03/20/2018 08:14 AM
Sportisti, kanap i muzika. Detaljno ovde...

■ Tenli Olbrajt, prva amerikanka koja je postala svetska i olimpijska prvakinja u umetničkom klizanju, preležala je u 11. godini dečiju paralizu !!!
■ Frensis Džonson napravio je od kanapa, koji je skupljao decenijama, klupče teško 10 tona koje ima u obimu 12 metara !!!
■ Brendi Kac iz Filadelfije počela je da svira violinu kad je imala 13 meseci. U trećoj godini već je svirala Baha, i to na instrumentu osam puta manjem od običnog !!!
03/19/2018 08:14 AM
Komičari, pereci i ugalj. Detaljno ovde...
■ Gručo Marks, čuveni filmski komičar, načinio je prvi 'geg' kada je još kao dečak, na probi crkvenog hora, iglom izbušio orgulje !!!
■ Pereci potiču iz Južne Francuske gde su ih, počev od 610.godine, kaluđeri pravili da liče na dečije ruke sklopljene za molitvu !!!
■ Više od pola veka nije se gasio požar u indijskom gradu Džaharija u državi Bihar. Svi stanovnici ovog grada znali su za ovaj požar, ali niko nije obraćao pažnju na njega. Niko se od njih ne seća kada su se tačno zapalile naslage uglja na kojima leži grad, niti je iko pokušavao da ugasi vatru. Prema proračunima naučnika požar je uništio preko trista miliona tona uglja !!!
03/18/2018 08:14 AM
Cirkusi, nilski konji, oblakoderi. Detaljno ovde...
■ Poslednje reči na samrtnoj postelji osnivača čuvenog američkog cirkusa, Fineasa Barnuma (1810-1891) bile su: 'Koliki je danas prihod od karata'? !!!
■ Nilski konj ima želudac veličine 3 metra u koji može da stane 200 kilograma hrane !!!
■ U jednom oblakoderu u Torontu postavljen je sistem za grejanje stanova koji koristi sunčevu energiju, ali sakuplja i toplotu tela koju zrače mnogobrojni stanovnici ove zgrade !!!