Ukrajinske snage za specijalne operacije tvrde da su uništile lanser ruskog protuzračnog raketnog sistema Buk na fronti u Sumskoj oblasti.
Ruski energetski div Gazprom objsvio je da je njegov neto gubitak prošle godine iznosio 6,9 milijardi dolara.
Brojni svjetski mediji izvještavaju da je Turska, navodno, prekinule sve trgovinske odnose sa Izraelom zbog rata koji se odvija u Gazi.
Državni ministar sigurnosti Nenad Nešić najoštrije je osudio današnji napad na bošnjačku povratničku porodicu u Gacku.
Večeras su odigrane prve polufinalne utakmice u Konferencijskoj ligi u kojim je viđeno ukupno 11 golova.
Odigrani su prvi polufinalni mečevi Evropske lige u kojim je Bayer Leverkusen kao gost savladao Romu sa 2:0, dok su Marseille i Atalanta odigrali neriješeno 1:1.
U zaostaloj utakmici 26. kola engleske Premier lige, Chelsea je na svom terenu savladao Tottenham sa 2:0.
Kada se nakupe nedovršeni zadaci, obveze, ambicije, u našem umu može nastati zbrka, mnoštvo misli i strategija, ali i osjećaj da ništa ne možemo postići. Takvi osjećaji mogu dovesti do emocionalnog izgaranja.
Bosanskohercegovački pjevač Mirza Selimović javno se oglasio i zatražio pomoć za majku koja je bolesna i kojoj je u ovom momentu potrebna krv.
Hrvatska se pridružila kosponzorima Rezolucije o Srebrenici koju su predložile Njemačka i Ruanda, a o kojoj bi Generalna skupština UN-a trebala glasati u maju. 
Službenici PS Gacko su po nalogu postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju obavili uviđaj na kući H.K. u mjestu Gračanica u Gacku, koji je prijavio da je na istoj oštećeno prozorsko staklo.
U derbiju trećeg kola play-offa Super lige Srbije, Crvena zvezda je savladala TSC sa 2:1 i tako matematički osigurala novi naslov prvaka.
Menachem Rosensaft, bivši potpredsjednik Svjetskog jevrejskog kongresa, profesor prava na Pravnom fakultetu Cornell i predavač prava na Pravnom fakultetu Columbia govorio je o Rezoluciji o Srebrenici koja se očekuje u UN-u.
Bh. reper Adnan Hamidović Frenkie objavio je prvu pjesmu sa novog albuma.
Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak razgovarao je s ministrom unutrašnjih poslova RS Sinišom Karanom, saopšteno je iz Isakogov kabineta.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je večeras o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, te poručio da u izmijenjenoj, finalnoj verziji, nema suštinskih izmjena.
Na magistralnom putu Derventa-Doboj, u mjestu Živinice, jutros se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je poginula maloljetna osoba, saopćila je Policijska uprava Doboj.
Finalni prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici upućen je predsjedniku Generalne skupštine UN-a Dennisu Francisu i svim stalnim misijama UN-a.
Članice NATO-a duboko su zabrinute zbog nedavnih hibridnih napada na Češku, Estoniju, Njemačku, Latviju, Litvu, Poljsku i Ujedinjeno Kraljevstvo koje pripisuju Rusiji, saopćio je NATO.
Španski Fichajes danas je objavio da trener Liverpoola Jurgen Klopp nije jedini koji će napustiti klub na kraju sezone.