Naslovni baner
Home Dugme
Meni
Novo na sajtu
Omiljeno na sajtu

10 Ključnih Pitanja o Momcima

  Deset ključnih pitanja o dečacima! Izgledaju vam toliko različiti od vas, devojaka, da predstavljaju prave zagonetke. Intrigiraju vas, izazivaju paniku u vama, ponekad vas zbunjuju do temere da zaboravljate sva svoja ženska oružja.

Ljubav To malo ljubavi:  
   Dakle, ko su ti momci koji u vama izazivaju strah, ali i strast? Kako ih bolje razumeti, bolje poznavati, prebroditi strah koji se u stvari rađa iz te razlike koja postoji između njih i vas?
    Pokušaćemo da to ostvarimo odgovarajući na deset pitanja o tim čuvenim momcima koji su najčešće tema razgovora među devojkama. To je jedan od načina da dođete do saznanja kojima ćete stvari postaviti na svoje mesto i koji će vam pomoći da se osećate sigurniji u sebe i pobedite nelagodnosti kad ste oči u oči sa njima.

1. DA LI SU DEVOJČICE UVEK NA DRUGOM MESTU, POSLE NJIHOVIH STRASTI KAO ŠTO SU SPORT, TEHNIKA, ITD?

    Mnoge devojke postavljaju to pitanje. I zaista, bilo da se radi o njihovom dečku, drugovima ili čak bratu, reklo bi se da čudna opčinjenost, za sve što je u vezi sa sportom, tehnikom i računarima, preovladava u potpunosti njihovim bićem. Možda treba reći i da se sve te discipline smatraju nekim dokazima muškosti.
    To sigurno nije tačno, ali za njih je to trenutak da se dokažu pred očima drugih. To je trenutak dokazivanja sopstvenog identiteta. Već sve pojave sa kojima počinju da se susreću, imaju tendenciju da asociraju muški pol na izvesne podvige, kako fizičke (sport i fizička spretnost), tako i umne (tehnika, računari).
    Vi niste na drugom mestu posle njihovih strasti koje čine neodvojivi deo njihove ličnosti u punom sazrevanju, ali ste jednostavno po strani. Njihov sentimentalni život, ljubav i zabavljanje, takođe je važan, kao i njihova potreba da se prikažu kao muškarci, ali se on ni u kom slučaju ne sme mešati u sve to.
    Trudite se da naućite da poštujete, ako već ne volite, ono što oni vole. Oni će vam sa svoje strane biti još privrženiji i bliskiji.

2. DA LI SU MOMCI ISTO TOLIKO STIDLJIVI KAO I DEVOJČICE?

    Da, jednako su stidljivi, ako ne i više. Zamislite ih, oči u oči sa devojkama. U želji da ostave dobar utisak i u užasnom strahu da ne dožive grubo odbijanje koje bi ih za sva vremena izvrglo ruglu (u svakom slučaju oni to tako zamišljaju) u očima drugova i njih samih. Dok se devojke, sve više i više, ne ustručavaju da načine prvi korak i da budu smele da izraze ono što žele i osećaju, momci hoće o sebi da zadrže sliku pravog muškarca, to jest, jačeg pola.
    Samo taj jači pol je mnogo manje jak nego što bi se moglo i pomisliti. Stidljivost kod dečaka se u svakom slučaju izražava na jedan potpuno drugačiji način od onog na koji vi uobičajeno reagujete. Momak će svoju stidljivost ispoljiti pretvarajući je, bilo u prezir, bilo u agresivnost.
    Ne dopustite da vas to uznemiri... To je stidljivost, i ništa više.

3. DA LI JE DOBAR ZNAK AKO MOMAK NEPRESTANO TELEFONIRA DEVOJCI?

    Ako vam je to samo drug, mogao bi vam pružiti malo topline, drugarske ljubavi i doživeti vrlo trezveno vaš sentimentalni život. Ako je to dečko sa kojim se zabavljate, moguća su dva odgovora: ili je veoma zaljubljen u vas i ne može da odoli da ne bude u kontaktu sa vama što je češće moguće ili ... je vrlo ljubomoran i posesivan. Na vama je da sve postavite na svoje mesto i da mu ukažete da to što vas često zove ne znači istovremeno da ste vi posebno impresionirani time.
    Treba biti oprezan sa suviše osvajački nastrojenim momcima. Naprotiv, ako vas dečko nikad ne zove, ne sumnjajte odmah na najgore. Možda je nespretan da se izrazi dok vas ne vidi, možda strepi od ljutnje vaših roditelja ili mu se možda pokvario mobilni. A znate i sami da su momci često mnogo manje pričljivi nego devojke.

