01/17/2020 09:55 PM
Premijerno održan "Zimski Žestival": Rakija i Šuljagina lepinja "rasterali" čađ nad užičkim trgom
Kad Olimpijske igre mogu biti i letnje i zimske, zašto se onda i užički "Žestival" ne bi imao zimsku epizodu.
01/15/2020 02:41 PM
Palma: Jagodina da bude prvi grad u Srbiji koji će koristiti veštačku inteligenciju
Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma primio je danas privredno - političku delegaciju iz Turske koju predvodi narodni poslanik i privrednik Husein Šahin.
01/10/2020 06:30 AM
VALJEVSKI VTO ČUDOTVORCI Za sedam godina doneli na svet više od 400 beba koje danas žive širom planete
Sedmu godišnjicu rada valjevski Centar za vantelesnu oplodnju, prvi koji je počeo da radi u Srbiji van kliničkih centara, okončao je sa 412 rođenih beba širom Srbije, ali i u Evropi, Americi i Australiji.
01/08/2020 08:23 PM
MILENKO JE DO POLASKA U ŠKOLU MISLIO DA SE ZOVE DRAGAN Neobičan običaj Mačvana: Imaju dva i više imena, a tek je zbog previše prezimena opšta zbrka
U Srbiji nije retkost da se pored krštenog imena i prezimena dodaju nadimci. Međutim, običaj drugog “krštenja”, u Mačvi je toliko daleko otišao da ima i onih koji se ne odazivaju na kumovo ime. Putpuna zbrka nastaje kod prezimena, pa mnogi pored dva imena imaju i dva prezimena.
01/04/2020 07:56 AM
Ono što je jedan turista iz Japana DOŽIVEO U SRPSKOM VOZU pamtiće ceo život! Uz to, ta vožnja ga je koštala čak 135.000 dinara
Da se poznati prorok, tamo još u 19. veku, malo više potrudio da predvidi svetlu budućnost “Šarganske osmice”, a ne “samo” da će se njom vozikati narod željan zadovoljstva, možda bi predskazao istinu da će ona biti najprofitabilniji deo srpske železnice i od Mokre Gore načiniti svet u malom.
01/02/2020 08:52 PM
Mališani iz Ivanjice Novu godinu su dočekali uz baku i deku BEZ RODITELJSKOG ZAGRLJAJA, a onda su im na vrata zakucali ONI
Četvoro mališana iz Ivanjice, Novu godinu dočekali su bez roditeljskog zagrljaja, ipak Lazarevićima neće nedostajati ljubavi i pažnje zahvaljujući babi Mileni i dedi Milivoju. Kada su ova dečica zbog nesavesnog očevog ponašanja ostala sa majkom, a nešto kasnije i bez nje jer se preudala, prigrlili su ih baka i deka, a Matija (10), Marina (8), Mladen (6) i Maša (3) uneli su neprocenjivu radost u njihov dom.
12/29/2019 02:53 PM
(FOTO) ZAGLAVLJENI U SMETOVIMA Na putu ka Divčibarama nepregledne kolone, vozila se ne pomeraju više od sat vremana
Nepregledna kolona vozila zaglavljena je u smetovima na putu ka Divčibarama.
12/29/2019 12:23 PM
Veliki rat i Valjevo u objektivu holandskog lekara
Kako su izgledali austrougarski zločini 1914, kako su lečeni ranjenici Cerske i Kolubarske bitke, ko je bio tamnoputi lekar u valjevskoj bolnici, kako su građani dočekali oslobodioce - sve to otkrivaju doskora nedostupne fotografije čuvenog dr Arijusa van Tinhovena.
12/28/2019 10:50 PM
UVELI TAKSU I NA FLIPERE Vasnici lokala u kojima drže zabavne igre očajni: "Ionako malo zarađujemo, ovo će nas zatvoriti"
Vlasnici lokala u Čačku koji u njima drže zabavne igre, kao što su bilijar, pikado, fliperi ili video-igre, moraće ubuduće da plaćaju komunalnu taksu na svaki uređaj koji imaju. Bilo da je reč o bilijaru, fliperu ili računaru, propisana naknada iznosi 25 dinara dnevno po uređaju.
12/27/2019 11:36 PM
Policajci iz Jagodine preduzeli mere za sprečavanje nelegalne prodaje PIROTEHNIKE
Policijska uprava u Jagodini, koja pokriva i opštine Pomoravskog okruga, Ćupriju, Despotovac, Paraćin, Svilajnac i Rekovac, preduzela je sve mere kako bi se sprečila neovlašćena prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava u tom delu Srbije, rečeno je danas Tanjugu.
12/27/2019 06:56 PM
POBEDA! JOŠ JEDAN GRAD NE DA SVOJE REKE! Užice planira da potpuno zabrani gradnju MHE
Užice će uskoro staviti privremeni moratorijum na gradnju mini-hidroelektrana na svojoj teritoriji, a sledeće godine usvojiti akt kojim će možda podizanje ovakvih objekata i potpuno zabraniti.
12/26/2019 02:31 PM
"KO IMA NEKA OSTAVI, KO NEMA NEKA UZME" Šapčanke pozvale građane da na štenderima u centru grada ostave garderobu, nekome će sigruno trebati
Dve Šapčanke došle su na ideju da u centru Šapca postave štender na koji će građani odlagati garderobu za siromašne.
12/26/2019 01:15 PM
(VIDEO ) BASNA UŽIVO Kamere snimile neverovatnu scenu na našoj planini: Čopor vukova se s veprom otimao o hranu, a onda je naišla LUKAVA LIJA
Eto dokaza sa planine Jadovnik gde su kamere na hranilištu Kašan zabeležile jednu nimalo naivnu svađu koju je iz prikrajka posmatrala mudra lija, i na kraju, kao u basni, prošla kao profiter. Sačekala je da se sukob između jačih od nje rasplamsa i da oni dobro međusobno zakrve da bi došla na gozbu.
12/23/2019 01:50 PM
"OSEĆAO SE NA ALKOHOL, A BOLESNI IMAJU PRIORITET": Hitna služba u Leskovcu pokriva 126.000 stanovika sa samo 2 ekipe, slučaja čoveka palog na ulici razbesneo građane
Čovek koji se pre nekoliko dana oko podneva srušio u centralnom gradskom parku u Leskovcu morao je, nakon poziva, da čeka punih pola sata na intervenciju lekara Hitne pomoći jer su obe ekipe već bile na terenu zbog učestalih poziva u poslednjih nekoliko dana.