09/17/2019 05:07 PM
U terorističkim napadima u Avganistanu ubijeno 46 osoba

Najmanje 46 osoba ubijeno je danas u terorističkim napadima talibana u Avganistanu, saopštili su tamošnji zvaničnici.

Članak U terorističkim napadima u Avganistanu ubijeno 46 osoba se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.


09/17/2019 05:00 PM
Cena saučesništva

Pitanjem "What is the cost of lies?" počinje velika mini-serija "Černobilj" šireći svoj tematski okvir daleko van trideset i tri godine starih događaja u šumskom predelu na granici današnje Ukrajine i Belorusije.

Članak Cena saučesništva se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.


09/17/2019 04:55 PM
Završen dokazni postupak protiv Plavanjca i Narančića

Pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu danas je održano suđenje Joji Plavanjcu, koji se tereti za ubistvo 11 bošnjačkih civila, kao i Zdravku Narančiću za saučesništvo optuženom u ovom ratnom zločinu.

Članak Završen dokazni postupak protiv Plavanjca i Narančića se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.


09/17/2019 04:49 PM
Generalna debata u UN, predsednik Srbije na spisku govornika 26. septembra

Godišnje, 74. zasedanje Generalne skupštine UN počinje danas u sedištu svetske organizacije u Njujorku, a generalna debata tokom koje će se za govornicom smenjivati svetski lideri počeće 24. septembra.

Članak Generalna debata u UN, predsednik Srbije na spisku govornika 26. septembra se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.


09/17/2019 04:47 PM
Bastać: Vučić izjavom o Vesiću priznao da je nalogodavac korupcije koja izjeda Beograd

Aleksandar Vučić je izjavom da je Goran Vesić na Trgu Republike sve uradio kako treba, i zvanično priznao da je upravo on nalogodavac i pokrovitelj korupcije koja izjeda Beograd, izjavio je danas Marko Bastać, šef beogradskog odbora Stranke slobode i pravde.

Članak Bastać: Vučić izjavom o Vesiću priznao da je nalogodavac korupcije koja izjeda Beograd se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.


09/17/2019 04:43 PM
Nesagledive posledice uništavanja reka Srbije izgradnjom MHE

Nesagledive su posledice za naše potomke ukoliko se nastavi sa gradnjom malih hidroelektrana na rekama Srbije, a njih je prema planovima više od osam stotina, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u holu Narodne skupštine.

Članak Nesagledive posledice uništavanja reka Srbije izgradnjom MHE se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.


09/17/2019 04:40 PM
Replike za naizust

Nekako s jeseni, pre četiri godine, Slaviša Lekić je objavio knjigu "Svaka čast Vučiću", u kojoj je ozbiljno arhivarski ponudio čitateljstvu raspon dvodecenijskih izjava tadašnjeg srpskog predsednika Vlade.

Članak Replike za naizust se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.


09/17/2019 04:34 PM
Vulin: Saradnja sa NATO veoma dobra, Partnerstvo za mir njen optimalni okvir

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas da je saradnja Srbije sa NATO savezom "veoma dobra" a da učešće u Programu "Partnerstvo za mir" predstavlja njen "optimalni okvir".

Članak Vulin: Saradnja sa NATO veoma dobra, Partnerstvo za mir njen optimalni okvir se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.


09/17/2019 04:32 PM
DS: Nedopustivo vređanje Danice Popović i Jova Bakića

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da je nedopustivo da poslanici Skupštine Srbije otvoreno vređaju univerzitetske profesore u svojim nastupima, nazivajući profesorku Ekonomskoga fakulteta Danicu Popović "žutom mizerijom" i poredeći sociologa Jova Bakića sa najekstremnijim eksponentom fašističke ideologije Antom Pavelićem.

Članak DS: Nedopustivo vređanje Danice Popović i Jova Bakića se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.


09/17/2019 04:29 PM
Svedok potvrdio da su civili mučeni

Suđenje protiv Milorada Jovanovića nastavljeno je danas pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu ispitivanjem svedoka Vida Bilbije.

Članak Svedok potvrdio da su civili mučeni se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.


09/17/2019 04:27 PM
Licemerje i demencija naših i njihovih

Najveći problem Srbije nije ni korupcija, ni kriminal, već licemerje i zaborav. Korupcija, kriminal, beda, moralna i materijalna, samo su posledice licemerja političara i demencije glasača.

Članak Licemerje i demencija naših i njihovih se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.


09/17/2019 04:26 PM
SZS: Tužilaštvo da ispita odgovornost vrha režima za izvoz oružja u Saudijsku Arabiju

Savez za Srbiju pozvao je danas tužilaštvo da ispita sve detalje "medjunarodne afere u vezi srpskog oružja koje je završilo u Jemenu, državi pod sankcijama za uvoz naoružanja", a čiji je glavni akter kako se navodi, "Branko Stefanović, otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića".

Članak SZS: Tužilaštvo da ispita odgovornost vrha režima za izvoz oružja u Saudijsku Arabiju se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.


09/17/2019 04:19 PM
Ministarstvo pravde: Poziv za upis u registar pružalaca besplatne pravne pomoći i podrške

Ministarstvo pravde Srbije saopštilo je da je danas uputilo poziv advokatima, udruženjima, pravnim fakultetima, posrednicima u rešavanju sporova i javnim beležnicima da se upišu u Registar pružalaca besplatne pravne pomoći i besplatne pravne podrške.

Članak Ministarstvo pravde: Poziv za upis u registar pružalaca besplatne pravne pomoći i podrške se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.


09/17/2019 04:12 PM
Ugljanin: Zaposleni bez znanja roditelja upisivali decu na srpski jezik

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin ocenio je danas da se u Sandžaku sprovodi "aktivna i agresivna diskriminacija" nad Bošnjacima prilikom upisa dece u vaspitno-obrazovne ustanove.

Članak Ugljanin: Zaposleni bez znanja roditelja upisivali decu na srpski jezik se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.