“Mi smo uputili pismo i Nijemcima i Ruandi sa našim primjedbama, molbama i zahtjevima. Nikakav odgovor nismo dobili”, objasnio je Vučić.
Opsada Sarajeva koja je trajala četiri godine se pominje samo u dvije knjige.
"Naša domaća situacija je puno opasnija nego što se čini. Na dnevnom redu je puno važnija tema, a to je da se jedna mala stranka koja je dobila preko devet posto glasova sada stavlja u poziciju da hrvatskim građanima kroji pravdu i diktira politiku", kazala je Pusić.
Županijski centar izvijestio je da je zbog velike količine kiše koja je pala u kratkom periodu poplavljeno 30-ak podruma
"Vučić tako potiskuje teme koje se tiču lokalnih izbora"
Kosovu su kaznene mjere uvedene juna prošle godine nakon eskalacije sigurnosno-političke situacije u četiri općine na sjeveru
Kako je Vučević naveo, nestranačkih ličnosti je četiri, a žena ima 10. Dodao je da je učešće SNS još veće i da je najviše novih ministara predložila SNS, kao i najveći broj žena.
Upitan je li tu uračunao i Vesnu Vučemilović, koja je jutros napustila Hrvatske suvereniste, a obzirom na to da je bez nje ukupan zbroj mandata HDZ-a i partnera, DP-a te manjinaca 82, Plenković je kazao: “Ne znam, 82, 83, svejedno.”
Kako se vidi na snimku, muškarac je prišao sandučetu, nekoliko minuta pokušavao da ga obije, a nakon što je uspio u svojoj namjeri, pobjegao je iz džamije.
Uhapšeni su još bivši dekan Geodezije i bivši profesor. Ured EU tužitelja detaljno je opisao za što sve sumnjiči uhapšeni trojac
"Ta zemlja bi mogla veoma brzo da se pridruži i ja mislim da bismo Crnu Goru mogli da iskoristimo kao primjer da pokažemo da je EU sposobna da se širi", rekao je Hofreiter.<br /><br />
Milanović je nedavno rekao da je "Hrvatska dno EU, da je lošija jedino Bugarska"
"Za to vrijeme mogli bismo da dobijemo obučenog vojnika i sigurniju državu", kazao je Vučević, koji je u prethodnom mandatu bio ministar odbrane.
"Meni TikTok ništa ne znači, ali znači mi sloboda da se moja djeca time služe ako žele", izjavio je Milanović
Govorimo istim jezikom, iako ga drugačije zovemo. Probajmo i da se malo bolje razumijemo - rekao je Vučević
Nova prepreka u pregovorima.
Predsjednik Srbije je potom dodao da je bilo kritika i zbog toga što se u Vladi nalaze i „eurofanatični ministri“.
Mandatar za formiranje nove Vlade, Miloš Vučević, predložio je da dobije ulogu ministra bez portfelja.
Premijer RH se obrušio i na predsjednika RH Zorana Milanovića te na ostatak lijeve opozicije.
Ruskim medijima je samo jedan deo iz obraćanja Vučića privukao pažnju i nema veze sa Kosovom i rezolucijom o Srebrenici