DANAS prijepodne nastavljaju se pregovori HDZ-a i DP-a oko sastavljanja vlade.
"POTPUNO sam suglasan s gospodinom Pupovcem", rekao nam je Hasanbegović.
BIVŠA premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor reagirala je objavom na X-u (bivšem Twitteru) na izjavu Milorada Pupovca, koji je rekao da Andrej Plenković ima njegovu podršku kao mandatar.
"IMAMO novu parlamentarnu većinu, a hoćemo li imati i vladajuću većinu, vidjet ćemo kroz nekoliko dana", rekao je danas za HRT predsjednik HSLS-a Dario Hrebak. Izrazio je uvjerenje da će Andrej Plenković ponovno biti premijer.
PUPOVAC je gostovao na N1 i otkrio da je dogovor manjina da Plenkoviću daju onoliko potpisa koliko mu bude potrebno da sastavi vladu.
MARIO Radić, koji figurira kao stvarni šef Domovinskog pokreta, potvrdio je da će u pregovorima s HDZ-om tražiti i značajno povećanje plaće ministrima u novoj vladi.
ZANIMLJIVO, jutros već u 7 sati, u Pločama je izmjereno 18 stupnjeva i to je jutros najtopliji grad u Hrvatskoj.
LIJEČNICI upozorenje upisuju u karton, ali i pacijenti snose odgovornost.
TREĆE izdanje europske manifestacije Noć tvrđava, koja je prije tri godine pokrenuta u Šibeniku, održat će se u petak 10. svibnja u više od 40 gradova iz šest europskih zemalja.
KAKO jutros javlja HAK, zbog prevrnutog teretnog vozila obustavljen je promet na državnoj cesti DC1 u mjestu Broćanac (između Rakovice i Slunja).
NASTAVLJAJU se pregovori oko formiranja vladajuće većine.
NAJVIŠA građevina u Hrvatskoj - splitski Dalmatia Tower - službeno je u utorak navečer, na Dan grada Splita i blagdan sv. Duje, svečano otvorena.
MARKO Milić istaknuo je da vjeruje da će tijekom sutrašnjeg dana u potpunosti postići suglasje oko svih odrednica koje su temelj za funkcioniranje nove parlamentarne većine i buduće Vlade.
MARIO Radić rekao je da su pregovori rezultirali usuglašavanjem nekih segmenata i dogovorom da će se sastati sutra.
NADZORNI odbor (NO) Zračne luke Rijeka ocijenio je danas na sjednici da Uprava društva u razdoblju od 2. travnja do 6. svibnja nije ugrozila zakonitost poslovanja Zračne luke Rijeka.
GORDAN Bosanac iz Možemo govorio je o mogućoj postizbornoj koaliciji između Domovinskog pokreta i HDZ-a.
STJEPAN Prnjat, poznat kao Hrvatski Escobar, nepravomoćno je oslobođen optužbe da je prije oko 20 godina oprao 3.6 milijuna kuna i oko dva milijuna eura koje je, smatra Uskok, zaradio na trgovini drogom.
U BANSKIM dvorima počela je u 16 sati nova runda pregovora tehničkog premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića s predstavnicima Domovinskog pokreta oko formiranja parlamentarne većine i Vlade, uoči koje je čelnik Ivan Penava potvrdio da ih zanimaju četiri ministarstva.
NAKON sastanka u Banskim dvorima zastupnici manjina poručili su kako će dio od njih osam podržati Andreja Plenkovića za mandatara, dok SDSS neće, a HDZ-ov član pregovaračkog tima Marko Milić odbacio je tezu da se pod pritiskom Domovinskog pokreta odriču zastupnika srpske manjine.
MILAN Kovač naglasio je da u Austriji vode i drugu "bitku" oko vraćanja, kako kaže, povijesnog hrvatskog grba s prvim bijelim poljem na spomenik na Bleiburškom polju.
NA BUGARSKOM vojnom groblju u Vukovaru su položeni vijenci u spomen na 1027 bugarskih vojnika, dočasnika i časnika stradalih tijekom 1944. i 1945. godine u oslobađanju Hrvatske od fašizma.