06/25/2019 09:14 AM
FRANCUSKA. Detaljno ovde...

Britanka, nedovoljno upućena u francuski jezik, provela je noć u gradskoj kući u malom mestu Danmari, pošto je za zgradu na kojoj je pisalo 'Hotel de ville' (na francuskom 'Skupština grada') pomislila da je hotel.Lokalno udruženje je držalo sastanak na spratu, pa je zgrada bila otvorena. Kad su izlazili, ljudi su čuli zvuk vode u toaletu ali nisu obraćali pažnju i zaključali su vrata iza sebe. Kad je shvatila da je zaključana, turistkinja je upalila sva svetla da privuče pažnju, ali to niko nije primetio. Onda je na prozor zalepila SOS poruku koja je glasila bukvalno ovako: '22.08.2009. Zatvoreno ovde. Može neko otvori vrata?', i na kraju zaspala u fotelji u čekaonici. Mladu ženu 'oslobodio' je u subotu ujutru lično gradonačelnik kojeg je obavestila apotekarka nakon što je u prolazu primetila poruku. Posle ovoga, gradonačelnik je počeo da razmišlja o tome da na gradsku skupštinu doda i znak na engleskom i nemačkom jeziku. Britanski 'Dejli mejl' navodi da se slična situacija dogodila u Barseloni pre par godina, kada su engleski fudbalski navijači u jednom baru naručivali na desetine flaša piva, jer je pisalo 'Frio'. Mislili su da je besplatno ('free' na engleskom znači besplatno), a 'frio' na španskom znači, u stvari, 'hladno' !!!
06/24/2019 09:14 AM
NAMAČKA. Detaljno ovde...
Jedna mačka iz Hanovera na vreme je izbavljena iz mašine za pranje veša, koja je bila uključena na program od 90 stepeni Celzijusovih. Vatrogasna služba Hanovera saopštila je da je mačka ušla u mašinu, u koju je njena vlasnica ubacila veš, i tu prespavala. Ne znajući da je njihova ljubimica u vešu, sinovi vlasnice mačke uključili su mašinu na 90 stepeni i otpočeli su pranje. Kada je čula buku, majka dečaka ugledala je mačku u bubnju i hitno pozvala vatrogasce, koji su za nekoliko minuta došli i isključili mašinu. Voda se do tada zagrejala na oko 30 stepeni. Mačka je spasena, nepovređena, ali će provesti noć u veterinarskoj ordinaciji, a i veš je ostao savršeno čist !!!
06/23/2019 09:14 AM
NAMAČKA. Detaljno ovde...
Iako izgleda kao pravi, bikini jedne nemačke kompanije nestaće sa njegove vlasnice posle samo tri minuta provedenih u vodi. Ova nemačka kompanija proizvela je bikini liniju koja vam, nakon što obučete crni bikini i uđete u vodu, nikako ne garantuje da ćete iz vode i izaći u njemu. Materijal od kojeg su napravljene normalne i tanga varijante modela, razlažu se u vodi nakon samo nekoliko minuta. Kompanija reklamira kupaći kostim na svojoj Internet strani kao idealan način da se osvetite nakon raskida !!!