Blizu Umaga na Hrvaškem je danes dopoldne na cesti zagorelo osebno vozilo s slovenskimi registrskimi oznakami, so na družbenem omrežju Facebook sporočili tamkajšnji gasilci. V avtomobilu je bila štiričlanska družina, nihče od potnikov pa ni bil poškodovan.

Preberi članek: V nesreči pri Umagu zgorel avto slovenskih registracij na portalu Koroške Novice.


Finančna uprava RS (Furs) v teh dneh odpošilja odločbe o odmeri davka od najemnin, obresti in kapitalskih dobičkov. Doslej je na podlagi vloženih napovedi izdala približno 80 odstotkov odločb, skupni znesek odmerjenega davka pa znaša 47 milijonov evrov. Naslednja tranša je predvidena sredi junija.

Preberi članek: Furs izdal odločbe za odmero 47 milijonov evrov davka na portalu Koroške Novice.


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 610 klicev občanov. 176 klicev je bilo interventnih, 6 nujnih.

Preberi članek: Policijsko poročilo, 3. 5. 2024 na portalu Koroške Novice.


Pihalni orkester Prevalje vsako leto ustvari čudovito vzdušje v Domu starejših Na Fari ob 1. maju.

Preberi članek: Tradicionalni praznik dela v Domu starejših Na Fari: Pihalni orkester Prevalje ustvaril čarobno vzdušje na portalu Koroške Novice.


Jernej Mazej - King of paradajs, prejemnik zlate plakete, je z akcijo Posadimo upanje skupaj z donatorji osrečil mnogo ljudi, ki so jim poplave uničile vrtove. S tem dejanjem, jim je dokazal, da kljub vsemu, obstaja upanje.

Preberi članek: Jernej Mazej, dobrotnik in kralj paradižnika iz Mozirja sodeluje tudi na Mislinjski tržnici na portalu Koroške Novice.


Policisti z območja PU Celje so prehitrega voznika ustavili 1. maja 2024.

Preberi članek: Voznik na območju PU Celje divjal s kar 237 km/h na portalu Koroške Novice.


Do vloma na območju Občine Prevalje je prišlo v preteklih prazničnih dneh.

Preberi članek: Na Prevaljah nepridiprav vlomil v prostore društva na portalu Koroške Novice.


V soboto, 4. maja 2024, so prostovoljci vabljeni na Dig Day v Bike park Poseka.

Preberi članek: Na jutrišnjem Dig Dayu še zadnja dela na progah pred sezono v Bike parku Poseka na portalu Koroške Novice.


V 77. letu starosti je umrla novinarka in publicistka Manca Košir, so za STA potrdili v krogu njene družine. Bila je izredna profesorica na ljubljanski fakulteti za družbene vede in avtorica številnih poljudnoznanstvenih, strokovnih in znanstvenih člankov ter številnih knjig.

Preberi članek: Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir na portalu Koroške Novice.


Kidričevski proizvajalec usnjenih prevlek za avtomobilsko in letalsko industrijo Boxmark Leather je minulo poslovno leto sklenil pozitivno, uspešen je bil tudi pri pridobivanju novih poslov s svetovno uveljavljenimi kupci. Med najpomembnejšimi dogodki minulega leta je zagotovo sklenitev dolgoročnega sodelovanja z letalsko družbo Emirates.

Preberi članek: Boxmark z novimi posli uspešno zaključil leto 2023 na portalu Koroške Novice.