03/23/2019 08:14 AM
RUSIJA. Detaljno ovde...

Alyona Gabitova iz mesta Uljanovsk u Rusiji odlučila je tužiti prognozere vremena jer su joj, kako sama kaže, uništili godišnji odmor svojim netačnim vremenskim prognozama. Ona je na sudu u gradiću Ulajnovsk izjavila kako joj je pre odlaska na godišnji odmor 'obećana' temperatura od 28 stepeni i sunčano vreme. Otišla je na odmor u obližnji park prirode, ali umesto sunca tamo ju je dočekala kiša. I tako je bilo za vreme celog odmora. Dodala je kako je se sa odmora vratila s prehladom i sada od lokalnih meteorologa traži povrat sredstava koja je uložila u propalo putovanje !!!
03/22/2019 08:14 AM
AUSTRALIJA. Detaljno ovde...
Australijanac Džejms Kiniburg koji se iz grada preselio na tropski sever kontinenta ostao je šokiran kada je utvrdio da su mu cimeri šestmetarski piton i njegova tri metra duga životna saputnica. On je otkrio da pitoni podvrste Amethystine žive u krovu njegove kuće u Cairnsu. Ali, tu nije bio kraj lošim vestima. Rendžeri su mu rekli da, budući da u krovu nema rupe kroz koju bi se čovek mogao uvući, nema druge nego da se navikne na svoje 'cimere' jer ne postoji način da se izvuku napolje. Budući da zajedno teže oko 150 kilograma, Kiniburg sada strahuje da bi pitoni mogli kroz krov pasti u njegov dnevni boravak. Osim toga, brine ga i saznanje da su njegovi 'cimeri' tek mladi pitoni koji se još razvijaju budući da ta vrsta pitona može da dostigne dužinu od čak osam metara. Ali, rendžeri ga uveravaju kako nema razloga za strah, jer se pitoni strašno boje ljudi i čine sve da ih izbegnu. Dok ne izgledne !!!
03/21/2019 08:14 AM
NEMAČKA. Detaljno ovde...
46-godišnji Norvežanin Jarle Torgeir Kjoerren, koji je 'vozio' cela dva metra u pijanom stanju kažnjen je uvetno sa 15 dana zatvora, godinu dana zabrane upravljanja vozilom i 2.500 eura novčane kazne. On je potpuno pijan, sa 1.8 promila alkohola, ušao u svoj BMW, bez ikakve namere da ga vozi, ali je zakratko pokrenuo motor jer je hteo da upali svetlo u kabini kako bi mogao pronaći cigarete. U tom je trenutku slučajno otpustio ručnu kočnicu i auto se pomaknuo dva metra. Za norvešku policiju i sudije to je bilo više nego dovoljno. Njegovu su 'vožnju', istina, proglasili slučajnom, ali i 'opasnom i rizičnom' !!!
03/20/2019 08:14 AM
KINA. Detaljno ovde...
Čang Sjinjan iz pokrajine Henan popio je četiri piva u restoranu u blizini zoološkog vrta pre nego što je posetio pandu imena Gu Gu. Odjednom je osetio želju da rukom dodirne pandu i da je zagrli, pa joj je skočio u kavez dok je spavala. Usnula panda prenula se iz sna i ugrizla ga za desnu nogu. Čang se razljutio i udario pandu, nakon čega su se počeli rvati. Novinarima je izjavio da ju je ugrizao za leđa, da joj je koža debela 33 centimetra i da se zbog piva baš i ne seća svega šta se dešavalo !!!
03/19/2019 08:14 AM
RUMUNIJA. Detaljno ovde...
Petoricu rumunskih farmera ispitala je policija nakon što je otkrila da svoje krave hrane kanabisom. Farmeri su mišljenja da su njihove krave - sretne krave i izjavili su na policiji kako kanabis pomaže njihovim kravama da proizvode više mleka. Kunu se da nisu znali da rade nešto ilegalno. Policajcima nije ništa bilo jasno !!!
03/18/2019 08:14 AM
SAD. Detaljno ovde...
Amerikanac Paul Levis tvrdi da je pretrpio srčani udar nakon što je utvrdio da je perika koju su za njega napravili u prodavnici u Milfordu premalena i neodgovarajuće boje. On kaže da su mu u prodavnici prodali periku u prostoriji koja je slabo osvetljena, pa tako nije odmah uočio nedostatke. Kad je došao kući, otkrio je problem i nazvao banku da obustavi isplatu čeka kojim je platio. Sada traži odštetu u visini od 15.000 dolara. Vlasnica trgovine Paula Vud ga je tužila, tražeći isplatu 1.200 dolara. Ona kaže da je Levis bio toliko zadovoljan perikom da ju je nakon kupovine zagrlio i zahvalio joj !!!
03/17/2019 08:14 AM
VIJETNAM. Detaljno ovde
45-godišnji Pham Quoc Viet iz Ho Ši Mina pokušao je zaštititi svoje kokoši od parcova, pa je postavio mišolovku u koju se ulovio - njegov komšija. Nesreća je u tome što je Viet spojio mišolovku na kućni vod električne energije, kako bi bio siguran da će ubiti krupne parcove što su napadali njegovu perad. On je uspeo uloviti nekoliko glodara pre nego što se dogodila nesreća. Telo komšije Nguyen Van Hieua pronađeno je u dvorištu Vietove kuće. Policija je uhvatila Vieta i optužila ga za ubistvo iz nehata, ali još nije jasno što je nesrećni Hieu tražio u njegovom kokošinjcu !!!