Među potpisanim sporazumima tokom posete Si Đinpinga, nema elektroenergetike: Beograd balansira između investitora sa Istoka i Zapada? 1Među brojnim sporazumima Srbije i Kine, koji su potpisani tokom zvanične posete predsednika te zemlje Si Đinpinga Beogradu, nema nijednog iz oblasti elektroenergetike, a razlog za tako nešto treba tražiti u činjenici da je u tom segmentu naša zemlja prevashodno vezana za evropske standarde, smatra domaća stručna javnost.
Kosovska carina zaplenila 12 uređaja za rudarenje kriptovaluta 2Kosovska carina zaplenila je danas u Žerovnici 12 uređaja za rudarenje kriptovaluta, potvrdio je za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani.
Predsednik Kine stigao u Mađarsku, očekuje ga večera sa Orbanom 3Predsednik Kine Si Đinping doputovao je danas u Budimpeštu u državnu posetu Mađarskoj, koja je poslednja stanica na njegovoj evropskoj turneji, javila je kineska televizija Si-Si-Ti-Vi (CCTV).
Stiv Albini, džin indi muzike, preminuo u 61. godini 4
Muzičar i producent radio je sa Nirvanom, Piksiz i Pi Džej Harvi, a njegovi bendovi Šelak i Big Blek bili su među najuticajnijim alternativnim grupama 20. veka.

Na izborima u S. Makdoniji ubedljivo vode VMRO DPMNE i predsednička kandidatkinja Gordana Siljanovska Davkova 5Prvi rezultati predsedničkih i parlamentarnih izbora u Severnoj Makedoniji pokazuju ubedljivo vođstvo opzicione koalicije VMRO DPMNE i predsedničke kandidatkinje te stranke Gordane Siljanovske Davkove.
Javni čas Evropskog pokreta u Srbiji o Vučiću i Siju: Poseta starijeg brata mlađem 6Član Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji Srećko Đukić ocenio je večeras da je poseta predsednika Kine Sija Đinpinga Srbiji "poseta starijeg brata mlađem bratu", a nekadašnji ambasador Srbije u Vašingtonu Ivan Vujačić rekao je da je to signal Evropljanima da Srbiji "nisu neophodna sredstva" Evropske unije.
Đoković u Rimu predvideo ko će biti budući teniski šampion: Zove se Đulio i ima deset godina (VIDEO) 7Na Novaka Đokovića, velikog šampiona, ugledaju se i najmlađi koji bi da krenu teniskom stazom snova, onako kako se on kao dete s neslućenim talentom ugledao na svog uzora Pita Samprasa na vrhuncu karijere američkog asa.
"Postoji jedna stvar koja stoji na putu prekida vatre u Gazi": Sajmon Tisdal u analizi za Gardijan tome kako je Netanjahu uhvaćen u zamku koju je sam napravio 8Najnoviji obrti u pregovorima o okončanju rata u Gazi izgledaju kao lavirint i zbunjujući. Ali to zaista nije tako komplikovano.
Supruga "čeličnog prijatelja": Ko je Peng Lijuen, prva dama Kine? 9Predsednik Kine Si Đinping i njegova supruga Peng Lijuen svečano su jutros dočekani ispred Palate Srbije, na crvenom tepihu i uz špalir gardista Vojske Srbije.
Roman "Tužni tigar" dobitnik književne nagrade Gonkurov izbor studenata Srbije 10Roman "Tužni tigar" autorke Než Sino, proglašen je danas u Ambasadi Francuske u Beogradu za dobitnika književne nagrade Gonkurov izbor studenata Srbije, u okviru književnog festivala Molijerovi dani.
Britanija proteruje ruskog atašea za bezbednost nakon optužbi da se bavi špijunažom 11Velika Britanija će proterati atašea za bezbednost u ambasadi Rusije, pošto ga je optužila da se bavi špijunažom, i to je jedna od mera protiv aktivnosti ruskih kontraobaveštajaca koje je vlada u Londonu danas objavila.
Superliga Srbije (plej-of): Borba i za četvrto mesto sa kartom za Evropu 12U preostala tri kola u plej-ofu Superlige Srbije, a zavisno i od ishoda u finalu Kupa između novog-starog prvaka Crvene zvezde i Vojvodine 21. maja u Loznici, raspodeliće se među našim klubovima karte za izlazak u Evropu.
Zvezda rutinski do bodova u Lučanima, Dragović strelac za 28. pobedu u prvenstvu 13Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Mladost u Lučanima rezultatom 1:0 (0:0) u četvrtom kolu plej-ofa.
"Program podredili propagandi Aleksandra Vučića": Sagovornici Danasa o prekidu emitovanja Evrovizije zbog dolaska Si Đinpinga 14Emitovanje prvog polufinala Evrovizije prekinuto je na RTS1 zbog prenosa dočeka predsednika Kine Si Đinpinga, i prebačeno je na drugi kanal javnog servisa.
Do 18.30 izlaznost na predsedničkim izborima u Severnoj Makedoniji 46, a na parlementarnim 53 odsto 15Izlaznost u drugom krugu predsedničkih izbora u Severnoj Makedoniji danas do 18.30 bila je 46,31 odsto, a na parlamenentarnim 53,3 odsto, objavila je Državna izborna komisija (DIK).