4. DA LI DEČACI MISLE SAMO NA ONE STVARI?

    Kad momak gleda devojku, kad počne ozbiljno da se interesuje za nju, to uglavnom čini sa određenim ciljem, a to je zabavljanje. Nemojte verovati da su opsednuti seksom, mada se njihova seksualnost dosta razlikuje od vaše. Dok je kod vas u početku želja više psihička, nego stvarna fizička potreba, oni su primorani da potiskuju svoje nagone koje prirodno poseduju. Njihovo fizičko buđenje ne ide uvek paralelno sa psihičkim razvojem, ali su predvođeni svojim potrebama.
    Kad im se devojčica dopadne, ona budi u njima fizičku želju koja se teško kontroliše. Na vama je da se tome ne prepustite po svaku cenu, da naučite da kočite njihove apetite, da znate da ih zaustavite kad pokušaju da odu predaleko, kad njihovo uzbuđenje dostigne one krajnje granice.
    Nemojte sve to smatrati seksualnom opsednutošću, već više pritiscima same prirode.

5. DA LI JE ZA MOMKA VAŽAN FIZIČKI IZGLED?

    Često ih vidite u farmerkama i majici, izgledaju kao da nimalo ne brinu o slici koju o sebi pružaju drugima, ne nose sa sobom ogledalce... Ipak, uveravamo vas  da su daleko od toga da ne vode računa o svom izgledu. Zar ne mislite da je njihova nemarnost najčešće namerna i čine sve da bi izgledali važniji pred devojkama.
    Svakako, oni se moraju još dugo vaspitavati kada je reč o higijeni. Danas momci  ne beže od upotrebe mirišljavih pena za kupanje, dezodoransa, parfema... a to je sve mnogo prijatnije za vas. Osim što se šišaju i prave frizuru po poslednjoj modi.
    Prihvataju detalje kao što su prsten ili minđuše. Ne ustručavaju se ni da se posavetuju sa dermatologom ukoliko imaju probleme sa tenom. Sve to da bi vam se svideli, vam devojkama, i da bi vas osvojili. Pravi zavodnici, zar ne?

6. DA LI MOMCI ZNAJU ŠTA ZNAČI NEŽNOST?

    Naravno da znaju, samo se opiru da je pokažu. Jednostavno zbog sramežljivosti, ali isto tako iz straha da se ne podvrgnu izrugivanju. Nežnost im je potrebna koliko i vama, samo se ne usuđuju da tu potrebu izraze direktno kao i vi. Mislite da ste samo vi romantični, da samo vi sanjate o velikoj ljubavi?    
    Svi dečaci koji vas okružuju su na istom. Oni guše svoja osećanja i kriju ih pod maskom indiferentnosti, koja je neka vrsta samozaštite koja će ih, po njima,  zaštititi od povređenosti i pitanja. Budite nežni, osećajni sa vašim dečkom, u jednom trenutku sva njegova sramežljivost će jednostavno nestati i on će se  usuditi da iskaže svoju nežnost prema vama. Nemojte odugovlačiti da to probate.

7. TAJNA MUŠKOG TELA?

    Na ovom planu oni se zaista razlikuju od vas. To je neosporno. I to počinje odrastanjem i polaganim ulaskom u pubertet. Dok se vaše dojke zaikružuju i stidna kost prekriva maljama, dok se vaš struk naglašava, momci u tom periodu proživljavaju sasvim druge transformacije. I dok kod njih, sve do puberteta, osim spoljašnjih polnih organa razlike bile više psihičke nego fizičke, od sada postoji čitav jedan, tako reći, fizički svet koji će vas razdvajati. Dok glas kod momaka postaje sve dublji (to je mutiranje), malje se pojavljuju na licu, bradi, ali i na grudima, ispod pazuha i ispod polnog organa.
    Posle izvesnog porasta zapremine uda i testisa, momci proživljavaju svoje prve erekcije. Nemojte da vas to preplaši jer je te fizičke pojave nemoguće kontrolisati. Vremenski, ovo odgovara vašim prvim menstruacijama. Dečaci, dakle, baš kao i vi, imaju čitav niz teškoća u svom fizičkom razvoju.

