03/18/2018 08:14 AM
SAD. Detaljno ovde...

Amerikanac Paul Levis tvrdi da je pretrpio srčani udar nakon što je utvrdio da je perika koju su za njega napravili u prodavnici u Milfordu premalena i neodgovarajuće boje. On kaže da su mu u prodavnici prodali periku u prostoriji koja je slabo osvetljena, pa tako nije odmah uočio nedostatke. Kad je došao kući, otkrio je problem i nazvao banku da obustavi isplatu čeka kojim je platio. Sada traži odštetu u visini od 15.000 dolara. Vlasnica trgovine Paula Vud ga je tužila, tražeći isplatu 1.200 dolara. Ona kaže da je Levis bio toliko zadovoljan perikom da ju je nakon kupovine zagrlio i zahvalio joj !!!
03/17/2018 08:14 AM
VIJETNAM. Detaljno ovde...
45-godišnji Pham Quoc Viet iz Ho Ši Mina pokušao je zaštititi svoje kokoši od parcova, pa je postavio mišolovku u koju se ulovio - njegov komšija. Nesreća je u tome što je Viet spojio mišolovku na kućni vod električne energije, kako bi bio siguran da će ubiti krupne parcove što su napadali njegovu perad. On je uspeo uloviti nekoliko glodara pre nego što se dogodila nesreća. Telo komšije Nguyen Van Hieua pronađeno je u dvorištu Vietove kuće. Policija je uhvatila Vieta i optužila ga za ubistvo iz nehata, ali još nije jasno što je nesrećni Hieu tražio u njegovom kokošinjcu !!!
03/16/2018 08:14 AM
BUGARSKA. Detaljno ovde...
17-godišnja Maria Ilieva, uspavana tinejdžerica doletela je s Malte do Sofije i vratila se natrag na Maltu nakon što posada aviona kojim je doputovala nije primetila da ona i dalje spava unutra. Ona je putovala sama i zaspala je u avionu Air Malte koji ju je tokom noći vozio od Valete do Sofije. Nažalost, kada se probudila shvatila je da se vratila na Maltu. Morala je platiti 200 eura za kartu za povratak. Roditelji su kazali da su uložili žalbu protiv avio kompanije i traže povrat novca !!!
03/15/2018 08:14 AM
NEMAČKA. Detaljno ovde...
U jednom ribnjaku u nemačkom gradu Munsteru, jedan se labud zaljubio u pedalinu u obliku labuda i ne odvaja se od nje iako je ona pet puta veća od njega. Učitelj jedrenja Peter Overšmit kaže da je labud zaljubljen i da misli da je reč o snažnom i atraktivnom primerku njegove vrste. Čuva pedalinu i celo vreme je pored nje te proganja sve šta mu se približi. On smatra da će labud kad tad shvatiti da je u zabludi, ali se nada da mu to neće slomiti srce !!!
03/14/2018 08:14 AM
NEPAL. Detaljno ovde...
Nepalski šerpa Lakpa Tharke popeo se na Mont Everest i u opštem oduševljenju skinuo sve sa sebe i tako potpuno go stajao je na vrhu sveta tri minute i to na temperaturi od minus 25 stepeni Celzijusa. Ovaj njegov potez je izazvao brojne rasprave u Nepalu, čiji stanovnici najvišu planinu sveta smatraju svetom. Predsednik nepalskog planinarskog saveza predložio je da se 'razgolićeni' šerpa kazni !!!
03/13/2018 08:14 AM
ENGLESKA. Detaljno ovde...
Kante za smeće u engleskom gradu Kirku Sandallsu misteriozno nestaju, a napori gradskih vlasti da ih zamene novima potpuno su besmisleni, smatraju stanovnici tog sela, koji kažu da u velikom broju slučajeva kanta samo nestane preko noći i da oni nemaju pojma gde je, a da je u poslednjih godinu dana iz sela nestalo najmanje 30 velikih metalnih kanti za smeće. Kako kažu gradske vlasti, razlog bi se mogao tražiti hiljadama kilometara daleko - u Aziji, i to uzeti u obzir ekonomski bum u Kini i Indiji, zbog čega su naglo skočile cene metala na svetskom tržištu. Gradske vlasti pretpostavljaju da lopovi kradu i tope metalne kante za smeće te ih prodaju kao staro gvožđe za dobre pare !!!
03/12/2018 08:14 AM
JAPAN. Detaljno ovde...
Japanac, vidovnjak Hirohito Šibaja koji je u kući u Tokiju živeo sa deset žena, jednom bebom i mačkama, osuđen je na godinu i po zatvora jer je pretio jednoj mladoj ženi koja se odbijala pridružiti njegovom haremu. Njega su te žene izdržavale, a obećao je sudijama da će promeniti svoje navike, ali je izrazio strahovanja da ga mlade stanarke neće poslušati. Hirohito tvrdi da je bivši vojnik, a ženio se i razvodio od tih deset žena koje nisu htele otići iz njegove kuće, što su potvrdile i sve komšije !!!
03/11/2018 08:14 AM
NEMAČKA. Detaljno ovde...
Nemačka saobraćajna policija zaustavila je vozačicu koja je vozila autoputem u krivom smeru i tada su otkrili - da je pijana, da je automobil ukraden i da ona nema vozačku dozvolu. U policiji su rekli da se nikada nisu sreli sa ovakvom kombinacijom prekršaja i da je uobičajena kombinacija slučaj kad neko popije pa se zatim odveze u suprotnom smeru, ali oni koji kradu automobile u pravilu su mnogo diskretniji. Neimenovana Poljakinja stara je 28 godina, imala je četiri puta veću količinu alkohola u krvi od dopuštene, a zaustavljena je na autoputu između Frankfurta i Visbadena !!!
03/10/2018 08:14 AM
ENGLESKA. Detaljno ovde...
61 - godišnji Martin Mas zadobio je ogrebotinu u igri sa svojom mačkom, a nakon nekoliko dana je umro od sepse u bolnici u Svindonu. Doktor je zaključilo da je Mas umro prirodnom smrću i da nema smisla svu krivnju baciti na mačku. Prema negovim rečima, nemoguće je dokazati da je ta ogrebotina prouzrokovala smrt, ali je kroz nju došlo do infekcije. Prijatelj porodice Mas izavio je da njegova porodica ne zamera ništa mački !!!
03/09/2018 08:14 AM
JAPAN. Detaljno ovde...
Japanska firma Seven-Eleven Japan najavila je kako će na policama u svojim trgovinama uz osveživače daha ponuditi novi porizvod - limenke punjene kiseonikom 'O2 Supli'. Tržište kiseonika tek se treba razviti, a Japanci su uvek među prvima koji će prepoznati dobru priliku. Tako osim komora sa kiseonikom u kojima klijenti mogu ući kako bi se osvežili kreće linija limenki punjenih kiseonikom, koje će pomoći osobama kod stresa i umora. Smanjeni udio kiseonika u ljudskom organizmu podstiče ljude na zevanje i uzdisanje. Normalni vazduh ima oko 21 procenat kiseonika, a koncetracija kiseonika u limenkama je 95 posto. Limenka 'O2 Supli' dovoljna za nedelju dana košta oko 3 eura !!!