže, sasvim je svejedno. Kupine, plavi paradajz, šljive, grožđe, itd. Metali u kojima se nalazi indigo boja su titanijum, bakar, hrom, gvožđe. Garderobu treba bazirati na crvenoj i plavoj boji. Boje koje se koriste mogu biti i blage i intenzivne, ali je poželjno da budu senčene i nijansirane. Slatkiši na bazi jagode, breskve ili banane su poželjni i dobrodošli, kao i sa ananasom, kokosom, kivijem ili mangom.   Izvor: Treće Oko - M.Sasic



Klik Gore na Sliku - Prikaz; Ponovni Klik - Brisanje

Horoskopi i AstrologijaHoroskopi i Astrologija - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana