Nauka drevnih ljudi koja je bila izuzetno razvijena. Ko su bili ti pronalazači koji su još u drevna vremena pronašli ono što ćemo mi tek mnogo godina kasnije? I u Bibliji se na nekim mestima otkriva postojanje velikih naučnih tajni ...
   Negde posle završetka Zalivskog rata, gotovo svi mediji u Rusiji, podjednako kao i oni na Zapadu, su u svoju terminologiju uključili dobro poznatu kovanicu 'Novi svetski poredak'. Reč je o terminu koji je obznanio nekadašnji američki predsednik Džordž Buš (stariji) sada već davne, ali u mnogo čemu simbolične, 1991. godine, a kojim su nedugo zatim počeli služiti državnici i političari svih ostalih zemalja sveta, najavljujući na taj način nadolazeće Novo doba na globalnoj političko-ekonomskoj sceni.
   Na svečan način je 18. februara 1923. godine otvorena treća soba Tutankamonove grobnice. A onda, usledio je čitav niz neobjašnjivih događaja. Umirali su, jedan po jedan, članovi istraživačke ekipe i mnogi koji su stupili u tu prostotiju. Zašto? Odgovora još uvek nema, samo nagađanja ...
   Iris ili dužica oka, mali deo ljudskog organizma, može da odslika telesnu građu, urođene slabosti i mane, stanje čovekovog zdravlja, kao i promene koje se dešavaju u organizmu zbog određenog načina života.
Mesečni horoskop za mesec Maj 2024. Šta vam zvezde kažu u vezi posla, ljubavi i zdravlja!
   Fenomenom uticaja Zemljinog satelita Meseca na zdravlje čoveka, njegovo raspoloženje i ponašanje, bavili su se i danas se bave mnogi naučnici i pokušavaju da objasne šta se to dešava, zašto i kako?
Osnove đotiša, indijske astrologije. Istočnjaci smatraju da prvi dan proleća počinje u Ribama, a ne u Ovnu, dok zapadnjaci ne poznaju lunarne kuće. Indijska astrologija precizno previđa događaje, ali se ne bavi isključivo ličnostima.
   Sve kulture i religije znaju za mesto blaženstva i podstiču verovanje u njega, a o njemu govore i mnogi putnicu u onostrano, koji su ga lično doživeli. Da li je to fizičko mesto ili stanje duha?
   Prve transfuzije obavljene su pre više od tristo godina! Kako su sredinom XIX veka lekari pokušavali da zamene izgubljenu krv sa mlekom? Večita nestašica krvi i razne infekcije su primorale naučnike da razviju veštačku krv.
   Da li je čovečanstvo staro koliko i Zemlja? Ako su u pravu kreacionisti, koji tvrde da Zemlja nije starija od 7.500 godina, postavlja se pitanje kako čitavu istoriju ljudskog roda, uključujući i preistoriju, 'ugurati i složiti' u tih 7 i po milenijuma'?