8. DA LI SU SVI MOMCI U SUŠTINI ISTI?

    Zašto bi oni želeli da budu isti kad se i vi devoijke toliko razlikujete jedna od druge? Naravno, postoje neke zajedničke osobine, fizičke (pogledajte prethodni odgovor) i psihičke (agresivnost, koja je ponekad preterana, stidljivost koja ih koči, prezir prema devojkama ili bolje reći privlačnost koju oni u sebi ugušuju). Momci poseduju isto tako, svaki na svoj način, individualnosti koje su vrlo upečatljive.
    U stvari, svaki je priča za sebe. Na vam je da izaberete među raznim tipovima dečaka, tip koji vas najviše privlači. Ima ih dosta: 'sportski' - strasni ljubitelj svih fizičkih napora i podviga i prezire komplokovane devojke, a najviše one koje se prenemažu. Ne zaboravimo 'stidljivka' - nesigurnog u sebe, ali koji obožava nežne i zaljubljene sastanke sa vama. Tu je još i 'težak tip' - u duši stidljiv, onaj koji se pravi da ne podnosi devojke, ali čije će se srce istopiti poput snega na suncu čim pokažete za njega pravo interesovanje. Zatim, tu je 'intelektualac' - dečko ne bez šarma, naprotiv, željan da razgovara sa vama, da idete u šetnju ili neku izložbu, znaće da bude strastven i oduševljen. Pazite se 'lepih i ravnodušnih' koji su više zabrinuti da se svima dopadnu i samom sebi pre nego vama. Opasni su i 'zavodnici' koji kad vas jedanput osvoje ne nalaze više za potrebno da se trude i sav svoj šarm koriste za zavođenje drugih devojaka.

9. ŠTA RADITI KAD JE SA VAMA UVEK NJEGOV DRUG?

    TO vam se može dogoditi i tako nešto biće vam zaista nesnosno. Zabavljate se, ali vam je vrlo teško da se nađete nasamo sa njim. Uvek je tu njegov najbolji drug koji mu priča viceve, koji pokušava da ga zasmeje, da ga zabavi, kao da vi tu uopšte ne postojite... I to vas dovodi do ludila!
    Samo on, vaš dečko, mada je zaljubljen, izgleda kao da mu čitava situacija nimalo ne smeta. On stvarno voli svoga druga i ne vidi zašto bi tu nešto manjali. Zar nije simpatično biti 'u trojci', razgovarati, razmenjivati mišljenje, šaliti se. Za vas je sve to vrlo malo zabavno i umarajuće.
    Uzmimo da su sve ove stvari moguće. Na vam je da sve dovedete u red, da upozorite dečka da za sve treba da postoji određeno vreme: vreme za prijateljstvo i vreme za ljubav.
    Skrenite mu pažnju da je uvek loše 'mešati' i da želite da ga viđate samog, da on viđa svog druga bez vas (u dubini duše nemate ništa protiv)... Zaista, zar i vi nemate najbolju prijateljicu? Ako ne popusti pod vašim pritiskom, ispričajte sve to njegovom drugu. To će možda uroditi plodom i doneti vam olakšanje. A najbolja solucija je da neku svoju prijateljicu uvalite njegovom drugu!

10. DA LI MOMCI VERUJU U LJUBAV?


    Izgledaju tako teški, ravnodušni, tako sigurni u sebe, da se vi pitate imaju li uopšte sreće. Vi, čim sretnete nekog dečaka odmah pomislite da bi između vas mogla da se izrodi velika ljubav i čim ste počeli da se zabavljate.
    Vi se nadate, čekate, sanjate. Ljubav vam pokreće srce, ljubav čini da živite. A oni, da li i oni veruju u pravu ljubav? Da, ali oni to ne pokazuju kao što to vi možete. Ono što njima treba, to je nešto konkretno, žele da budu sigurni u vaša osećanja, dok ste vi više sposobni da idealizujete i fantazirate. Jedan nežan pogled i vi se načisto istopiste.
    Dakle, iako su momci kao vi, iako veruju u ljubav, u nežnost i duboka osećanja, ono što vi devojke pokazujete bez teškoća, oni radije zadržavaju za sebe. Kako se naći na istoj talasnoj dužini? Rušeći barijere koje vas razdvajaju i ne plašeći se jedni drugih.



¦ Klik Gore na Sliku - Prikaz; ¦ Ponovni Klik - Brisanje

Ljubav i Sve Oko NjeLjubav i Sve Oko Nje - Ostali Tekstovi
Ponuda TemaPogledajte i ostale super zanimljive rubrike na sajtu
Vic Ovog Dana
Verovali ili ne
Jeste li znali ovo?
Ludi svet
MoLitva dana