U Velikoj Britaniji predstavljena je nova vrsta 'samošišajućih ovaca' nastala strpljivim ukrštanjem (a možda ima malo i genetskog inženjeringa), koja će farmerima uštedeti dosta novca. Ove ovce, sa prvim prolećnim danima i porastom temperature, automatski gube svoj vuneni zimski ogrtač, čime odgajivačima štede novac, vreme i trud. Rasa se zove 'Ekslana', a ova 'linjajuća' ovca, po oceni britanske štampe, dovešće do agrarne revolucije koja će staviti tačku na 1.700 godina dugu tradiciju šišanja ovaca !!!
Rezultati istraživanja u Australiji pokazali su da plavuše zaradjuju u proseku sedam odsto više od ostalih žena. To znači da bi plavuše tokom godine trebalo da u proseku zaradjuju 1.600 funti više na godišnju platu od 22.000 funti, što je nešto više od 25.000 evra. Istraživanje je takodje pokazalo da se plavuše udaju za muškarce koji zaradjuju šest odsto više od proseka. Međutim, naučnici ne navode razloge zbog kojih plavuše bolje zaradjuju, ali je rečeno da se žene sa plavom kosom često opisuju kao privlačnije, ali i manje inteligentne od ostalih žena !!!
Mesto Dobruvko koje se nalazi na severozapadu Poljske skoro da je odsečeno od ostatka sveta jer je jedan njegov 'pametni' stanovnik demontirao i prodao u staro gvožđe opštinski most preko reke Lišnjice. On je bio uveren da i most pripada njemu pošto su njegove parcele na obe strane reke. 53-godišnji Mihael O. je pred Novu godinu angažovao firmu da demontira 17 metara dugačak most koji je težak deset tona, a zatim je ovaj most, inače vredan 16.800 evra prodao kao staro gvožđe za 'celih' 2.000 evra !!!
Jedna kompanija iz Severne Irske počela je da proizvodi dušeke i jastuke za krave, a za to je dobila i finansijsku pomoć od britanske vlade. Pokazalo se da kada im se pruže bolji uslovi za spavanje, to krave inspiriše da daju više mleka. Dušeci i jastuci za krave se prave od parčadi starih automobilskih guma uvijenih u vojničku ćebad. Jedan dušek košta 65 evra, a predstavnica kompanije iz Severne Irske, Evelin Vilson, je izjavila da je interesovanje farmera neočekivano veliko. Prvi dušeci za krave su napravljeni u Kanadi zbog toga što tamoi, zbog klime, veći deo vremena provode u zatvorenom prostoru !!!
80-godišnji načelnik županije iz predgrađa Atlante, Erl Polk, u središtu je velikog ljubavnog skandala pošto je 'spavao' sa ženom svog brata, koja je sa njim i zatrudnela. Danas ovaj 33-godišnji plod ove zabranjene ljubavi do sada je bio poznat kao nećak protestantskog nadbiskupa Erla Polka, a identitet pravog oca saznao je nakon testiranja gena. Nadbiskup iz Katedrale Duha Svetoga tvrdi da je tajnu svog očinstva otkrio tek nakon testiranja putem DNK analize. On je izjavio: 'Tako mi je žao zbog prateće štete koje je moj greh uzrokovao našoj porodici, kao i porodicama koje je povredilo skidanje vela koji je skrivao da smo samo ljudi i grešnici.' Njegov brat Don i nevesta Klariens nisu želeli da komentirišu skandal. Ovaj nadbiskup je i ranije bio u raznim ljubavnim skandalima, kao, na primer, 1992. kada ga je nekoliko članica crkve optužilo da ih je prisilio na ljubavni odnos, sa njim, ali i sa drugim službenicima u crkvenoj administraciji. Do današnjih dana on je tvrdio da su sve optužbe lažne, kao i da je ljubav vodio samo sa svojom suprugom Bruver. Međutim, po njega opasna DNK analiza dokazuje suprotno !!!
Policajci u gradu Ročel u američkoj državi Džordžiji bili su zaprepašteni kada ih je jedna žena pozvala da bi joj pomogli da vrati novac od lokalnog dilera zato što nije bila zadovoljna kvalitetom kupljene droge. 53-godišnja Huanita Marija Džond obratila se policiji pola sata nakon što je na ulici kupila lažni krek za 20 dolara po komadu. Policiji je rekla da je krek prelomila na tri dela i da je potom jedan popušila, ali je otkrila da se radi o lažnoj drogi. Policajca Džoela Kvina čak je odvela u svoju kuhinju da bi mu pokazala drogu, a ponudila mu je i da je proba, kako bi se sam uverio da nije dobra. Umesto, toga, policajac je uhapsio zbog posedovanja veće količine kokaina !!!
Kina je otvorila prvu banku mirisa ljudskog tela koju će policija na istoku zemlje iskoristiti za pomoć u obuci pasa tragača, koji bi im trebali pomoći u lovu na kriminalce. Banka u gradu Nanjingu poseduje kolekciju od 500 različitih mirisa koji se čuvaju za upoređivanje s uzorcima uzetim s mesta zločina. Oni se drže na ledu na temperaturi od -18 stepeni Celsiusa. Osnivač banke Song Ženhua kaže da tako uzorak mirisa može zadržati svoju svežinu najmanje tri godine i dodao je da će u banci biti pohranjeni samo mirisi koji izazovu identičnu reakciju barem tri obučena psa. Jedino nije objasnio kako će mirisi biri prikupljeni ni skladišteni. U drugim zemljama u kojima se primjenjuje olfaktorna forenzika, mirisi se uzimaju s odeće ili se skupljaju gazom i hermetičkim posudama !!!