10/19/2017 09:14 AM
Razvodi, ljubav i svetionici. Detaljno ovde...

■ Anelise Maier, supruga 47-godišnjeg Ludviga, zatražila je i dobila razvod braka jer je Ludvig jednog dana doveo i kuću 28 skitnica i zatražio od nje da ih nahrani i primi na noćenje !!!
■ Nakon žestoke svađe sa svojom ženom Maki, Noro Kamasuto napustio je svoj dom u Tokiu i ukrcao se na brod za Ameriku. Međutim, kada se iskrcao u San Francisku, nemalo se iznenadio: supruga ga je čekala na obali. Doletela je avionom da ga dočeka, pomiri se sa njim i uveri da kako treba da se vrati kući !!!
■ Stanovnici Valvis Beja u jugozapadnoj Africi nikada se ne približavaju svetioniku bez kišobrana, čak i kada su noći potpuno vedre. Svetlost privlači jata ptica koje udaraju o stub svetionika i onesvešćene padaju na zemlju !!!
10/18/2017 09:14 AM
Jezici, generali i taksisti. Detaljno ovde...
■ Amharik, jezik kojim se govori u Etiopiji ima u azbuci 267 slova, a samo za samoglasnike postoji 49 različitih znakova !!!
■ Ricimer, starorimski general germanskog porekla, iz petog veka, tri puta je odbio da bude vladar Rima, ali je zato dao krunu petorici careva da bi je kasnije svakom od njih i oduzeo !!!
■ Taksi šofer Jose Karazo iz Buenos Airesa objavio je oglas u kojem traži putnika što je u njegovom automobilu zaboravio mnogo fotografija kandidatkinja za miss Argentine. Odgovorilo mu je preko 200 osoba !!!
10/17/2017 09:14 AM
Veština, planinari i brodolomi. Detaljno ovde...
■ Dok je sudija Semjuel Perkins (1811-1879) bio predsednik državne banke Indijane, redovno je 'brojao' srebrni novac jednostavnim uzimanjem vreća u ruku. U svakoj vreći bilo je srebra u vrednosti od 500 dolara. Pa, ipak je jednom osetio da u jednoj vreći nedostaje 25 centi !!!
■ Augusta meseca 1953. godine, Piter Šening iz Sijetla, član jedne američke planinarske ekspedicije koja se uspinjala na himalajski vrh K-2, našao se na čelu grupe od 5 planinara vezanih konopcem kad je izbila snažna bura. Planinar iza njega se okliznuo i povukao ostale za sobom, a Šening je uspeo da izdrži težinu sve petorice i spreči njihov pad u provaliju !!!
■ Brodolomnici sa trgovačkog broda 'Herijet kauper' nalazili su se 1500 kilometara od najbližeg kopna bez nade za spasenje kada je iznenada iz okeana suknuo plameni stub i iz vode izronilo novo ostrvo. Nazvali su ga 'Ostrvo u pravi čas'. Tri dana kasnije brodolomnike je sa novog ostrva spasla posada jedrenjaka 'Sprej' koja je izdaleka videla erupciju vulkana !!!