UKRAJINSKI parlament danas je donio odluku o smjeni dvojice visokih dužnosnika koji su držali ključne portfelje za ratnu ekonomiju, zamjenika premijera za infrastrukturu i ministra poljoprivrede.
SLOVENSKA vlada je u četvrtak pokrenula proceduru priznavanja palestinske države kao oblik pritiska za okončanje sukoba u Gazi, rekao je slovenski premijer Robert Golob.
U SRIJEDU navečer je topnik vozila M-2 primijetio ruski tenk T-80 na udaljenosti od kilometar i pol, istočno od sela Novopokrovske.
VEČERAS predstavnica Izraela nastupa na Eurosongu koji se održava u Malmö Areni u Švedskoj, što je izazvalo više prosvjeda koji se danas održavaju u Malmöu.
AMERIČKI tužitelji ispituju je li Tesla počinio prevaru sa svojim sustavom autopilota.
UMRO jedan od odvjetnika iz megaafere Pandora Papers, nije dočekao presudu
I VLADA je signalizirala crveno svjetlo, uz obrazloženje ministra gospodarstva da bi povezivanje dvije banke moglo nepovoljno utjecati na španjolski financijski sustav, a posljedice bi mogli osjetiti i klijenti i radnici.
SJEDINJENE Američke Države pretekle su u prvom tromjesečju u robnoj razmjeni s Njemačkom Kinu i zauzele poziciju glavnog trgovinskog partnera, izračunao je Reuters na temelju službenih statističkih podataka.
RUSKI predsjednik Vladimir Putin pristao je povući ruske vojne snage i graničare iz raznih dijelova Armenije na zahtjev Erevana, rekao je za rusku novinsku agenciju Interfax Putinov glasnogovornik.
MJERE štednje nove vlade predsjednika Javiera Milleija uzdrmale su argentinsku industriju.
IZRAELSKE snage gomilale su danas tenkove u blizini izgrađenih dijelova Rafaha, rekli su militanti Hamasa i stanovnici, nakon što je američki predsjednik Joe Biden zaprijetio da će uskratiti oružje Izraelu ako pokrene veliku kopnenu ofenzivu na taj grad na jugu Pojasa Gaze.
AVION sa 78 putnika skliznuo je u utorak s piste prije polijetanja u glavnoj senegalskoj zračnoj luci.
BRITANSKA oporbena Laburistička stranka povećala je svoju prednost pred Konzervativnom strankom premijera Rishija Sunaka te je sada 30 postotnih bodova ispred, pokazuje anketa YouGova za novine Times.
U BRAZILSKOJ državi Rio Grande do Sul je zbog poplava i klizišta nastalih nakon obilnih kiša poginulo najmanje sto ljudi.
PET BEBA u Engleskoj umrlo je nakon što im je dijagnosticiran hripavac, rekli su zdravstveni dužnosnici.
VLADIMIR Putin je održao govor u Moskvi na Crvenom trgu povodom Dana pobjede.
IRSKA, Španjolska, Slovenija i Malta razmatraju priznanje palestinske države 21. svibnja, prenijela je irska državna televizija.
BRITANSKOJ djevojčici omogućen je osjet sluha nakon što je na njoj, prvoj na svijetu, primijenjena revolucionarna genska terapija.
IRAN je najavio promjenu nuklearne doktrine ako se osjeti ugroženim.
RUSIJA je započela s razvojem nuklearne elektrane za planiranu zajedničku lunarnu postaju s Kinom, izjavio je jučer Jurij Borisov, čelnik ruske svemirske agencije Roskosmos.
SUD U IRANU osudio je poznatog filmskog redatelja Mohammada Rasoulofa na osam godina zatvora i bičevanje zbog zločina protiv nacionalne sigurnosti, rekao je jučer njegov odvjetnik.